:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
Bron: RCV - Datum: 2005-04-08 - Geplaatst door: Werner
THE NOTEBOOK

Een doorleefde man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek het meeslepende liefdesverhaal van Allie en Noah: De jonge Allie Hamilton (Rachel McAdams) wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun (Ryan Gosling) en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor haar ouders goedkeuring. Een bijna onmogelijke opgave en... Kan ze haar Noah vinden? Hebben ze na al die jaren echt nog zulke warme gevoelens voor elkaar of zijn de herinneringen mooier dan de werkelijkheid? The Notebook is de boekverfilming van de beststeller geschreven door Nicolas Sparks, die eerder verantwoordelijk was voor Message in a Bottle. De regie is in handen van Nick Cassavetes.

Specs:
Regie: Nick Cassavetes (John Q., She's so Lovely, Unhook the Stars)
Cast: Ryan Gosling (The Believer, Remember the Titans), Rachel McAdams (Mean Girls, The Hot Chick), Gena Rowlands (Taking Lives, Hope Floats, The Mighty)
Speelduur: 115 min.
Beeld: breedbeeld
Geluid: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 4 mei 2005

Extra's:
• alternatief einde
• bioscooptrailer
• audiocommentaar van regisseur en schrijver
• 12 verwijderde scènes met optioneel commentaar
• documentaire over de casting en de screentest van Rachel McAdams
• kijkje achter de schermen met Nick Cassavetes (All in the Family)
• zoektocht naar juiste locaties (Soutern Exposure) en een documentaire over de schrijver Nicholas Spark (A Simple Story, Well Told)



STRANGER AT THE DOOR

Katherine heeft bij de geboorte haar zoon Jamie ter adoptie afgestaan. Nu 25 jaar later zit ze thuis en staat hij onverwachts voor de deur. Het gezin is weer compleet. Jamie lijkt in de familie te passen, maar toch klopt er iets niet en het wantrouwen begint te stijgen... Is dit wel echt haar zoon of is het een levensgevaarlijke crimineel? Waarom sterft de man van Katherine onverwachts? Wat zal er met haar gebeuren? Een spannende thriller met Linda Purl en Perry King in de hoofdrollen.

Specs:
Genre: Thriller
Regie: Douglas Jackson (Requiem for Murder, The Ghost, Blake)
Cast: Linda Purl (Mighty Joe Young, Port Charles, Matlock), Perry King (The Perfect Wife, Melrose Place, Riptide), Andrew Kraulis (Cruel Intentions 2, The Skulls, Full Disclosure)
Speelduur: 90 min.
Beeld: Full Frame - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum: 4 mei 2005

Extra's:
• Trailer



DORIAN

Louis is een knappe jonge vent, vol simpele dromen... tot hij Henry ontmoet. Deze belooft Louis roem, geld en eeuwige jeugd. Als tegenprestatie wil hij echter zijn ziel! Louis hapt toe en wordt Dorian. Na tien jaar van seks, drugs en rock ’n roll ziet Dorian er nog altijd perfect uit. Het enige bewijs van zijn losbandige leven is een levensgroot portret, dat bij elke misstap wanstaltiger wordt. Gevangen in het perfecte lichaam van Dorian wil Louis alleen nog maar ontsnappen. Maar een pact met de duivel verbreek je niet zomaar! Dan is het Oudjaarsavond. Dorians chique appartement zier eruit als een slagveld, besmeurd met bloed en vol met lijkzakken... Geïnspireerd op de bestseller ‘The Picture of Dorian Gray’ van Oscar Wilde.

Specs:
Regie: Allan A. Goldstein (Black Out, Freedom Strike)
Cast: Malcolm McDowell (Class of 1999, The Company), Ethan Erickson (Jawbreaker, New Testament), Victoria Sanchez (Saint Jude, Noel)
Speelduur: 90 min.
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum: 4 mei 2005



GADJO DILO

Op een koude winteravond lift de jonge Stéphane (Romain Duris) van Parijs naar Boekarest. Hij is op zoek naar de betekenis van het vreemde lied “Nora Luca”, dat hem maar niet loslaat. Zijn speurtocht leidt hem naar Valachië, het hart van Roemenië en het land van de Lautaris, een bijna uitgestorven muzikanten- en zigeunervolk. De oude Izodor, de artistieke en hoogdravende leider van de clan, neemt de Franse jongen onder zijn hoede. Hij helpt Stéphane een weg te vinden in de voor hem chaotische en gewelddadige zigeunerwereld. Ook al blijft Stéphane “the crazy stranger” uit Parijs, langzaam maar zeker weet hij zich een plaats te verwerven in de zigeunergemeenschap van Valachié. Ondertussen gaat hij door met zijn zoektocht naar de betekenis van “Nora Luca”.

Specs:
Genre: Drama
Regie: Tony Gatlif (Swing, Vengo, Exils)
Cast: Romain Duris (Exils, Osmose, Adolphe), Rona Hartner (Sauve-Moi, Cours Toujours), Izidor Serban (Bolondok Eneke)
Speelduur: 137 min.
Beeld: Full Frame - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Stereo
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum: 18 mei 2005

Extra's:
• Trailers



CHINA CRY

Het waar gebeurde verhaal van een jonge vrouw in een tijd van onrust en revolutie. Sung Neng Yee is een studente uit goede Chinese kringen. Als haar ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog al hun bezittingen verliezen aan de Japanse bezetter, wil Sung niets anders dan zich aansluiten bij de communisten om zo China te bevrijden. Dan wordt ze verliefd op een jonge rechtenstudent uit Hong Kong. De twee trouwen, geheel tegen de wil van het nieuwe regime. Langzaamaan begint Sung zich te beseffen dat de culturele revolutie van Mao Tze-tung niet heeft gebracht wat velen ervan verwachten en zij keert zich tegen het systeem, met alle gevolgen van dien...

Specs:
Genre: Speelfilm
Regie: James F. Collier (Joni, Caught)
Cast: Julia Nickson-Soul (K2, Double Dragon), France Nuyen (The Battle of Shaker Heights, Angry Cafe), James Shigeta (Die Hard, Drive)
Speelduur: 101 min.
Beeld: Full Frame - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: English Stereo
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum: 4 mei 2005

Extra's:
• Trailers



SHAKE RATTLE AND ROCK

De fifty’s... Dé glorietijd van de Rock ‘n Roll! Susan droomt van een glansrijke carrière voor zichzelf en haar vrienden Cooky en Tony. Voor hen betekent Rock ‘n Roll vrijheid en de hoop op een betere toekomst. Sireena is een zwart meisje dat ook haar zinnen heeft gezet op een muzikale loopbaan. De heersende rassenwetten maken het voor haar echter nog veel moeilijker. Susan en Sireena ontmoeten elkaar en bewijzen dat de liefde voor muziek alles overwint... Shake, Rattle & Rock laat de dromen zien van jonge mensen die nooit opgeven, ondanks het verzet van hun ouders en een behoudende maatschappij. Rock ‘n Roll is niet te verslaan... Met Renée Zellweger in de hoofdrol en muziek van Fats Domino, Little Richard en Eddie Cochran.

Specs:
Genre: Speelfilm
Regie: Allan Arkush (Ally MacBeal (TV), Dawson's Creek (TV))
Cast: Renee Zellweger (Chicago, Cold Mountain, Bridget Jones's Diary), Howie Mandel (Crown Heights, Tribulation), Patricia Childress (As Good As It Get´s, Dead Man´s Walk)
Speelduur: 90 min.
Beeld: Full frame - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum: 4 mei 2005

Extra's:
• Trailers



THE PHILADELPHIA EXPERIMENT

Oktober 1943. De Amerikaanse marine onderneemt een experiment om met hun oorlogsschepen de radar te omzeilen. Het experiment loopt uit de hand met verschrikkelijke gevolgen, en het schip, de U.S. Eldridge, verdwijnt niet alleen van de radar, maar compleet van de aardbodem. Twee van de bemanningsleden overleven de ramp en worden wakker in de brandende woestijn..... in 1984. Met het leger op de hielen, moeten zij proberen een weg te vinden naar hun eigen tijd....

Specs:
Genre: Science Fiction
Regie: Stewert Raffill (Adjustments, Lost in Africa)
Cast: Michael Pare (Heart of America, Heart), Nancy Allen (Children of the Corn 666, Out of Sight), Eric Christmas (Air Bud, Mousehunt)
Speelduur: 102 min.
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum: 4 mei 2005



THEY NEST

Het leven van dokter Ben Cahill (Thomas Calabro) staat op instorten; zijn huwelijk is ten einde, hij kan niet van de drank afblijven en als hij tot overmaat van ramp een gruwelijke fout maakt in de operatiekamer is de maat vol. Hij besluit om er een tijd tussen uit te gaan om orde op zaken te stellen. Hij komt terecht op een vredig en afgelegen eilandje in de staat Maine, waar hij direct problemen krijgt met de lokale bevolking. Dan spoelt er een lichaam aan. Blijkbaar een natuurlijke dood gestorven, alleen met enkele minuscule insectenbeten in de nek. En velen slachtoffers volgen. Ben ontdekt dat het hier gaat om een zeer zeldzame bloeddorstige Afrikaanse kakkerlak, die het heeft voorzien op de bevolking van het eilandje.

Specs:
Regie: Ellory Elkayen (Larger Than Life, Eight Legged Freaks)
Cast: Thomas Calabro (Face to Face, Made Men), Dean Stockwell (In Pursuit, Inferno), John Savage (Lost Souls, CIA2: Target Alexa)
Speelduur: 91 min.
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum: 4 mei 2005



THE END OF VIOLENCE

Twee ongure figuren worden ingehuurd om filmproducer Mike Max, die van extreme geweldfilms zijn beroep heeft gemaakt, te vermoorden. De twee huurmoordenaars slagen erin Max te ontvoeren, maar de volgende dag worden hun onthoofde lijken teruggevonden, terwijl elk spoor van Mike ontbreekt. De voormalige NASA-medewerker Ray Berin, die via een geavanceerd surveillancesysteem de hele stad met videocamera’s observeert, tracht met veel moeite de beelden van het misdrijf te reconstrueren. Intussen hoopt Mikes echtgenote Paige als enige erfgename te profiteren van het fortuin dat hij heeft nagelaten. Na drie maanden keert Mike echter plotseling terug. Met Andy MacDowell en Bill Pullman in de hoofdrollen. De regie is in handen van Wim Wenders.

Specs:
Regie: Wim Wenders (Land of Plenty, The Soul of a Man)
Cast: Bill Pullman (Brain Dead, Titans E.A.), Andy MacDowell (Groundhog Day, The Last Sign), Gabriel Byrne (End of Days, Stigmata)
Speelduur: 120 min.
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum: 18 mei 2005



THE HUSTLE

Maya en Tony zijn twee jonge oplichters. Hun beproefde recept is dat Maya een rijke zakenman naar een hotelsuite lokt. Tony op zijn beurt steelt zijn portefeuille en kopieert de creditkaart-gegevens, terwijl Maya het slachtoffer net lang genoeg bezighoudt om Tony zijn klus te laten klaren. Ze zijn altijd op zoek om hun grote slag te slaan. Als zij op een dag Pierce proberen te tillen, blijkt deze hen door te hebben. In plaats van hen aan te geven, chanteert hij ze en dwingt hij hen een klusje voor hem op te knappen. Maya moet een man verleiden terwijl Tony daar foto’s van maakt. Het plan lijkt simpel, maar spoedig ontdekken ze dat ze als marionetten gebruikt worden in een vuil en dodelijk spel van moord.

Specs:
Regie: Stuart Cooper (TV: Chameleon, The Hunted, The Ticket)
Cast: Bobby Phillips (Showgirls, Cheyenne, Last Flight Out), Robert Wagner (Austin Powers trilogie, The Calling, El Padrino), Benjamin Sadler (Luther, The Apocalypse, Maria Magdalena)
Speelduur: 90 min.
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum: 18 mei 2005