:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: REEL23
PERSBERICHT: REEL23
Bron: Filmfreaks - Datum: 2005-10-05 - Geplaatst door: Werner
REEL23

Reel23 is een nieuw pan-Europees label dat onbevangen het schermergebied tussen feit en fictie wil exploreren. Bij Reel23 zij we ervan overtuigd dat de waarheid een overschat concept is: er zijn immers evenveel waarheden als vingerafdrukken. Reel23 wil dan ook een podium zijn voor ideeën van vrije denkers en verontrustende meningen. Een serie rijkgevulde DVD's - met veel extra's - die bijdraagt tot het bestrijden van misvattingen en het omhelzen van de schaduwzijde van een postmoderne samenleving. En commentaar levert op de inflatie aan beelden en opinies.

De eerste vier Reel23-titels zijn:
R23.01 The Atrocity Exhibition:
gebaseerd op het beruchte & befaamde boek van de Engelse auteur JG Ballard (Empire Of The Sun, Crash...)

R23.02 No Maps for These Territories:
een documentaire van Mark Neale over sci fi-auteur William Gibson die in de jaren 1980 de woorden cyberspace en internet introduceerde in zijn romans (met o.a. Bono en The Edge van U2)

R23.03 Vergeef Me
van regisseur Cyrus Frisch die enkele jaren geleden in Vlaanderen furore maakte met het toneelstuk Jesus/Liefhebber.

R23.04 Aika & Aine
een compilatie met werk van de Finse regisseur Mika Taanila die oa een documentaire maakte over Robocup, het wereldkampioenschap voetbal voor robots dat volgend jaar in Eindhoven zal worden gehouden...

Op 23 november komt de vijfde dvd uit:

R23.05 David Cronenberg: Stereo & Crimes Of The Future:
de eerste 2 langspeelfilms van Cronenberg waarvan de originele masters nu zijn gerestaureerd en voor het eerst worden uitgebracht voor de Europese markt.

Alle dvd's zijn luxueus verpakt in een speciaal ontworpen digipack en slipcase met een poster-annex-booklet. Alle films zijn Frans, Duits, Engels of Nederlands, en Spaans ondertiteld. Meer informatie op www.reel23.com.