:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: 3 VLAAMSE PRODUCTIES
PERSBERICHT: 3 VLAAMSE PRODUCTIES
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2006-11-28 - Geplaatst door: Werner
SPOED SEIZOEN 1
Vlaamse populaire ziekenhuisserie voor het eerst op dvd!
Met Spoed op de bres om mensenlevens te redden.
Digipack met 18 afleveringen van eerste seizoen vormt ideaal eindejaarsgeschenk

De talloze trouwe fans van dokter Luc Gijsbrechts (Leo Madder) en zijn team die in elke aflevering van Spoed door dik en dun klaar staan voor hun patiënten, zien eindelijk hun geduld beloond. Op 20 november komt het eerste seizoen van deze immer populaire ziekenhuisserie uit op dvd. Een digipack goed voor meer dan 14 uur intens meeleven met de artsen, chirurgen, verpleegkundigen, ambulanciers en natuurlijk de slachtoffers die op de dienst spoedgevallen van het Algemeen Ziekenhuis worden binnengebracht. Spanning, strijd op leven en dood voor het behoud van mensenlevens, maar ook ontladende humor... elke episode van Spoed is meeslepend tot de laatste minuut en uit de medische praktijk gegrepen!

Vlaamse successtory
Toen Studio's Amusement nu ruim zes jaar geleden het initiatief namen tot de productie van een ziekenhuisserie van eigen bodem - geïnspireerd op het lichtende voorbeeld E.R. uit de Verenigde Staten - had niemand durven dromen dat het eigenzinnige concept van Spoed zo snel een eigen publiek zou veroveren. Vandaag behoort deze ziekenhuissoap met constant hoge kijkcijfers tot de sterkhouders van de commerciële zender VTM. De reeks is ook immens populair in Nederland en wordt er uitgezonden door de TROS. Distributiemaatschappij Bridge Entertainment Group brengt nu de eerste 18 afleveringen van Spoed - seizoen 1 uit in een luxueuze digipack-uitgave van vijf dvd's. Een gedroomde kans om in huiselijke kring eerder gemiste afleveringen in alle rust te (her)bekijken. Dokter Gijsbrechts & Co. kwam, greep in en zag dat het goed was...

Boeiende verhaallijnen
In Spoed draait de actie rond de dokters, specialisten, verplegers en verpleegsters die dag en nacht alles in het werk stellen om de slachtoffers bij te staan die op de afdeling spoedgevallen belanden. Snel ingrijpen en beslissingen nemen is cruciaal. Een kolfje naar de hand van de dokters Luc Gijsbrechts (Leo Madder), Dirk Velghe (Robert De La Haye), Barbare Dufour (Truus Druyts) en hun team verpleegkundigen en ambulanciers. Het onvoorwaardelijke engagement dat hun loodzware en verantwoordelijke job met zich meebrengt, eist zijn tol van hun privé-leven. In Spoed leef je mee met de mens achter de arts en de verpleegkundige. Wie zijn zij? Wat is hun drijfveer om telkens weet het beste van zichzelf te geven? Bovendien worden in elke aflevering de patiënten - elk met hun eigen sociale achtergrond en menselijke problemen - op de voet gevolgd. De manier waarop ze, soms met de moed der wanhoop geholpen worden levert boeiende verhaallijnen op. In één adem vernemen we hoe het er in de praktijk op de verschillende diensten van een ziekenhuis aan toe gaat. De makers van Spoed waken er over dat met de waarheid geen loopje wordt genomen: voor de medische begeleiding kan men terugvallen op de expertise van de "echte" dienst Spoedgevallen van het Universitair Ziekenhius Antwerpen (UZA), geleid door urgentiearts Luc Beaucourt.

Even kennismaken met de sleutelpersonages
Spilfiguur van Spoed is dokter Luc Gijsbrechts (Leo Madder) die aan het hoofd staat van de afdeling urgentie van het Algemeen Ziekenhuis. Professioneel gaat het hem voor de wind, maar zijn privé-leven is een puinhoop. Workaholic Luc leidt sinds zijn stukgelopen huwelijk met Christiane (Marilou Merman) een dubbelleven en heeft een verhouding met verpleegster Jeanine Somers (Monika Dumon) met wie hij een dochter heeft, de 17-jarige Hilkeke (Christel Vermeer). Hildeke weet niet dat Luc haar vader is.

Dokter Dirk Velghe (Robert De La Haye) belooft een schitteren urgentiearts te worde, maar moet nog leren om zijn gevoelens opzij te zetten. Als hij een patiënt verliest, beschouwt hij dat nog te vaak als een persoonlijke nederlaag. Dirk woort samen met architecte Anneke Wiels (Mireille Leveque). Hun toekomst ziet er rooskleurig uit, maar kinderarts Barbare "Babs" Dufour (Truus Druyts) dreigt roet in het eten te gooien. Babs is een jeugdvriendin van Anneke en collega van Dirk op de dienst Spoedgevallen. Razend jaloers als ze is op het geluk van haar vriendin, probeert ze meer dan eens om Dirk te verleiden.

Dokter Jos Blijlevens (Wim Van de Velde) is de internist van dienst. Centraal in zijn filosofie staat het redden van mensen. Toch ziet hij het niet zitten om een zwaargewonde chauffeur voorang te geven op de spoedafdeling. Zijn houding staat dan ook geregeld ter discussie. Toch is hij een kei in zijn vak en daarbovenop ook een onverbeterlijke Don Juan...

DVD-gegevens
Titel: Spoed seizoen 1
Verpakking: 5-dvd digipack in slipcase
Releasedatum: 20 november 2006
Duur: ca. 862 min.
Geluid: Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3
Audio: NederlandsVIDANGE PERDUE
Vierde release in succesvolle "Faits Divers"-filmreeks.
Vanaf 5 december verkrijgbaar op dvd

In deze knappe langspeelfilm rekent regisseur Geoffrey Enthoven af met de massa vooroordelen waar bejaarden vandaag mee geconfronteerd worden. Men denkt dat er niets erger is dan oud worden. Oude mensen zijn traag, simpel en koppig. Ze weten alles beter, kunnen niet meer voor zichzelf zorgen... maar dat is buiten de waard gerekend van Lucien, het hoofdpersonage uit Vidange Perdue, schitterend vertolkt door Nand Buyl, die het tij weet te keren en zijn leven een totaal nieuwe wending geeft. Een Vlaamse topproductie uit de veelbesproken "Faits Divers"-reeks waarvan je vanaf 5 december nu ook thuis op dvd kan van genieten!

Kwaliteit drijft boven
Vidange Perdue maakt deel uit van de "Faits Divers"-reeks. Vlaamse topfilms die het zo goed doen in de bioscoop. Denk maar aan de kaskrakters Verlengd Weekend (Hans Herbots), Dennis Van Rita (Hilde Van Mieghem) en De Hel Van Tanger (Frank Van Mechelen). Als aanklacht tegen de vereenzaming en het ten onrechte uitrangeren van senioren als een soort van "verloren verpakking" scoorde Vidange Perdue uitstekend in de zalen. Niet alleen het publiek waardeert Vidange Perdue, ook de pers is zeer lovend. Verder is de film geselecteerd voor de internationale competitie van het Mannheim Film Festival.

Pakkend verhaal
In Vidange Perdue schetsen regisseur Geoffrey Enthoven en co-scenarist Jacques Boon de kleine oorlog van Lucien (Nand Buyl), een alerte tachtiger die in de winter zit van zijn leven. Na het overlijden van zijn veeleisende vrouw, weigert hij nog langer bij zijn dochter Gerda in te wonen. Hij neemt het leven dat hem nog rest opnieuw in handen en gaat terug in zijn eigen huis wonen. Toch weegt het alleen zijn zwaar op Lucien. Gelukkig steekt Mathilde (Viviane De Muynck), de robuuste vrouw van zijn beste vriend Felix, een handje toe in het huishouden. Het contact met zijn dynamische kleindochter Julie, amper twintig, zorgt ook voor mooie momenten, maar zij vertrekt voor haar studies naar Parijs. Het grote keerpunt komt er dankzij zijn nieuwe buurvrouw Sylvia (Marjke Pinoy), een intrigerende dame van zesenveertig. Dankzij haar slaagt Lucien er in een nieuw leven op te starten, ondanks het wantrouwen van dochter Gerda en Mathilde. Op een bijna puberale manier weet Lucien zich los te worstelen uit de verwachtingspatronen die zijn familie en vrienden voor hem hebben uitgestippeld. Na een lange winter breekt voor Lucien een mooie nieuwe lente aan.

Uitzonderlijke acteerprestatie!
De karakterrol van Lucien is Nand Buyl (Antwerpen o1923) letterlijk op het lijf geschreven. Buyl is één van de pioniers van de Vlaamse theater-en televisiegeschiedenis. Van 1955 tot 1963 speelde hij de gepensioneerde schipper in de succesvolle soap avant-la-lettre Schipper Naast Mathilde, naast zijn huidige echtgenote Chris Lomme. Recenter nog zagen we hem aan het werk in series zoals Ons Geluk, Stille Waters en sinds kort ook Thuis. Al meer dan 60 jaar lang is Nand Buyl als acteur, regisseur en leraar drama verbonden aan de KVS in Brussel, waarvan hij van 1972 tot 1992 ook artistiek directeur was. Buyl speelde al in 26 langspeelfilms waaronder Pauline En Paulette van Lieven Debrauwer, Olivetti 82 van Rudi Van den Bossche (beide films uit 2001). Eind 2005 werd de rasacteur bekroond met een speciale Joseph Plateau Lifetime Achievement Award voor zijn jarenlange succesvolle carrière.

De andere eersteplansleden van de Vidange Perdue-cast mogen evenzeer tot het kruim van de Vlaamse acteursscène gerekend worden. DE rol van de robuuste Mathilde wordt overtuigend neergezet door Viviane De Muynck (o1946) die in 2004 meespeelde in Confituur, de tweede langspeelfilm van Lieven Debrauwer. In 2005 zette ze een opmerkelijke rol neer in de debuutfilm van Fien Troch, Een Ander Zijn Geluk. Ze is regelmatig te zien in film- en tv-producties. Marijke Pinoy (o1958) acteert met verve aan de zijde van Buyl/Lucien als buurvrouw Sylvia. Pinoy studeerde aan het Conservatorium in Gent en speelt mee in producties van Arca, De Korrekelder, De Werf, NTG, Theater Malpertuis, RVT en Pantarei, een internationaal collectief waar ze deel van uitmaakt.

DVD-gegevens
Titel: Vidange Perdue
Verpakking: Single amaray met een O-card
Releasedatum: 5 december 2006
Duur: ca. 88 min.
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Beeld: Widescreen 16:9ASPE SEIZOEN 2
13 afleveringen vol actie, drama en spanning van eigen bodem
Te koop op dvd vanaf 20 november.

Waar en wanneer je dat zelf wilt urenlang genieten van de avonturen van je geliefde speurdersduo Pieter Van In (Herbert Flack) en Hannelore Martens (Francesca Vanthielen) en hun collega's: vanaf 20 november komt die droom uit met de release van de tweede Aspe-jaargang op zes dvd's. Dertien afleveringen boordevol spanning en actie van eigen bodem, goed voor vele avonden kijkplezier vanuit je comfortabele divan met een flinke Duvel binnen handbereik en een spetterend haardvuur op de achtergrond...

Een fantastisch (Sinterklaas)geschenk voor het hele gezin!

Absoluut kijkcijferkanon en bestseller
De kwaliteitsvolle politieserie Aspe, die zowel in België (VTM) en Nederland (RTL) op de buis te zien is, slaat alle kijkcijferrecords. De eerste jaargang werd gemiddeld door ruim een miljoen Vlamingen bekeken, equivalent van een marktaandeel van 49,2 procent. Ook onze Noorderburen zijn in de ban van deze knap gemaakte krimireeks. De populariteit van Aspe is overduidelijk af te lezen uit het verkoopsucces van de eerste jaargang: van de 10 reeds uitgebrachte dvd's zijn er al meer dan 140.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Dat belooft voor jaargang 2 die in september jl. op tv begon te lopen en nu - mooi op tijd voor de feestdagen - als reeks van 6 dvd's wordt uitgebracht.

Nieuwe misdaadgolf teistert Brugge
In dertien superspannende afleveringen - goed voor een totale speelduur van 10 uur - treden we opnieuw in de voetsporen van Herbert Flack en Francesca Vanthielen als hoofdinspecteur Pieter Van In en onderzoeksrechter Hannelore Martens. Samen met hun collega's bieden ze het hoofd aan een nieuwe misdaadgolf die Brugge teistert. In het nieuwe seizoen van Aspe gaat het Van In niet altijd voor de wind: hij heeft Hannelore ten huwelijk gevraagd en terwijl zij al volop feestplannen maakt, heeft de hoofdinspecteur andere katten te geselen... Gelukkig fungeert boezemvriend Guido Versavel (gespeeld door Lucas Van den Eynde) als rots in de branding en worden de meest bizarre speurdersuitdagingen uiteindelijk geklaard.

Naast dit dynamische trio ontmoeten we ook alle andere Aspe-sleutelpersonages die we al kennen uit de eerste reeks. Denk maar aan inspecteur Neels, neergezet door Maaike Cafmeyer, Michel Van Dousselaere in de rol van commissaris Dekee en Eric De Backer als Bruynooghe. De gastrollen worden ingevuld door het kruim van onze Vlaamse acteurs. Zo tekenen Vic De Wachter, Gilda De Bal, Tom Van Landuyt, Veerle Dobbelaere, Dimitri Leue en vele anderen voor onvergetelijke karakters.

Scenaristen blijven trouw aan Aspe-gedachtengoed
De dertien afleveringen die samen de tweede jaargang van Aspe vormen, zijn geen verfilmingen van de gelijknamige boeken. Een schrijverscollectief, aangevoerd door Paul Piedfort (De Hel Van Tanger) en met topscenaristen zoals Jacques Boon en Steve Beirnaert, zorgde voor 13 vakkundig opgebouwde thrillerverhalen, gekruid met een flinke dosis romantiek en humor. Brugge is andermaal het sfeervolle toneel van bloedstollende misdaden, schitterend in scène gezet door de regisseurs Frank Van Mechelen en Kurt Vervaeren. Steve Willaert tekent voor de indringende muziekscore.

Misdaadauteur "under cover" verrast met nagelnieuwe dvd Aspe 2
Grootmeester van de thriller Hitchcock gaf het goede voorbeeld. Ook de gevierde misdaadauteur Pieter Aspe draait zijn hand niet om voor een "cameo" of een klein gastoptreden in de tv-krimireeks Aspe, die alle kijkcijferrecords doet sneuvelen. Op de laatste draaidag van seizoen 3 in Brugge werd op een ludieke manier even van het oorspronkelijke scenario afgeweken. De hele cast en crew zaten mee in het "complot" zodat de verrassing voor Pieter Aspe compleet was. Inspecteur Versavel, die in deze aflevering vermomd als landloper infiltreert in het misdaadmilieu, krijgt Pieter Aspe als kompaan met een dorstige lever. Het haveloze duo maakt zich klaar om hun slaapplaats te verlaten als "het" gebeurt. "Clochard" Aspe is altijd uit op een slokje geestrijk vocht, maar deze keer mag hij even niet in de fles kijken... "Ik heb hier heel wat beters dan een slokje!" zegt Versavel, terwijl hij een verbouwereerde Aspe de nagelnieuwe dvd-box van Aspe 2 toestopt... Maaike Cafmeyer, alias commissaris Neels, zorgde voor de felicitaties in naam van het ganse team. Een verrassende plotwending, vakkundig in beeld gebracht door de VTM-reportageploeg van Splash en uitgezonden op 21 november. De dvd-box van Aspe jaargang 2 omvat 6 dvd's met 13 superspannende afleveringen en ligt vanaf 20 november in de winkel.

Samenstelling van Aspe - jaargang 2 (6 dvd's)
1. Het liefdesnest
2. IJskoningin
3. Botenbusiness
4. Moord op de antiquair
5. Kinderen van de nacht
6. Corpus delicti
7. Kaviaar en spelen
8. Free Willy
9. Voetbalgeheimen
10. Het laatste avondmaal
11. De Orfeusfactor - deel 1
12. De Orfeusfactor - deel 2
13. Tot de dood ons scheidt

DVD-gegevens
Titel: Aspe jaargang 2
Verpakking: 6-dvd amaray in slipcase
Releasedatum: 20 november 2006
Duur: ca. 600 min.
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Beeld: 16:9


Recent nieuws van dezelfde bron