:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: THE COSBY SHOW EN ROSEANNE SEIZOEN 2
PERSBERICHT: THE COSBY SHOW EN ROSEANNE SEIZOEN 2
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2006-12-15 - Geplaatst door: Werner
THE COSBY SHOW SEIZOEN 2
(Her)nieuw je kennismaking met 's werelds populairste zwarte familie
25 afleveringen op 3 dvd-digipack vanaf 5 december verkrijgbaar

Spreek The Cosby Show uit en bij vrijwel iedereen gaat direct een licht op. Vijf jaar na elkaar - van 1985 tot 1990 - stond deze razend populaire tv-serie in Amerika op nummer 1 en zou ook daarna nooit de top 20 verlaten. Niet alleen in de States, maar wereldwijd werden de belevenissen van de Huxtables, een welgesteld Afro-Amerikaans gezin uit New York, op de voet gevolgd. Ook vandaag nog zijn de thema's die in The Cosby Show worden aangekaart brandend actueel.

Het tweede seizoen dat nu op 3 dvd's als digipack wordt uitgebracht, omvat de 25 originele en onverkorte afleveringen. Een 10 uur durend feest voor de echte fans!

Autobiografisch
Bill Cosby (Dr. Heathcliff "Cliff" Huxtable) speelt op magistrale manier veelal zichzelf in deze sitcom, die hij creatief inhoudelijk ook stuurde. Raentertainer en doctor in de kinderopvoeding Cosby sstond er op dat de serie naast puur amusement ook een educatieve meerwaarde kreeg.

Tussen het wel een wee van het welgestelde gezin Huxtable, met naast familyman Cliff Huxtable/Bill Cosby zijn tv-vrouw en advocate Claire Hanks vertolkt door Phylicia Rashed en hun vijf kinderen Rudy, Theodore "Theo", Vanessa, Denis en Russell, worden op een onderhoudende manier tal van maatschappelijke problemen aangekaart, zonder melig of belerend te doen.

De Huxtables vormen in veel opzichten dan ook een revolutionair tv-gezin, waarin de kinderen opgroeien in een stimulerende en positieve omgeving. De tv-comedy sleepte een record aantal prijzen in de wacht, waaronder tot drie maal toe de felbegeerde Golden Globe.

Gastoptredens van Danny Kaye, Stevie Wonder en Tito Puente
Seizoen 2 staat bol van fijne humor, gedenkwaardige avonturen en een aantal absolute top-artiesten passeren de revue. Zo zet Danny Kaye als Dr. Burns een onvergetelijke tandarts neer in de gelijknamige aflevering The Dentist, en is Stevie Wonder gewoon zijn indrukwekkende zelf in de episode A Touch Of Wonder. Zelfs Tito Puente, de koning van de Latijns-Amerikaanse dansmuziek, bespeelt het cymbalon in Play It Again, Russell.

Nooit "over the top
Met The Cosby Show is ongetwijfeld comedygeschiedenis geschreven. Overal ter wereld hebben scenaristen zich gespiegeld aan de "matter of fact"-manier waarop een Afro-Amerikaanse familie op de voet wordt gevolgd.

Gewoon, zonder kapsones, want die heeft Bill Cosby niet van doen, wat van sommige van zijn zwarte collega's niet kan gezegd worden... Hoe dan ook: met deze digipack trakteert U heel het gezin op vele avonden van onbekommerd kijkplezier!

DVD-gegevens
Titel: The Cosby Show seizoen 2
Verpakking: 3-dvd digipack
Releasedatum: 5 december 2006
Duur: ca. 600 min.
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3 PAL (geen regiocode)ROSEANNE SEIZOEN 2
Rasechte working-class humor om van te snoepen!
Tweede seizoen op koop-dvd vanaf 5 december in de winkel

Onbetwist één van de meest populaire Amerikaanse sitcoms (1988-1997) uit de geschiedenis: het hectische en bij wijlen hilarische gezinsleven van Roseanne Connor (Roseanne Barr), haar man Dan (John Goodman), zus Jackie (Laurie Metcalf) en kinderen Becky, Darlene en DJ - blijft op en top herkenbaar en bulkt van de situatiehumor.

De 24 afleveringen van het succesvolle tweede seizoen komen nu op 3 dvd's als digipack op de markt. Bijna 9 uur comedy - ontspanning om gezellig thuis met z'n allen van te genieten.

Intens meeleven met Amerika's favoriete probleemgezin
De bazige, maar immer zelfrelativerende moeder Roseanne blijft ook tijdens dit tweede seizoen de spil van het gezin Connor, dat voortdurend met geldproblemen kampt. Samen met vader Dan rekent Roseanne af met de groeipijnen van hun drie tienerkinderen, strijken ze de plooien van uit de hand gelopen familieruzies glad en lachen tussen al dat "overleven" door heel wat af.

Het geheim van het succes van Roseanne schuilt in de herkenbaarheid van de personages en hun (soms ongewild) dolkomische belevenissen. Echte mensen uit een doordeweeks middenklasse-gezin met echte problemen, maar die als het er op aankomt voor elkaar door een vuur gaan.

In de 24 nu gebundelde afleveringen wordt er geklust dat het een lieve lust is, beleven we mee de hartenpijnen van verbroken relaties, de stress van diëten en pesterijtjes op school en wordt er lol getrapt met Halloween- en andere grappen.

Knappe acteurprestaties
Roseanne Barr alias Roseanne is opnieuw magistraal als onbetwiste "domestic goddess" die haar puberkinderen Becky (Lecy Goranson), Darlene (Sara Gilbert) en junior DJ (Michael Fishman) om de haverklap met het nodige cynisme en sarcasme schoffeert. Scènes vol affectie en humor zorgen voor het nodige tegengewicht zodat de stabiliteit van het gezin nooit in het gedrang komt. John "Fred Flintstone" Goodman is perfect gecast als de immer goedbedoelende vader. Seizoen 2 omvat o.a. de introductie van Arnie Thomas en de hereniging met Ziggy, Dan's vader die een relatie krijgt met Chrystal (vertolkt door Natalie West), zus Jackie (Laurie Metcalf) die er niet beter op vindt om een opleiding aan de politie-academie te gaan volgen enz.

Tal van gastacteurs zorgen voor onvergetelijke intermezzo's. Denk maar aan Ned Beatty als Ed Connor, Estelle Parsons als Bev Harris en Shelly Winters als Nana Mary. Goed om te weten is dat de serie momenteel herhaald wordt op TV5.

Inhoud
Disc 1:
1. Inherit the wind
2. The little sister
3. Guilt by disassociation
4. Somebody stole my gal
5. House of grown-ups & boo
6. Five of a kind
7. Boo!
8. Sweet dreams
9. We gather together
Disc 2:
10. Brain-dead poets society
11. Lobocop
12. No talking
13. Chicken hearts
14. One for the road
15. An officer and a gentleman
16. Born to be wild
17. Hair
18. I'm hungry
Disc 3:
19. All of me - part 1
20. To tell the truth - part 2
21. Fender bender
22. April fool's day
23. Fathers and daughters
24. Happy birthday

DVD-gegevens
Titel: Roseanne seizoen 2
Verpakking: 3-dvd digipack
Releasedatum: 5 december 2006
Duur: ca. 530 min.
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3 PAL (geen regiocode)

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron