:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: GREY'S ANATOMY SEIZOEN 2
PERSBERICHT: GREY'S ANATOMY SEIZOEN 2
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-12-19 - Geplaatst door: Werner
GREY'S ANATOMY
Seizoen 2 Deel 1
(14 afleveringen op 4 discs)
Seizoen 2 Deel 2
(13 afleveringen op 4 discs)

Te koop op dvd vanaf 10 januari 2007

Grey's Anatomy is een Golden Globe winnende ziekenhuisserie met een knappe en geestige kijk op jonge mensen die hun uiterste best doen om arts te worden. Een verhaal over relaties, onderlinge competitie, maar ook over hechte vriendschappen. Met pakkende plotteksten, een waanzinnige soundtrack en topsterren, zoals Ellen Pompeo, Patrick Dempsey en Sandra Oh.

Het leven wordt nog intenser voor de artsen van het Seattle Grace Hospital in het tweede jaar, wanneer de relatie van Meredith en Derek nog gecompliceerder wordt, Cristina met haar eigen medische problemen te maken krijgt en Alex ervoor uitkomt geobsedeerd te zijn door Izzie. In dit tweede seizoen komt Meredith ook een geheim over haar vader te weten, moet Derek het hoofd bieden aan het feit dat het leven van zijn beste vriend in zijn handen ligt en komt het voltallige ziekenhuispersoneel in een mogelijk explosieve situatie terecht.

Beleef deze 27 afleveringen van Grey's Anatomy met urenlang nooit eerder vertoond bonusmateriaal, waaronder verwijderde scènes, interviews achter de schermen en nog veel meer.

Awards

Dat Grey's Anatomy vanaf de eerste aflevering een regelrechte hit is, was te merken op de Golden Globes van 2005. De tv-serie was na het eerste seizoen al goed voor 3 nominaties. Sandra Oh, die de rol van de zeer ambitieuze Christina Yang speelt, won de Golden Globe in de categorie van 'Beste actrice in de bijrol in een tv-serie'. Grey's Anatomy was verder genomineerd als 'Beste dramaserie' en Patrick Dempsey, die de rol vertolkt van Dr. Derek 'McDreamy' Sheperd, stond genomineerd voor 'Beste acteur in een dramaserie'.

Afleveringen deel 1:
Episode 1 – Raindrops Keep Falling On My Head
Meredith probeert samen te werken met de vrouw van Derek, Addison, terwijl George de roddelrat van het ziekenhuis wordt genoemd. Meredith en Cristina gaan samen wat drinken en praten over hun ervaringen met onderlinge relaties in het ziekenhuis. Aan de bar stort Joe de barman in.

Episode 2 – Enough Is Enough
De spanning stijgt tussen Addison en Meredith. Meredith komt erachter dat ze Addison aardig vindt, wat haar een warboel aan tegenstrijdige gevoelens oplevert. De geheime reden waarom Addison en Derek uit elkaar zijn wordt onthuld. De artsen werken allemaal samen om elkaar te helpen een familie te redden die een auto-ongeluk heeft gehad.

Episode 3 – Makes Me Lose Control
Cristina en Meredith bespreken of Cristina wel of niet aan Burke moet vertellen dat ze zwanger is van hem. Alex en Izzie beginnen naar elkaar toe te groeien. De moeder van Meredith wordt binnengebracht als patiënt, wat Meredith’s leven nog gecompliceerder maakt dan het al is. George krijgt de zware taak toebedeeld om voor Meredith’s moeder te zorgen.

Episode 4 – Deny Deny Deny
Terwijl Cristina geacht wordt bezig te zijn met herstellen, put ze zichzelf en haar collega's uit met haar pogingen te bewijzen dat ze nog steeds opgewassen is tegen het zware artsenbestaan. Om haar het leven nog zuurder te maken, komt Cristina’s moeder om haar te verplegen tot ze weer beter is. Door het verblijf van Dr. Ellis Grey is het hele Seattle Grace ziekenhuis nodeloos druk in de weer.

Episode 5 – Bring The Pain
Derek en Meredith overtuigen een diep religieuze man ervan zijn dochter een levensreddende operatie te laten ondergaan. Meredith doet een opzienbarende ontdekking over het verleden van haar moeder. George en Alex komen vast te zitten in een lift met een patiënt die dringend geopereerd moet worden.

Episode 6 – Into You Like A Train
Door een treinongeluk wordt het Seattle Grace ziekenhuis overspoeld met patiënten. Izzie wordt gedwongen te kiezen tussen een vriendschap en haar carrière. Cristina probeert het been van een patiënt op te sporen, terwijl Alex zich begint af te vragen of hij eigenlijk wel geschikt is om arts te zijn. Het lot van de relatie tussen Meredith en Derek wordt onthuld.

Episode 7 – Something to talk about
Cristina, Meredith en Izzie proberen erachter te komen wat er aan de hand is met een mannelijke patiënt genaamd "Shane" die zwanger lijkt te zijn. Intussen realiseert Alex zich, terwijl hij een beschermd opgegroeide jonge patiënt helpt, dat hij eerlijker moet zijn tegen Izzie.

Episode 8 – Let It Be
Derek en Addison liggen met elkaar overhoop over het bezoek van hun oude vrienden die een radicale operatie willen. George probeert erachter te komen waarom een patiënt die van vijfhoog is gevallen en het heeft overleefd niet blij is om nog in leven te zijn, en een oude man neemt een pijnlijke beslissing als hij te weten komt dat zijn vrouw nog maar een paar maanden te leven heeft.

Episode 9 – Thanks For The Memories
Thanksgiving is aangebroken in het Seattle Grace ziekenhuis, en de artsen willen niet toegeven hoe zwaar ze het allemaal hebben tijdens de feestdag. George moet de O’Malley familietraditie van het kalkoenjagen weer zien te doorstaan. Meredith helpt een patiënt die net, na 16 jaar, uit een vegetatieve toestand is ontwaakt.

Episode 10 – Much Too Much
Meredith heeft een one-night stand en is vreselijk gegeneerd als de man in het ziekenhuis verschijnt voor een vreemde medische kwestie. Een vrouw die zwanger is van een vijfling is uitgeput en verward door alle medische bemoeienis met haar risicovolle zwangerschap. Izzie raakt gefrustreerd door de tekortkomingen van Alex.

Episode 11 – Owner Of A Lonely Heart
Een vrouwelijke gevangene riskeert haar leven om aan haar eenzame opsluiting te ontkomen. De artsen houden een te vroeg geboren vijfling in de gaten die met een hele reeks gezondheidsproblemen te kampen heeft. Izzie’s frustratie over Alex bereikt het kookpunt, en Addison leert haar een pijnlijke les.

Episode 12 – Grandma Got Run Over By A Reindeer
Een jongetje dat een harttransplantatie nodig heeft maar niet vindt dat hij die zou moeten krijgen, veroorzaakt een meningsverschil tussen Cristina en Burke. De artsen komen allemaal samen om Alex te helpen zijn examen te halen, en Meredith herinnert Izzie aan de ware geest van Kerstmis.

Episode 13 – Begin The Begin
Izzie komt eindelijk over Alex heen als ze een nieuwe patiënt ontmoet, Denny Duquette genaamd, die wacht op een harttransplantatie. Elders in het ziekenhuis heeft George zijn handen vol aan de behandeling van een jonge hermafrodiet.

Episode 14 – Tell Me Sweet Little Lies
Meredith en Cristina ontwijken hun ware gevoelens over hun respectievelijke relaties. George heeft het moeilijk met het ontslaan van een oudere patiënt die niet ziek is maar het terrein van het Seattle Grace ziekenhuis weigert te verlaten. Alex krijgt eindelijk de resultaten van zijn examens te horen.

Afleveringen deel 2:
Episode 15 – Break On Through
De vakbond van verpleegkundigen staakt, zodat de artsen van het Seattle Grace ziekenhuis zichzelf moeten zien te redden. Bij de behandeling van een patiënt maakt Meredith een ernstige fout, die wordt opgemerkt door de vrienden van de patiënt. Izzie behandelt een zwanger meisje.

Episode 16 – It's The End Of The World
Meredith wordt wakker met het gevoel dat het een slechte dag gaat worden, en komt er algauw achter dat dat klopt als een patiënt in het ziekenhuis arriveert en ieders leven in gevaar brengt. Het voltallige personeel moet een explosieve situatie het hoofd bieden.

Episode 17 – As We Know It
Ondanks de "code zwart" van het ziekenhuis en de grote inspanningen van de explosievenbrigade, escaleert een gevaarlijke situatie in het Seattle Grace ziekenhuis. Meredith moet met de explosievenbrigade samenwerken om iedereen in veiligheid te brengen en Derek moet onder grote druk een operatie uitvoeren om het leven van een man te redden.

Episode 18 – Yesterday
Derek en Addison zijn verrast als iemand uit hun verleden in het ziekenhuis opduikt en de zaak in beroering brengt. Cristina’s geheim komt eindelijk bij Burke terecht en Meredith graaft in de vuile was van haar familie.

Episode 19 – What Have I Done To Deserve This?
Meredith en George zijn niet helemaal zichzelf na hun "morning after." Het bezoek van Mark leidt intussen tot enige spanningen tussen Derek en Addison. Denny Duquette verschijnt weer op het toneel, wat problemen veroorzaakt in de relatie van Izzie en Alex.

Episode 20 – Band Aid Covers The Bullet
Meredith probeert om te gaan met de weerslag van haar escapade met George. Bailey neemt een geval op zich ondanks het feit dat ze met bevallingsverlof is. Izzie komt op voor Denny tegenover Alex.

Episode 21 – Superstition
Door een reeks sterfgevallen in het ziekenhuis wordt het personeel bijgelovig. Richard behandelt een oude vriend die duister nieuws brengt dat te maken heeft met Meredith's moeder. Cristina en Burke hebben ruzie over hun nieuwe huisgenoot.

Episode 22 – The Name Of The Game
Cristina en Richard bevinden zich in competitie met elkaar tijdens een medische stage. Bailey, die zich aan de kant gezet voelt sinds haar zwangerschap, kan haar gevoelens moeilijk verbergen bij een operatie op een kind.

Episode 23 – Blues For Sister Someone
Izzie ondervraagt George over de persoonlijke details van zijn leven. Addison neemt Alex onder handen vanwege een gevoelig geval en Burke voelt grote druk als hij zijn muzikale held behandelt.

Episode 24 – Damage Case
De artsen krijgen te maken met een familie die een auto-ongeluk heeft gehad. Derek's emoties gaan met hem aan de haal, terwijl Burke en Izzie Denny een nieuw voorstel doen.

Episode 25 - 17 Seconds
Meredith wordt ingedeeld om een dag met Callie samen te werken, terwijl George aan Derek wordt gekoppeld. Burke en Izzie zetten hun zoektocht naar een hart voor Denny voort.

Episode 26 – Deterioration Of The Fight Or Flight Response
De eerste aflevering van de tweedelige finale begint met Cristina die tot haar verrassing plotseling de leiding heeft over de eerstehulpafdeling. De tijd om Denny te helpen begint te dringen, en Derek worstelt met het besef dat het leven van een vriend in zijn handen ligt.

Episode 27 – Losing My Relegion
Richard organiseert een kruisverhoor over de toestand van een patiënt. Callie gaat eindelijk de confrontatie aan met George over zijn gevoelens voor haar, en Meredith en Derek komen bij elkaar over Doc.

Technische specificaties
Speelduur: 9,5 uur per deel
Beeld: 1.78:1, 16x9
Leeftijd: 12, angst
Genre: serie
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Spaans / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands / Portugees