:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ERIN BROCKOVICH
ERIN BROCKOVICH
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-10-08
FILM
Steven Soderbergh bezorgde ons in het verleden al pareltjes van films waaronder Sex, Lies and Videotape, Out Of Sight en The Limey. Ook zijn laatste film mag er best wezen. Die vertelt het waargebeurd verhaal van Erin Brockovich (Julia Roberts), een vrouw die aan lager wal geraakt is: twee keer gescheiden, drie kinderen en werkloos. Vastberaden gaat ze op zoek naar een job, maar telkens komt ze van een kale reis thuis. Op een dag wordt ze aangereden en raakt ze gewond. Ondanks het feit dat ze niet schuldig is aan het voorval, loopt de rechtszaak slecht af wegens haar grof taalgebruik. Erin schuift de schuld in de schoenen van haar advocaat Ed Masry (Albert Finney) die haar onder druk een job aanbiedt als secretaresse. Ook op privèvlak loopt het vanaf dan iets beter: Erin knoopt een relatie aan met de stoere, maar brave Harley, een motorfreak die tevens goed met haar kinderen kan opschieten. Op een dag merkt ze in een vastgoeddossier documenten van grondwatervergiftiging. Enkele inwoners van het kleine dorpje Hinkley zijn ziek geworden na het drinken van drinkwater. De schuldige blijkt de iets verderop gelegen multinational PG&E te zijn. Erin besluit om de zaak grondig te onderzoeken en uiteindelijk slaagt ze erin om Ed te overtuigen mee te werken aan de zaak. Het onderzoek slorpt al haar tijd op en daarbij verliest ze haar kinderen en George uit het oog, maar Erin is vastbesloten de mensen uit Hinkley te redden. In het begin van de film zit een cameo van de echte Erin Brockovich-Ellis als dienster in het restaurant.

BEELD EN GELUID
De film krijgt een anamorf 1.85:1-beeldformaat en kwalitatief gezien scoort Columbia alweer hoge toppen. Het beeld is scherp, gedetailleerd en heeft volle en natuurlijke kleuren. Jammer genoeg merk je hier en daar wat ruis en is de print niet helemaal schoon. Dit is voornamelijk (en alleen) het gaval in enkele buitenscènes in Hinkley met totaalshots van de omgeving. Je kan deze scènes gelukkig op één hand tellen. Afgezien daarvan een prima transfer.
De Dolby Digital 5.1-audiotrack klinkt eveneens goed. Het gaat hier uiteraard om een dialoogfilm waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de voorste kanalen. Heel af en toe worden de achterste kanalen gebruikt, meestal voor de soundtrack.

EXTRA'S
Het kan natuurlijk niet anders: een Columbia-dvd met extra's uiteraard. We krijgen een Making-of-documentaire (15 min.) die een kijkje biedt achter de schermen en interviews, "The Real Erin Brockovich" (4 min.) is een interview met de echte Erin Brockovich. Voorts zijn er verwijderde scènes met of zonder commentaar van de regisseur (30 min.), een isolated audio track, filmografieën en een bioscooptrailer. Alle extra's (behalve de trailer) zijn Nederlands en Duits ondertiteld. Minpuntje hier is het ontbreken van een audiocommentaar.

CONCLUSIE
Erin Brockovich van regisseur Steven Soderbergh is opnieuw een film die mag worden gezien. De technische kwaliteit is in orde en er zijn heel veel extra's. Een aanrader!


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Steven Soderbergh
Met: Julia Roberts, Albert Finney, Aaron Eckhart, Cherry Jones, Peter Coyote, David Brisbin, Dawn Didawick, Valente Rodriguez, Marg Helgenberger

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
AL

Speelduur:
126 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609071788


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Audiotrack Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Bulgaars, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Making-of-documentaire
• Interview: "The real Erin Brockovich"
• Verwijderde scènes met commentaar
• Isolated audio track
• Filmografieën

Andere recente releases van deze maatschappij