:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: HET BESTE VAN NONKEL JEF
PERSBERICHT: HET BESTE VAN NONKEL JEF
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2007-01-13 - Geplaatst door: Werner
HET BESTE VAN NONKEL JEF
Vlaamse comedy van de bovenste plank nu op koop-dvd

De Vlaamse comedy-televisieserie Nonkel Jef scoorde hoge kijkcijfers op VTM. De vele fans van de knorrige keuterboer, meesterlijk vertolkt door Ivo Pauwels, worden nu getrakteerd op Het Beste Van Nonkel Jef, een dubbele dvd met in totaal 13 afleveringen boordevol oervlaams amusement van de bovenste plank.

Theaterblijspel als oorsprong
De successerue Nonkel Jef is oorspronkelijk gebaseerd op het theaterblijspel Nodig Een Kerstman Uit van Ruud De Ridder, dat volle zalen lokte in zijn legendarische Echt Antwaarps Theater. Ivo Pauwels, die de rol van Nonkel Jef al neerzette op de planken, neemt deze opnieuw voor zijn rekening in deze serie.

Ginderbos, waar de tijd bleef stilstaan...
Nonkel Jef gaat over de fictieve landbouwer Jef Melkenbeek, een oude, ongemanierde man van rond de 70 jaar die het liefst van al zijn eigen leven wil leiden en dan nog liefst op de kap van anderen. Als een echte gierigaard probeert Jef uit alles en iedereen munt te slaan. Het verhaal speelt zich af in het fictieve dorpje Ginderbos, gesitueerd in de Vlaamse Kempen, net naast het al even verzonnen bedevaartsoord Achterhout.

Op de boerderij van Jef in Ginderbos lijkt het wel of de tijd stil is blijven staan. Nonkel Jef erfde de boerderij van zijn vader en grootvader. De dorpsbewoners zijn er dan ook van overtuigd dat hij ontzettend rijk is. Toch bijt Jef elke euro in twee. Zo ronselt hij bij de inwoners van Ginderbos eten voor zijn beesten, maar eens thuisgekomen eet hij alles gewoon zelf op.

De eigenwijze, hardhorige Jef vertikt het om een hoorapparaat te kopen. Zijn boezemvriend Eduard De Maayer (vertolkt door Frans Van de Velde) verdenkt Jef er van dat zijn hardhorigheid hem eigenlijk goeduitkomt. Eduard mag uitspraken doen, die de nukkige boer van niemand anders pikt.

Boven alles in Nonkel Jef een hardvochtig man. Wanneer zijn vrouw Leona plotseling overlijdt, kan JEf zijn geluk niet op. Hij is vastbesloten om van zijn rust te genieten en wil buiten zijn stalknecht Rosse Izzi (Luc Verhoeven) geen pottenkijkers op zijn erf. Zijn nicht Odette Nollet (Linda De Ridder) wil echter bij hem intrekken om een deel van de erfenis in de wacht te slepen. Odette huwt zelfs met Izzi, die uiteindelijk een zoon blijkt te zijn van Jef.

Familiale intriges
Jefs broer Louis (Paul-Emile Van Royen) en diens vrouw Magda Van de Wachter (Nicole Laurent), de roddeltante van Ginderbos, dringen zich ook op om geld van de gierige Jef los te maken. De rol van Johnny Melkenbeek, zoon van Louis en Magda, betekende de doorbraak voor steracteur Axel Daeseleire, die sindsdien schitterde in bekende tv-series zoals het later verfilmde Team Spirit, Matroesjka's en Kinderen Van Dewindt. Een andere sleutelfiguur is de dorpsgek Zotte Dré (Ray Van Campenhout), die zonder het te beseffen vaak ruzie en onrust zaait in Ginderbos.

Meer dan ingrediënten genoeg voor 13 afleveringen boordevol Vlaamse humor.

Afleveringen
DVD 1
1. Eindelijk
2. Odette Moet Weg
3. Microwave
4. Schaapjes Op Het Droge
5. Mama
6. Mirakels
7. Hallelujah
DVD 2
8. Carnaval
9. Miss Pluimvee
10. De Ronde Van Ginderbos
11. Een Dagje Aan Zee
12. Dikbil
13. Op Retraite

DVD-gegevens
Titel: Het Beste Van Nonkel Jef
Verpakking: 2-dvd slipcase
Releasedatum: 16 januari 2007
Duur: ca. 340 min.
Geluid: Vlaams Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3

Extra's op dvd 1:
• Extra lange generiek
• Rosse Modest
• Presentaties
• Clip: Lijflied van Nonkel Jef

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron