:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: HET ZWAARD VAN ARDOEWAAN
PERSBERICHT: HET ZWAARD VAN ARDOEWAAN
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2007-02-20 - Geplaatst door: Werner
HET ZWAARD VAN ARDOEWAAN

Het Zwaard Van Ardoewaan, het eerste jeugdfeuilleton dat opgenomen werd in kleur, is binnenkort eindelijk verkrijgbaar op dvd.

Synopsis
Wanneer de tweelingbroers Huon en Mortholt na twee jaar terug thuis komen, wacht hen een hoogst onaangename verrassing. Een vreemde plaag heeft Ardoewaan geteisterd en velen zijn omgekomen. De vader van de twee broers is door. Bragnit, het legendarische zwaard, beslist dat Huoon de nieuwe heer van Ardoewaan wordt. Door een dom misverstand wort Huoon vermoord. Mortholt trouwt met de weduwe en laat zoon Rohalt achter in het bos. Gelukkig wordt de kleine jongen door de boeren Orm en Rikki gered. Later wordt Rohalt tot ridder geslagen door Mortholt, moordenaar van zijn vader en getrouwd met zijn moeder. Mortholt zal echter niet aan de vloek van Ardoewaan ontsnappen.

Achter de schermen
Het feuilleton telt dertien afleveringen van een half uur en is het eerste dat volledig in kleur werd uitgezonden. Tijdens de eerste twee maanden werden binnenopnames gemaakt in de studio van Waterloo. Daarna trok een 30-koppige ploeg voor 2,5 maanden naar Carpentas, in de Provence. De kastelen la Rousse en le Barroux vormden het gepast middeleeuws decor.

Bert Leysen voor Bert Struys
Bert Struys werd bekroond voor dit feuilleton met de tweejaarlijkse Bert Leysenprijs voor de beste televisieproductie op 31 januari 1973.

Rolverdeling
Huoon / Mortholt: Jef Demedts
Kleine Rohalt: Patrick Struys
Volwassen Rohalt: Frans Maas
Freda: Vera Veroft
Fulco: Nand Buyl
Kleine Gawijn: Norbert Van Dorpe
Volwassen Gawijn: Johan Van Lierde
Karanog: Roger Coorens
Rikki: Chris Lomme
Orm: Raymond Bossaerts
Gorneval: Ward De Ravet
Belinda: Viviane Redant
Wezel: Leo Madder
Aja: Marjene Edeling

Scenario: Lo Vermeulen en Karel Jeuninckx
Realistatie: Bert Struys
Spelregie: Senne Rouffaer
Releasedatum: 6 maart 2007


Recent nieuws van dezelfde bron