:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2007
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2007-08-28 - Geplaatst door: Werner
ARCHITECTURES 1-5 BOX

De complete, bewonderde en gewaardeerde serie Architectures bevat de meest toonaangevende architectonische werken uit de 19de eeuw tot heden. Een fascinerende kijk in architectuur door de gebouwen, de architecten en de maquettes. Deze box bevat de delen 1 t/m 5 die nu in een luxe verpakking samengevoegd zijn.

Regie: Richard Copans & Stan Neumann
Releasedatum: 11 oktober 2007
Talen: Frans, Engels, Duits
Ondertiteling:
Speelduur: 650 min
Regio: NTSC, regiovrij
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby stereo

Reeds (los) beschikbaar:
• Architectures 1
• Architectures 2
• Architectures 3
• Architectures 4
• Architectures 5METROPOLIS SPECIAL EDITION (2-dvd)

Synopsis:
Metropolis speelt zich af in de toekomst, waar mensen zijn onderverdeeld in twee groepen: de arbeiders die onder de grond leven en de rijken die genieten van een decadente stad vol luxe. Na zijn kennismaking met de arbeidersdochter Maria, wordt Freder - zoon van Joh. Fredersen, de leider van de stad – bewust van de ongelijkheid tussen de inwoners. Om de onrustige benedenstad te kalmeren stuurt Joh. Fredersen een valse Maria, een robot gemaakt door uitvinder Rotwang, naar beneden. Metropolis van Fritz Lang is de beroemdste Duitse film aller tijden en zeker de meest invloedrijke stille film in de historie. Na de bioscooprelease in 1927 is de film ingekort en daarna voor tientallen jaren niet meer vertoond. Maar dankzij de Friedrich Wilhelm Murnau Stiftung werd er in 2000 begonnen aan het restaureren van de film. Uit archieven over de hele wereld werden stukken film terug gevonden waardoor het mogelijk werd om een complete, authentieke en prachtig gerestaureerde versie te creëren van Lang's revolutionaire visie uit 1927.

• De film Metropolis was een groot voorbeeld voor grote science fiction films uit de 20ste eeuw, zoals 2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick) en Blade Runner (Ridley Scott).
• De inlay is tweetalig: Nederlands en Frans.
• Gerestaureerde versie met originele muziek en heel veel extra's

Regie: Fritz Lang (M, Testament Dr. Mabuse)
Met o.a.: Afred Abel, Brigitte Helm
Naar het boek van Thea von Harbou
Releasedatum: 11 oktober 2007
Talen: Duits (tekstborden)
Speelduur: 118 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Regio 2
Beeldverhouding: 1.33:1
Audio Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Stereo
Genre: Science Fiction

Extra's:
• Audiocommentaar van filmhistoricus Enno Patalas,
• Documentaire (44 min) 'The Metropolitan Case',
• Documentaire (9 min) over de restauratie,
• Stills,
• Posters,
• Costume designs,
• Stills of missing scenes
• Architectonische sketches.DER BLAUE ENGEL SPECIAL EDITION (2-dvd)

Synopsis:
Emil Jennings, één van de grootste Duitse acteurs, speelt de rol van Professor Immanuel Rath, een seksueel onderdrukte onderwijzer van een jongensschool. Nadat hij er achter is gekomen dat zijn studenten Franse kaarten met afbeeldingen van nachtclub zangeressen verzamelen gaat hij op zoek naar de bron van deze verderfelijkheid. In de schimmige nachtclub 'Der Blaue Engel' maakt hij kennis met de verleidelijke Lola-Lola (Marlene Dietrich) die op het toneel staat met een hoge hoed, kousen en blote dijen. Daarmee is Rath's strikte vroomheid in één klap verdwenen. Hij wordt schaamteloos ingepalmd door de verleidelijke stem van de ordinaire verleidster die "Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt" zingt. Verteerd door verlangen en gekweld door zijn rigide opvoeding, laat Professor Rath het toe zich te verlagen tot persoonlijke vernedering. Lola's grenzeloze seksualiteit was een openbaring voor de bioscoop bezoekers. Met deze rol werd Dietrich direct één van de grootste vrouwelijke Hollywoodsterren.

• De inlay is tweetalig: Nederlands en Frans
• De DVD bevat zowel de Duits als de Engels gesproken versie die gelijkertijd zijn opgenomen. De Engelse versie was bedoeld voor de internationale markt maar door de slechte Engelse uitspraak van de Duitse acteurs, werd de voorkeur gegeven aan de Duitse versie.
• Debuutfilm van één van Hollywoods grootste actrices.
• Recent gerestaureerde versie van de film met veel exclusieve extra's!

Regie: Josef von Sternberg
Met o.a.: Marlene Dietrich (Witness For The Prosecution, Marocco) en Oscarwinnaar Emil Jannings
Releasedatum: 11 oktober 2007
Talen: Duits
Speelduur: 106 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans Regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.19:1)
Audio: Dolby Digital 2.0
Genre: Speelfilm

Extra's:
• Engelse versie van de film,
• Audiocommentaar (alleen op Duitse versie, niet ondertiteld),
• Marlene Dietrich's "Der Blaue Engel" screentest,
• Interview footage,
• Original trailers,
• Dietrich concert footage,
• Screen comparisonFAREWELL MY CONCUBINE

De wezen Cheng en Duan spelen vanaf jonge leeftijd al bij de Beijing Opera, waar het gebruikelijk is dat de mannen ook de vrouwenrollen op zich nemen. Zo speelt Cheng in de opera 'Farewell My Concubine' de rol van concubine Yu Ji. Hij gaat zo op in zijn rol dat hij ook buiten het theater de schmink draagt en bovendien verliefd wordt op Yu Ji's echtgenoot, gespeeld door zijn trouwe vriend Duan. De levens van Cheng en Duan scheiden als Duan gaat trouwen. Dan, tijdens de culturele revolutie in de 60-er jaren, wordt hij opgepakt en houdt zichzelf in leven met herinneringen aan zijn vrouw Ju Xian en Cheng. Cheng kan nu geen rol meer spelen in het leven van Duan en gaat een oude belofte inlossen: het maken van een zwaard voor Duan. Na 60 jaar komen de twee vrienden elkaar weer tegen. Cheng overtuigt Duan ervan om nog één keer samen 'Farewell My Concubine' te spelen. Op het podium doodt Cheng zichzelf met het zelfgemaakte zwaard om zo eigenhandig een einde te maken aan de liefdesrelatie die nooit heeft bestaan.

• De inlay is tweetalig: Nederlands en Frans
• De eerste Chinese film dat een Gouden Palm heeft gewonnen
• Originele titel: Ba Wang Bie Ji

Awards: o.a. nominatie voor een Oscar, winnaar BAFTA, winnaar Gouden Palm (Filmfestival Cannes), winnaar Golden Globe
Regie: Chen Kaige (Together, The Promise)
Met o.a.: Leslie Cheung, Gong Li (Raise The Red Lantern, Memoires Of A Geisha) en Fengyi Zang
Releasedatum: 11 oktober 2007
Talen: Chinees (Mandarijn)
Speelduur: 165 min.
Ondertiteling: Nederlands, Frans Regio 2
Beeldverhouding: 16/9 Audio 5.1 enhanced
Genre: DramaNANA

The Silent Cinema Collection is een label waarin de mooiste stille films uit de filmgeschiedenis verzameld worden. Het label bevat originele versies van grote hedendaagse blockbusters en prachtige historische meesterwerken. Voor de vele filmliefhebbers zijn deze films een welkome aanvulling op het huidige filmaanbod.

Synopsis:
Nana komt aan in Parijs als een naïef meisje, maar ze leert al snel haar erotische onschuld te gebruiken om te krijgen wat ze wil. Ze werkt als actrice en wordt spoedig de populairste courtisane van Parijs. Een rijke bankier koopt voor haar een huis maar ze verlaat hem om een relatie te beginnen met haar buurman, een graaf van onberispelijk gedrag. Al snel vervult de graaf alle uitbundige wensen van Nana, wat uiteindelijk resulteert in zijn faillissement. Tenslotte verleidt Nana de zoon van de graaf op zijn huwelijksdag. Hoe ver kan ze gaan voordat ze Parijs moet ontvluchten?

• De gerestaureerde en nooit eerder vertoonde versie van dit stille meesterwerk van Renoir is een prachtig eerbetoon aan Émile Zola en zijn onvergetelijke heldin.

Regie: Jean Renoir (La Grande Illusion, Madame Bovary)
Cast: Catherine Hessling en Jean Angelo
Releasedatum: 25 oktober 2007
Speelduur: 140 min
Regio: PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Stereo 2.0
Genre: DramaSILENT CINEMA COLLECTION BOX 2 (3DVD)

The Silent Cinema Collection is een label waarin de mooiste stille films uit de filmgeschiedenis verzameld worden. Het label bevat originele, prachtig gerestaureerde versies van grote hedendaagse blockbusters en uniek meesterwerken.

Inhoud Silent Cinema Collection box 2:

Nana (1926):
Nana komt aan in Parijs als een naïef meisje, maar ze leert al snel haar erotische onschuld te gebruiken om te krijgen wat ze wil. Ze werkt als actrice en wordt spoedig de populairste courtisane van Parijs. Een prachtige verfilming, door Jean Renoir, van het gelijknamige boek van Émile Zola.

Regie: Jean Renoir

Cyrano De Bergerac (1923):
Cyrano de Bergerac is moedig, maakt prachtige gedichten en is scherpzinnig maar heeft een enorme grote neus. Daar is hij zo onzeker over dat hij zijn liefde voor de knappe Roxane voor haar geheim houdt. Geniet van de prachtige kleuren, die met de Pathe Stencil methode zijn toegevoegd, in deze verfilming van Cyrano.

Regie: Augusto Genina

La Revue Des Revues (1927):
Gabrielle's wens om te mogen dansen bij de Revue komt uit en onder de naam Gaby Derys wordt ze een grote ster in het theater. De film is gemixt met ingekleurde beelden uit de Folies-Bergère, waaronder exclusieve beelden van Josephine Baker.

Regie: Joe Francys

Releasedatum: 25 oktober 2007
Speelduur: 116 + 90 + 140 min.
Ondertiteling: Nederlands Regio 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: 2.0 Dolby StereoCUBA AN AFRICAN ODYSSEY

Synopsis:
Cuba, An African Odyssey vertelt het verhaal van de Koude Oorlog vanuit het oogpunt van zijn onbekende achtergrond: Afrika.

Van 1961 tot 1991 is Afrika het strijdtoneel van een oorlog tussen vier strijdende partijen met tegenstrijdige belangen: Rusland die de macht wil uitbreiden; de Verenigde Staten die geïnteresseerd zijn in Afrika's natuurlijke bronnen; voormalige Europese koloniën en nieuwe Afrikaanse staten die hun herwonnen onafhankelijkheid willen verdedigen.

Om deze naties te helpen in hun revolutionaire strijd, speelt Cuba een kleine maar centrale rol in de steun voor Afrikaanse vrijheid. Cuba, An African Odyssey poogt de hedendaagse wereld te begrijpen door middel van het verhaal van deze internationalisten die elke strijd wonnen maar uiteindelijk de oorlog verloren.

• Che Guevara, Fidel Castro, Patrice Lumumba, Amilcar Cabral, Agostinho Neto. Congo, Guinea-Bissau, Angola: 1961 – 1991
• Nog niet eerder gepubliceerde stukken, ooggetuigen: de revolutionaire droom in het hart van de Koude Oorlog.
• Een treffende 3 uur durende documentaire die de dominerende rol van Cuba verklaart.

Releasedatum: 25 oktober 2007
Talen: Frans, Engels, Duits, Spaans, Portugees
Speelduur: 190 min.
Regio: NTSC, all regions
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Special InterestBALTHUS - DE L'AUTRE CÔTÉ DU MIRROIR

Synopsis:
Balthus (1908-2001) is bekend om zijn schilderijen met afbeeldingen van tienermeisjes in erotische en voyeuristische poses. Hij maakt gebruik van het idee dat de onschuld verloren gaat zodra de volwassenheid wordt bereikt. Zijn bekendste werk uit zijn eerste tentoonstelling in Parijs is 'La Leçon Guitare' (1934), dat controverse veroorzaakte door de afbeelding van een jong meisje en haar lerares in een niets onthullende seksuele lesbische pose.

Op de dvd staan zeldzame beelden van de kunstenaar gefilmd in zijn studio, exclusieve interviews met zijn familie en goede vrienden, foto's van Henri Cartier-Bresson en nooit eerder vertoonde kunstwerken. Deze prijswinnende documentaire toont het ingewikkelde creatieve proces van de schilder.

Met: Jean Leymarie, Philippe Noiret, Jean Clair, François Rouan, James en Setsuko Harumi, Stanislas en Thadée Klossowski de Rola.

• 2008: herdenking van Balthus, 100 jaar na zijn geboortejaar.
• Deze film wordt beschouwd als het ultieme portret van de kunstenaar. Balthus, De L'Autre Côté Du Mirroir is gefilmd met een Super 16 camera gedurende 14 maanden in Zwitserland, Italië, Frankrijk en Engeland door de regisseur van Fellini, I Am A Born Liar.
• UNESCO: Grand Prize / Lausanne International Art Festival: Best Photography Prize / Official Selection 8th International VU SUR LES DOCS Marseille.

Releasedatum: 25 oktober 2007
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 72 min.
Regio: NTSC, all regions
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Special Interest

Extra's:
The Crossing. Regie: Damien Petiview (20 min.)
Gesprekken met de regisseur over de samenwerking met de schilder gedurende het filmen.GUSTAVE COURBET (1819-1877)

Synopsis
Courbet, The Origin Of His World
Regie: Romain Goupil

De naam van Gustave Courbet is onlosmakelijk verbonden aan zijn meest opzienbarende schilderij: L'Origine Du Monde. Een portret van een naakte vrouw die op haar rug ligt, haar bovenbenen wijd gespreid en haar hoofd en onderbenen niet zichtbaar. Zijn tijd ver vooruit, weerlegt dit schilderij alle vooroordelen door het zichzelf boven alle kritiek te plaatsen.

Gustave Courbet, The Origin Of The World
Regie: JP. Fargier

Het verhaal over het ontstaan, de verdwijning en vervolgens na de terugkomst van één van de meest mysterieuze schilderijen uit de Westerse kunst. Naakter dan naakt, deze fascinerende afbeelding blijft één van de meest uitdagende kunstwerken. Een documentaire over spionage met alle ingrediënten voor een verbod.

Gustave Courbet was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Realisme, een richting in de schilderkunst die de dagelijkse werkelijkheid en gewone mensen tot onderwerp nam, in plaats van verheven mythologische of historische scènes. Het nieuwe was vooral dat deze 'gewone' situaties of voorwerpen geen bijzaak maar hoofdonderwerp in het schilderij waren, en vaak op groot formaat werden afgebeeld.

• Een nieuwe belangrijke film over het leven en de kunst van een grote, beroemde kunstenaar uit de geschiedenis.
• 2007-2008: Grote Courbet tentoonstellingen in diverse wereldsteden

Releasedatum: 25 oktober 2007
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 78 min.
Regio: NTSC, all regions
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Special Interest

Extra's:
Dead Man's Palace. Regie: Alain Jaubert (30 min.)
In 1851, werd een schilderij van Courbet tentoongesteld. Het werk, wat alleen een begrafenis voorstelde, creëerde een schandaal... het was té realistisch.

UIT HET ARCHIEF