:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: MR. HORROR PRESENTS...
PERSBERICHT: MR. HORROR PRESENTS...
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2007-10-04 - Geplaatst door: Werner
MR. HORROR PRESENTS...

Op 15 november lanceert Living Colour Entertainment Mr. Horror Presents, een nieuw kwaliteitslabel voor horrorfilms onder supervisie van de Nederlandse horrorkenner bij uitstek, Jan Doense.

Doense, alias Mr. Horror, was jarenlang het gezicht van en de drijvende kracht achter het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens geniet hij bekendheid als organisator van geruchtmakende filmevenementen als De Nacht Van De Wansmaak en The All-Night Horror Show. Begin dit jaar trad hij terug als festivaldirecteur om zich te kunnen wijden aan enkele nieuwe uitdagingen. En daarvan is de verwezenlijking van de reeds lang gekoesterde wens een eigen horrorlabel te beginnen.

Onder de vlag van Mr. Horror Presents gaat Jan Doense een aantal van zijn favoriete horrorfilms van de afgelopen jaren op dvd uitbrengen. In eerste instantie zijn dat films die te zien waren op het Amsterdam Fantastic Film Festival Later volgen ook enkele essentile genreklassiekers van minder recente datum.

De jonge Amsterdamse distributeur Living Colour Entertainment brengt op 29 november de eerste twee dvd's in deze reeks uit: The Roost (Ti West, VS), een liefdevolle hommage aan de rauwe, onopgesmukte Amerikaanse horrorfilms van de jaren zeventig en Zombie Honeymoon (Dave Gebroe, VS), een verrassende mix van romantiek, humor en zombiefilm.

Andere titels die binnenkort zullen verschijnen op Mr. Horror Presents zijn o.a. Possessed (Anders Rnnow Klarlund, Denemarken/Noorwegen 1999), Frostbite (Anders Banke, Zweden/Rusland 2006), The Unknown (Michael Hjorth, Zweden 2000) en Dark Woods (Pl ie, Noorwegen 2003)