:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: TRADE
PERSBERICHT: TRADE
Bron: RCV - Datum: 2008-02-20 - Geplaatst door: Werner
TRADE

Trade is een ontluisterende misdaadthriller over de duistere wereld van mensenhandel en gedwongen prostitutie. De voor een Oscar genomineerde screenwriter Jose Rivera (The Motorcycle Diaries) bewerkte de coverstory The Girls Next Door uit New York Times Magazine tot een indringend en emotioneel verhaal over één van de talloze slachtoffers van deze gruwelijke en door de politiek genegeerde 'handel'.

Tiener Jorge (Cesar Ramos) hangt het liefst de hele dag met zijn vrienden rond in de straten van Mexico City. Hij lijkt nergens om te geven, maar als zijn 13-jarige zusje Adriana (Paulina Gaitan) wordt ontvoerd, zet hij zonder aarzelen alles opzij om haar terug te vinden. Adriana is inmiddels in handen van een Mexicaanse mensenhandelaar die haar met een stel andere kinderen en jonge vrouwen via het internet aan Amerikaanse pedofielen wil verkopen. Onder haar lotgenoten is ook de jonge Poolse moeder Veronica (Alicia Bachleda), die met de belofte van een beter leven naar de VS is gelokt. Veronica werpt zich op als vriendin en beschermster van de weerloze Adriana, maar heeft zelf ook enorm veel leed te ondergaan. Terwijl Jorge uit handen moet zien te blijven van de immigratiedienst en Adriana's ontvoerders, sluit hij een verbond met de Texaanse agent Ray (Kevin Kline). Samen opent het merkwaardige duo de jacht op Adriana's kidnappers, die gebruik maken van de routes van borderjumpers om in de VS te komen. Weten Jorge en Ray de kidnappers op tijd te ontmaskeren, voordat Adriana verkocht wordt en voor altijd verdwijnt in de verborgen wereld van de kinderprostitutie?

Regie: Marco Kreuzpaintner (Sommersturm)
Cast: Kevin Kline (French Kiss, The Ice Storm, A Fish Called Wanda, In & Out), Alicia Bachleda (Sommersturm), Marco Pérez (Amores Perros)