:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: MERLINA
PERSBERICHT: MERLINA
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2008-03-10 - Geplaatst door: Werner
MERLINA
Op 8 april komt de zeer geliefde jeugdreeks Merlina uit op dvd!

De VRT–klassieker Merlina vertelt de avonturen van detective-bureau Merlina in het fictieve stadje Ravenburg. De hoofdpersonages zijn (Tante) Merlina, (Lea Couzin) een advocate, de ex-matroos Pol (Paul Ricour), Merlina's nichtje Ann (Mieke Bouve) en de geniale uitvinder Napoleon (Jan Reussens). Geen zaak blijkt het team teveel, want Merlina leidt het detective bureau zeer efficiënt. De bijzondere (en veelal legendarische) uitvindingen van Napoleon, zoals de Parafix en de X-bril, zijn vaak van grote hulp voor Ann en Polleke, die meestal als eerste ter plaatse zijn.

Merlina werd geregisseerd door Gie Lavigne en geschreven door Dick Durver. De serie was tezien van begin tot eind jaren '80. Er werden maar liefst 95 afleveringen gemaakt. Na de serie Merlina volgden nog de series Postbus X en Interflix, die zich allemaal afspeelden in het stadje Ravenburg. Omwille van het grote succes werd de serie herhaaldelijk uitgezonden.

Actrice Lea Couzin was na Merlina ook nog te zien in enkele afleveringen van FC De Kampioenen, in Aspe en Zone Stad. Ook Paul Ricour speelde mee in FC De Kampioenen en Spoed. Mieke Bouve vertolkte een belangrijke rol in Spring en Familie en speelde gastrollen o.a.
in Witse, Heterdaad en Thuis. In 2007 zagen we haar als Ingrid in de langspeelfilm Man Zoekt Vrouw. Jan –'Napoleon'- Reussens overleed in 1991 op 73-jarige leeftijd.

De vierdelige dvd-box in luxeverpakking is goed voor 762 minuten kijkplezier! Je kanvolgende extra's terugvinden :
• Interview met Mieke Bouve (uit Mike)
• Interview met Lea Couzin (uit De Rode Loper)
• Interview met Paul Ricour (uit Sleutel)
Uren kijkplezier voor de ganse familieRecent nieuws van dezelfde bron