:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: THE 10TH KINGDOM
PERSBERICHT: THE 10TH KINGDOM
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2002-01-24 - Geplaatst door: Serge
De film:
Een mengelmoes van sprookjeswerelden als Assepoester en Sneeuwwitje, fantasywereld met trollen en dwergen, een scheut Grimm en Tolkien, en een vleugje hedendaags New York. Zo kun je deze 7 uur durende miniserie samenvatten. The 10th Kingdom vertelt het verhaal van Virginia, een eenvoudige serveerster die met haar vader Tony in een appartement in New York woont. Ondertussen speelt er zich een tragedie af in één van de Negen Koninkrijken waar de trollen de sluwe en onbetrouwbare koningin uit haar cel bevrijden waarop zij met haar magische krachten prins Wendell in een hond doet veranderen. De prins belandt via een toverspiegel in een andere dimensie, het Tiende Koninkrijk, New York dus. Hier ontmoet hij Virginia en Tony en overhaalt hen om de overige koninkrijken te redden. Spoedig worden vader en dochter bijgestaan door Wolf, half mens, half wolf, maar al gauw worden ze ook achtervolgd door de boosaardige Trollenkoning en de duivelachtige Huntsman. Virginia en haar vader belanden in een heleboel avonturen en gedurende hun gevarieerde tocht ontmoeten ze allerlei vreemde wezens en bizare karakters. Naast deze aartsmoeilijke taak wachten Virginia nog andere hindernissen: ze moet haar angst en woede weten te overwinnen over het feit dat haar moeder de familie in de steek gelaten heeft, en Wolf ontwikkelt steeds meer gevoelens voor Virginia.

Deze briljante mini-serie biedt voldoende plotwendingen, spanning en humor zodat het geheel continue blijft boeien. In de hoofdrollen herkennen we onder meer Ed O’Neill, Dianne Wiest en Rutger Hauer. De soundtrack is van de hand van Anne Dudley, die eerder al muziek voor The Full Monty en American History X componeerde.

De extra’s:
Bridge Entertainment heeft er goed aan gedaan enkele extra’s te voorzien. Als kijker wens je toch graag meer te weten over het totstandkomen van deze serie. “The Making of the 10th Kingdom” beantwoordt al je vragen via een blik achter de schermen en interviews met cast en crew. “The Search for the hidden Kingdom” toont, zoals de naam al doet vermoeden, meer feiten over de zoektocht naar het Tiende Koninkrijk. Voorts krijgen we de gebruikelijke cast & crew gegevens, en achtergrondinformatie over de personages uit de serie.

Specificaties:
Beeld: 1:33.1
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: AL
Speelduur: 466 min.

Extra's:
• Making of The 10th Kingdom,
• Search for the hidden Kingdom,
• Cast & Crew informatie,
• About the characters


Recent nieuws van dezelfde bron