:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> The Publicity Company >> PERSBERICHT: CHRONOS
PERSBERICHT: CHRONOS
Bron: The Publicity Company - Datum: 2008-04-28 - Geplaatst door: Werner
CHRONOS

Omniversum@home presenteert met Chronos pure filmpoŽzie

Op 24 juni brengt Omniversum@home het meesterwerk Chronos uit. Pure filmpoŽzie van regisseur Ron Fricke (Baraka, Koyaanisqatsi) en componist Michael Stearns. De bekroonde klassieker verschijnt als DVD en Blu-ray Disc en is onder meer te koop bij Fame, Mediamarkt, Video Service Nederland, Omniversum en www.omniversum.nl.

De bekroonde film Chronos is een visuele en muzikale reis door de tijd. Van de majestueuze rust van Stonehenge en de Grand Canyon tot het jachtige leven in moderne metropolen wordt de geschiedenis van onze cultuur en natuur associatief in beeld gebracht. Een visuele symfonie in zeven delen met adembenemende beelden van landschappen, wereldwonderen, monumenten en steden in Afrika, Amerika, AziŽ en Europa. De grootsheid van de natuur tegenover de scheppingen van de mens. De film eindigt met een duizelingwekkende tocht door de kanalen in VenetiŽ en over de Parijse Seine. Het meesterwerk Chronos (1985) is de eerste niet gesproken, niet-fictieve film die geheel werd opgenomen met de time-lapse techniek.

Chronos verschijnt als DVD (45 min, 5.1 multi channel, extra's: trailers) en als Blu-ray Disc. Op de Blu-ray Disc staan vele special features:
- commentaar van de regisseur, producent en componist
- een pop-up aardbol met alle locaties
- gedetailleerde informatie over de locaties
- HD-transfer van het 65mm negatief naar 1080p onder supervisie van Ron Fricke
- HD Surround: 96/24 DTS HD Master Audio home theater remix door Michael Sterns
- DRS Mastering: certified reference kwaliteit beeld en geluid
Alle menu's en special features zijn in het Engels.

Omniversum@home, dat Chronos uitbrengt, is het DVD-label van het Haagse IMAX-theater Omniversum. Eerdere succesvolle releases waren Spinner Dolphins en de zesdelige reeks Equator.

De website van Omniversum: www.omniversum.nl