:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: TERMINATOR 2
PERSBERICHT: TERMINATOR 2
Bron: RCV - Datum: 2001-08-09 - Geplaatst door: Serge
De film:
De Terminator uit 1984 betekende de grote doorbraak voor James Cameron en Arnold Schwarzenegger. Toen speelde de Oostenrijker een meedogenloze machine, gestuurd uit de toekomst naar 1984 om Sarah Connor te vermoorden. Zij zal ooit een zoon baren die na een nucleaire wereldramp de leider zou worden van de rebellen vechtend tegen de overmacht van SkyNET, een vorm van artificiële intelligentie die alles onder controle heeft. Maar vanuit de toekomst stuurt Sarah's zoon John een rebel om zijn moeder te beschermen.

Terminator 2 pikt de draad op wanneer John Connor (Edward Furlong) 10 jaar oud is en onder voogdij van Janelle en Todd werd geplaatst nadat zijn moeder Sarah Connor (Linda Hamilton) opgesloten werd in een gesticht. Na al die jaren stuit haar verhaal over het einde van de wereld nog steeds op ongeloof door de instanties. SkyNET stuurt opnieuw een terminator naar het verleden, deze keer gaat het om een geavanceerd model, de T-1000 (Robert Patrick). En ook deze keer stuurt John een beschermer, de T-800 (Arnold Schwarzenegger). De twee terminators gaan op zoek naar John die zich van geen gevaar bewust is…

Achtergrond:
Dat Terminator 2 grootser en spectaculairder zou worden dan zijn voorganger was reeds lang op voorhand een vaststaand feit. Cameron had reeds met Aliens bewezen dat hij dit genre perfect beheerst. Hij regisseerde opnieuw met ijzeren hand, zorgde voor de nodige spectaculaire actiescènes en dito speciale effecten. Het succes bleef niet uit. Maar net als bij The Abyss en Aliens moest Cameron om allerlei redenen de schaar zetten in een heleboel scènes. Een aantal werden voor de special edition herbruikt, waaronder scènes uit het Pescadero Mental Institution, droomsequenties van Sarah Connor, John Connor die zijn eigen terminator leert glimlachen, en scènes met de T-1000 en Miles Dyson. Allen goed voor zo’n 14 minuten extra materiaal. Deze versie vinden we dus terug op de DVD. Voor de echte fans onder ons bestaat er tevens een derde versie, een extended special edition, met onder andere een alternatief einde ‘Future Coda’ genaamd. Hier zien we beelden uit de toekomst, begeleid door een voice-over van Sarah waarbij ze uitlegt dat de nucleaire wereldramp niet heeft plaatsgevonden.

Heb je de kans om tijdens een verblijf in Amerika er een dagje tussen uit te knijpen, moet je zeker de Universal Studios Florida of Universal Studios Hollywood eens gaan bezoeken. Deze pretparken voorzien een speciale attractie, namelijk “Terminator 2 3-D: Battle Across Time” (1996), een korte en exclusieve 3D-film dewelke min of meer een vervolg is op T2. In de hoofdrollen spelen eveneens Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Robert Patrick en Edward Furlong.

Wist je dat:
· Terminator 2 vier Academy Awards in de wacht wist te slepen voor beste make-up, beste geluidseffecten, beste geluid en beste speciale effecten.
· De totale wereldwijde bioscoopopbrengst maar liefst 562 miljoen dollar bedroeg.
· James Cameron vier keer getrouwd was en evenveel keer gescheiden? Eén van zijn vrouwen was trouwens Linda Hamilton, en voordien regisseuse Kathryn Bigelow (Point Break).
· James Cameron vorig jaar voor de vijfde maal in het huwelijksbootje stapte?
· Schwarzenegger een auditie heeft afgelegd voor de TV-serie “The Incredible Hulk” maar niet groot genoeg bleek voor de rol! Lou Ferrigno, zijn rivaal bij het bodybuilding, ging uiteindelijk met de rol aan de haal.
· James Cameron het idee voor The Terminator haalde uit een droom die hij had?
· Arnold Schwarzenegger zeven maal wereldkampioen bodybuilding werd?
· James Cameron de eerste regisseur was die de kaap van 100 miljoen dollar voor een film (True Lies) overschreed?
· James Cameron eveneens de eerste regisseur was die de kaap van 200 miljoen dollar voor een film (Titanic) overschreed?
· Cameron zich op de set gedraagt als een echte tiran. Hij weet heel goed wat hij wil en eist het maximum van zijn acteurs en filmploeg. Ten tijde van The Abyss werden er zelfs t-shirts gemaakt met slogans als “You Can't Scare Me - I Work For James Cameron”.
· Schwarzenegger alvast tekende voor True Lies 2 en Terminator 3. Ook Edward Furlong zal in Terminator 3 van de partij zijn.

Seamless branching:
Velen onder jullie zullen ondertussen wel vernomen hebben dat de regio 1-versie van Terminator 2 maar liefst drie versies bevat: de bioscooprelease, de special edition director’s cut, en een extended special edition. De regio 1 DVD maakte hierbij gebruik van de “seamless branching”-techniek. Dit betekent dat er zich twee (of meer) versies van een film op een schijfje bevinden, en dat de kijker aan het begin kan kiezen welke versie hij wenst te bekijken. Afhankelijk van de geselecteerde versie zullen er door middel van deze techniek extra scènes worden toegevoegd of weggelaten zonder dat de kijker er iets van merkt. Deze techniek is zeer complex en de reden waarom onze Benelux editie slechts één versie van de film zal bevatten, heeft te maken met het feit dat de productiefirma’s die deze techniek onder de knie hebben, zeer dun bezaaid zijn en reeds volgeboekt tot de zomer van 2002. Vermits de DVD reeds éénmaal uitgesteld is geweest en men dit geen tweede maal wou toestaan, heeft men besloten om de titel vooralsnog dit jaar op de markt te brengen.

De extra’s:
Deze DVD van RCV is werkelijk overladen met extra's. Je neemt er best rustig de tijd voor om alles te bekijken. Het wordt een dubbeldvd waarbij de film en de audiocommentaar zich op het eerste schijfje bevinden, en de overige extra’s op het tweede. De geanimeerde menu's ogen heel mooi, overzichtelijk en zijn makkelijk te navigeren.

Op de eerste schijf bevindt zich zoals gezegd de film, niet de originele bioscooprelease van 134 minuten, maar de special edition van 148 minuten. De extra scènes werden indertijd verwijderd maar worden hier opnieuw gemonteerd. Op de regio 1-versie van deze DVD heb je ook nog een derde versie van de film dewelke een alternatief einde bevat (zie ook “Achtergrond”). Deze versie is hier niet opgenomen (zie kaderstukje “Seamless Branching”).

Bij de film kan je ook een audiocommentaar selecteren. Deze bestaat uit interviews met vele acteurs en leden van de filmploeg, netjes aan elkaar gepraat door Van Ling, producent van deze DVD.

Voorts vind je op deze eerste schijf bio- en filmografiëen terug van Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, James Cameron (regisseur/scenarist), William Wisher (co-scenarist), Adam Greenberg (camera), Brad Fiedel (muziek).

Via een THX-logo heb je eveneens de mogelijkheid om aan de hand van de THX Optimode audio en video af te stellen volgens de THX-normen.

En zo komen we bij de tweede schijf, dewelke in drie grote rubrieken is ingedeeld: Information Programs, Visual Campaigns en Data Hub.

INFORMATION PROGRAMS bevat de volgende documentaires:

- "The Making Of Terminator 2 Judgment Day" (30 min.) is een standaarddocumentaire over het maken van de film, en bevat interviews met acteurs en leden van de filmploeg.

- "T2: More Than Meets The Eye" (22 min.) is een documentaire over de special edition versie waarbij James Cameron en anderen uitleg verschaffen bij de toegevoegde scènes.

- "The Making Of Terminator 2 3D: Breaking The Screen Barrier" (23 min.) is een documentaire met interviews betreffende de opnames van de speciale 3D-versie, enkel te bezichtigen in het Universal Studios pretpark.

VISUAL CAMPAIGNS bevat een Teaser Trailer, 2 Bioscooptrailers, T2 Special Edition US Trailer.

In de rubriek DATA HUB vind je volgende extra's terug:
- Interrogation Surveillance Archives met 60 korte videoclips.
- Tactical Diagrams met de originele storyboard sequenties.
- Source Code met het complete originele script van 574 pagina's.
- Data Core waarbij je de productie van de film kan bekijken van script tot uiteindelijke afwerking, geordend per hoofdstuk. Ofwel selecteer je één bepaald topic uit een lijst van 50 hoofdstukken, ofwel kies je de optie om deze 50 hoofdstukken gezamelijk van begin tot einde te bekijken.

En tenslotte zijn er enkele Easter Egg's (verborgen extra's): deze bevinden zich in de Data Hub rubriek. Als je hier ongeveer 30 à 40 seconden wacht, krijg je links onderaan een vierkantje dat oplicht. Selecteer je dit vakje krijg je in willekeurige volgorde een Swelltone trailer (multi-angle) met het hoofd van de T-800, Join The Resistance (tekst) en de T-1000 die doorheen het menu komt en roept "get out". Leuk.

Terminator 2 verschijnt bij RCV op 3 oktober.

Specificaties:
Beeld: 2:35.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 EX, Engels DTS 5.1 ES, Engels Dolby Surround
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1991
Leeftijd: 12
Speelduur: 148 min.

Extra's:
Disc 1:
• Audiocommentaar door cast en crew
• THX Optimode
• Cast en Crew Bio- en Filmografieën van Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, James Cameron (regisseur/scenarist), William Wisher (co-scenarist), Adam Greenberg (camera), Brad Fiedel (muziek)

Disc 2:
• 3 documentaires
“The Making of T2” (30 min.)
“T2: More Than Meets The Eye” (22 min.)
“The Making of T2: 3D” (20 min.)
• Teaser Trailer, 2 Bioscooptrailers, T2 Special Edition US Trailer
• Screenplay (het originele 574 pagina’s tellende script)
• Storyboards voor meer dan 700 scènes
• Video-archief: 60 videoclips bestaande uit making of materiaal, interviews, een blik achter de schermen, productie aantekeningen
• Data-archief: een documentaire over de ontwikkeling en het volledige productieproces van de film
• Verborgen extra’s

UIT HET ARCHIEF