:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DE LAATSTE ZOMER
PERSBERICHT: DE LAATSTE ZOMER
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2008-06-29 - Geplaatst door: Werner
DE LAATSTE ZOMER
Op 5 augustus komt de nostalgische film De Laatste Zomer uit op dvd!

In een dorp waar absoluut niets te beleven valt brengen Rik, Tim, Roel en Bart hun zomerdagen doelloos door.. Wanneer Rik gefascineerd geraakt door de raadselachtige Sandrine, komt de vriendschap tussen de jongeren onder drukte staan. Door hun overmoed belanden de jongens in een web van intriges waar ze nog moeilijk uit geraken. De Laatste Zomer is een gevoelige coming-of-age film vol herkenbare momenten over jeugdpuistjes en eerste grote liefdes.

Regisseur Joost Wynant studeerde in 2005 aan het RITS met de kortfilm De Laatste Zomer. Naast de Canvasprijs kreeg hij voor dit pareltje ook de Wild Card Fictieprijs vanhet VAF tijdens het jaarlijkse kortfilmfestival ‘Het Grote Ongeduld’. Hij besteedde deze Wild Card wel en besloot samen met productiehuis Caviar om er een langspeelversie van te maken. De bioscoopversie van De Laatste Zomer werd uitstekend onthaald bij de pers. Joost Wynant wordt beschouwd als één van de nieuwe beloftevolle Vlaamse regisseurs.

De hoofdrollen worden vertolkt door Bram Van Outryve (ook gekend van Flikken en Spoed), Robrecht Van Den Thoren (later ook in Aanrijding In Moscou), Gilles DeSchrijver (nadien ook in de televisieserie 180) en last but not least Laura Verlinden, die nadien door haar rol in Ben X bij iedereen bekend werd. Joost Wynant vertolkte zelf ook eerder de rol van Jimmy in Rosie van Patrice Toye en Frank in The Cutting van Peter Misotten.

Op de dvd vinden we volgende extra’s: de Making of, personage teasers en diverse trailers. De Laatste Zomer is vanaf 5 augustus verkrijgbaar in de reguliere handel.


Recent nieuws van dezelfde bron