:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: HUURTITELS JULI 2008
PERSBERICHT: HUURTITELS JULI 2008
Bron: RCV - Datum: 2008-07-11 - Geplaatst door: Ann
RENDITION
Sterrencast in schitterende actuele thriller van Oscarwinnende Regisseur Gavin Hood
Jake Gyllenhaal - Reese Witherspoon - Meryl Streep - Alan Arkin

What If Someone You Love Just Disappeared?

Een fantastische cast, bestaande uit niemand minder dan o.a. Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Meryl Streep en Alan Arkin en een zeer gewaagd en actueel verhaal dat je van het begin tot einde in zijn greep houdt. Op indringende wijze brengt regisseur en Oscarwinnaar Gavin Hood dit persoonlijke verhaal over de gevolgen van de controversiële verhoorpraktijken die de CIA toepast op terreurverdachten. Rendition is een schitterende politieke thriller die je niet mag missen!

Over de film
Als de man van de Amerikaanse Isabella El-Ibrahimi (Reese Witherspoon) op een dag niet thuis komt van een zakenreis, moet ze hemel en aarde bewegen om er achter te komen wat er mis is. Eén telefoontje met iemand uit Noord-Afrika en een Arabische naam zijn genoeg om het middelpunt te worden van een onbeschrijfelijke nachtmerrie. Isabella is radeloos, maar kan gelukkig terugvallen op haar oude studievriend Alan Smith (Peter Sarsgaard) die goede politieke connecties heeft. Maar politiek is traag en Isabella raakt verstrikt in een verstikkend web van verborgen agenda’s en machtsverhoudingen in de Amerikaanse politieke arena. Ondertussen is haar man Anwar afgevoerd naar een gevangenis in Noord-Afrika, waar de onervaren CIA-analist Doug Freeman (Jake Gyllenhaal) noodgedwongen toezicht moet houden bij de meest gruwelijke ondervragingen… Is er een manier om een eind te maken aan dit soort misstanden, die zich schijnbaar dagelijks overal ter wereld afspelen?

Jake Gyllenhaal, die eerder prachtige rollen speelde in o.a. Brokeback Mountain en Donnie Darko, laat in Rendition wederom zien waarom hij één van de meest veelbelovende acteurs van zijn generatie is. Naast hem schitteren twee Oscarwinnaressen: Reese Witherspoon, die met grote overtuiging de emoties en radeloosheid van Isabella neerzet, en vedettte Meryl Streep. Sterke rollen zijn er ook voor Peter Sarsgaard (Boys Don’t Cry) en Alan Arkin (Little Miss Sunshine). Met Gavin Hood is ook de regie in handen van een Oscarwinnaar, die het beeldje voor Beste Buitenlandse Film ontving voor zijn film Tsotsi.

Genre: thriller
Speelduur: ca. 120 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huurdvd: 8 juli 2008


RESERVATION ROAD
Aangrijpende boekverfilming van de regisseur van Hotel Rwanda
Topcast met Oscarwinnaars en Oscargenomineerde
Joaquin Phoenix - Jennifer Connelly - Mira Sorvino - Mark Ruffalo

To Find The Thruth You Have To Find Who’s Hiding It

Reservation Road vertelt het verhaal van twee families die ongewild terecht komen in een groot drama als de vader uit het ene gezin een jongetje uit het andere gezin per ongeluk aanrijdt en… doorrijdt. Deze schitterende verfilming van de gelijknamige bestseller van John Burnham Schwartz, laat op bijzondere wijze zien wat gevoelens van woede, haat, schuld en rouw met een mens kunnen doen. Een zeer aangrijpend drama!

Over de film
Op een warme nazomeravond worden de levens van twee gezinnen volledig op z’n kop gezet. Advocaat Dwight rijdt laat op de avond per ongeluk de zoon van Ethan aan. Het jongetje overlijdt ter plekke. Dwight beseft niet wat hij heeft gedaan en rijdt door… Het leven van de ouders van het slachtoffertje is in een genadeloze klap veranderd. Ethan en zijn vrouw gaan alleen op een totaal andere manier met het verlies om. Hij kan het verlies niet verwerken zolang de dader nog vrij rondloopt. Als de politie hem niet snel genoeg antwoorden kan geven, besluit hij zelfs een eigen advocaat op de zaak te zetten. En dat brengt hem bij Dwight… Niet wetend hoe dicht hij bij de waarheid is, ontstaat er een psychologisch kat-en-muisspel.

Regisseur Terry George verzamelde voor de cast van deze film stuk voor stuk geweldige acteurs, die hun rol allen met veel kracht en overtuiging neerzetten. Joaquin Phoenix, die voor zijn rol in Gladiator voor een Oscar genomineerd werd, en Mark Ruffalo (Eternal Sunshine Of A Spotless Mind) zien we als de beide vaders. Sterke bijrollen zijn er voor Oscarwinnaressen Mira Sorvino (Mighty Aphrodite) en Jennifer Connelly (A Beautiful Mind). Terry George weet na Hotel Rwanda, een film die o.a. werd genomineerd voor drie Oscars en drie Golden Globes, zijn publiek opnieuw diep te raken met deze prachtige speelfilm waarin hij moeiteloos de gevoelens van de hoofdrolspelers blootlegt.

Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 102 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 22 juli 2008


UNTRACEABLE
Originele thriller van de regisseur van Fracture en Primal Fear
1 Website, 1.000.000 moordenaars… een seriemoordenaar vindt de perfecte medeplichtigen

The More YOU Watch The Faster THEY Die

FBI-agente Diane Lane, gespecialiseerd in internetmisdaad, dacht dat ze alles gezien had. Totdat ze op een seriemoordenaar stuit die zijn slachtoffers op de meest weerzinwekkende manieren aan hun einde laat komen en dit alles laat zien via internet. Erger nog… het lot van deze slachtoffers is in handen van het publiek, want hoe meer mensen toekijken via zijn site, hoe sneller de slachtoffers sterven! Een superspannende cyberthriller in de trant van Se7en en The Bone Collector, van de regisseur van Fracture en Primal Fear. Untraceable houdt je van begin tot eind aan de buis gekluisterd!

Over de film
Jennifer Marsh is agente van de speciale internetdivisie van de FBI. Ze slijt haar nachten met het opspeuren van oplichters, perverselingen en andere criminelen die verscholen gaan achter de schijnbaar veilige dekmantel van het internet. Dan stuit zij met haar divisie op het lugubere killwithme.com, een mysterieuze site die bezoekers getuige laat zijn van de meest heftige martelingen, eindigend in de dood. Hoe meer bezoekers de site krijgt, des te eerder het slachtoffer overlijdt. Jennifer moet er voor zorgen dat deze bloeddorstige gek wordt gestopt voordat er nog meer slachtoffers vallen. Dan maakt deze moordenaar het spel persoonlijk…

De hoofdrol in deze zeer actuele thriller is voor de veelzijdige actrice Diane Lane, die voor haar rol in Unfaithful genomineerd werd voor zowel een Oscar als een Golden Globe en die ook schitterde in films als Under The Tuscan Sun en The Perfect Storm. Met grote overtuiging en inleving speelt ze de rol van de gedreven en uiteindelijk opgejaagde FBI-agente. Naast Lane zien we Billy Burke, die eerder te zien was in Fracture, Along Came A Spider en in de TV-serie 24. De regie is in handen van Gregory Hoblit, die hoge ogen gooide met thrillers als Fracture, Frequency en Primal Fear. Eerdere ervaring met politiewerk deed hij al op met het regisseren van afleveringen van TV-series als Hill Street Blues en NYPD Blue.

Genre: thriller
Speelduur: ca. 100 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 22 juli 2008


STRANGE WILDERNESS
Een zeer ‘natuurlijke’ komedie van de makers van I Pronounce You Chuck And Larry

It takes only one good idea…

Maak je lachspieren maar vast los… want wat krijg je als je het idiote broertje van Steve ‘Crocodile Hunter’ Irwin op pad stuurt met een camera, een stel nog belachelijkere vrienden als crew en een welhaast onmogelijke opdracht? Inderdaad… de meest hilarische komedie van het jaar!

Over de film
Sinds Peter de natuurshow van zijn vader over heeft genomen, liggen de kijkcijfers in de goot. Want wie kijkt er naar een informatief programma, als de informatie bestaat uit: “Bevers zijn verre afstammelingen van meloenen” en “Beren danken hun naam aan een footballteam uit Chicago”. Als de show op het punt staat om gecancelled te worden, moet Peter als een gek aan de slag om toch met een wereldscoop te komen. Ondersteund door een setje luilakken, dronkaards en permanent stoned volk gaat hij op zoek naar het best bewaarde geheim van de natuur… een echte Big Foot!

Hoofdrolspeler Steve Zahn is een veelzijdig acteur die inmiddels een uitgebreide staat van dienst heeft opgebouwd, zowel op het witte doek als op het toneel. Voor zijn rol in de komedie Happy, Texas won hij niet alleen een Grand Jury Special Actor Award op het Sundance Film Festival van 1999, maar ook de Independent Spirit Award voor Beste Acteur. Ook was hij te zien in grotere producties als Daddy Day Care en You’ve Got Mail en leende hij zijn stem aan de beide Stuart Little films en Chicken Little. Naast Zahn zien we ook Justin Long (Live Free Of Die Hard) en Jonah Hill (Knocked Up). Een van de producers van deze film is niemand minder dan Adam Sandler.

Genre: komedie
Speelduur: ca. 87 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 8 juli 2008