:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES TOT DECEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES TOT DECEMBER 2008
Bron: RCV - Datum: 2008-10-08 - Geplaatst door: Werner
Het eindejaar…altijd feest! Uiteraard doet RCV zijn spreekwoordelijke duit in het filmzakje. De najaarsreleases van RCV zijn om duimen en vingers van af te likken. Hieronder vindt u alvast 3 fantastische titels, een kleine selectie van wat u mag verwachten tijdens oktober, november en december. Horror, een sportdocumentaire, familiefilms, hilarische komedies en huiveringwekkende thrillers. Kortom… Het lijstje hieronder zegt genoeg.

SCAR
DVD première van doodenge horrorfilm, die verder gaat dan Saw en Hostel
Marked for Death

Bereid je voor op de engste en bloederigste horrorfilm, die je ooit gezien hebt. Kijken is op eigen risico!

Over de film
Makelaar Joan Burrows (Angela Bettis) is het nog niet vergeten. Als tiener ontsnapte ze in haar geboorteplaatsje Ovid, Colorado uit de martelkelder van de begrafenisondernemer Ernie Bishop (Ben Cotton). Zestien jaar later keert ze terug voor de diploma-uitreiking van haar nichtje Olympia (Kirby Bliss Blanton). Plots worden er ernstig toegetakelde lichamen gevonden en slaat er weer iemand aan het martelen en moorden op precies dezelfde manier als toen. Joan ontdekt in de werkwijze dat het om dezelfde moordenaar gaat, die haar in haar jeugd heeft ontvoerd en mishandeld. De politie vindt het echter wel erg toevallig dat Joan in de buurt is en al snel is ze verdachte nummer één.

Cast: Angela Bettis (Perfume, Last Days Of America, Girl, Interrupted), Ben Cotton (The Chronicles Of Riddick, Riding The Bullet), Brandon Jay McLaren (She’s The Man, TV: The Best Years)
Regie: Jed Weintrob (The F Word, Soldier Boyz)
Genre: horror
Speelduur: ca. 90 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 7 oktober 2008
Releasedatum koop-dvd: 15 oktober 2008


THE AIR I BREATHE
Originele thriller in de trant van Crash
Sterrencast met o.a.: Andy Garcia - Forest Whitaker - Kevin Bacon - Brendan Fraser - Sarah Michelle Gellar
How will you live? How will you die?

Regisseur Jieho Lee vlecht vier ingrijpende verhalen ineen van mensen, die door het lot met elkaar verbonden zijn. Deze bijzondere en zeer originele thriller is het verrassende resultaat.

Over de film
De invloed van de meedogenloze topcrimineel Fingers reikt ver. Hij en zijn bende zijn betrokken bij iedere criminele activiteit in de stad en een mensenleven is voor hem vervangbaar. Vanaf het moment dat Fingers je pad kruist, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn… Een bankier smeet een wanhopig plan om uit de schulden te komen bij Fingers, maar is het voldoende om uit de ijzeren greep van de maffiabaas te ontsnappen? Eén van Fingers ‘probleemoplossers’ heeft de gave om kort in de toekomst te kijken. Als hem gevraagd wordt om het neefje van de baas te beschermen, voorziet hij een ongeval met fatale gevolgen…. Trista is een sexy zangeres met een donker verleden. Als Fingers haar contract in handen krijgt, besluit ze onder te duiken. Ze krijgt hulp uit zeer onverwachte hoek. Een bevlogen arts moet met lede ogen aanzien, hoe de liefde van zijn leven op sterven ligt. Door een woede-uitbarsting van Fingers vindt hij de enige geschikte bloeddonor. Lukt het hem om haar leven te redden? Het leven van vier mensen, op noodlottige wijze verbonden door één man…

Cast: Andy Garcia (Ocean’s Eleven, Twelve &Thirteen, The Godfather III, Desperate Measures), Forest Whitaker (The Last King Of Scotland, Phone Booth, Panic Room), Kevin Bacon (Death Sentence, Mystic River, Hollow Man), Brendan Fraser (Crash, Bedazzled, The Mummy), Sarah Michelle Gellar (The Grudge 1&2, TV: Buffy The Vampire Slayer), Julie Delpy (Before Sunset, Before Sunrise, Broken Flowers)
Regie: Jieho Lee (regiebeduut)
Genre: drama/ thriller
Speelduur: ca. 97 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 21 oktober 2008
Releasedatum koop-dvd: 12 november 2008


SLEEPWALKING

Meeslepende speelfilm met topcast
Charlize Theron – Woody Harrelson – Dennis Hopper – Nick Stahl
When Life falls apart, love falls into place

Over de film
Als de wanhopige Joleen na de arrestatie van haar vriend er alleen voor komt te staan, moet ze een nieuw bestaan zien op te bouwen. Met haar 12-jarige dochter Tara trekt ze in bij haar broer James, maar besluit zelf na een paar dagen de benen te nemen en spoorloos te verdwijnen. Haar broer zadelt ze op met de zorg voor onhandelbare puber Tara. De problemen stapelen zich op als James zijn baan kwijt raakt en de kinderbescherming Tara mee wil nemen. Hij weet nog maar één oplossing: vluchten! James neemt Tara uiteindelijk mee naar het ouderlijk huis, waar hij en haar moeder opgroeiden. Daar moet hij de confrontatie aangaan met zijn vader en zijn verleden, terwijl de politie hem op de hielen zit.

Cast: Charlize Theron (Hancock, In The Valley Of Elah, Monster, The Italian Job), Woody Harrelson (No Country For Old Men, North Country, Edtv), Dennis Hopper (TV: 24, Edtv, Speed, True Romance), Nick Stahl (Sin City, Terminator 3), AnnaSophia Robb (Jumper, Bridge To Terabithia, Charlie And The Chocolate Factory)
Regie: Bill Maher (regiedebuut)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 101 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 25 november 2008
Releasedatum koop-dvd: 17 december 2008


DAN IN REAL LIFE
Steve Carell en Oscar winnares Juliette Binoche in een hartverwarmende romantische komedie
Van de maker van About A Boy
There’s love and there’s family

Oscarwinnares Juliette Binoche en Golden Globe winnaar Steve Carell schitteren in deze heerlijke, hartverwarmende komedie over de problemen van een alleenstaande vader, die ook nog eens flinke romantische verwikkelingen op zijn bordje erbij krijgt als hij verliefd wordt op de mooie Marie. De combinatie van de geweldige cast, het romantische verhaal, de humor en de herkenbare thema’s maken Dan in Real Life een genot om naar te kijken. Een absolute feel good film!

Over de film
Dan weet het allemaal! Zijn column met opvoedtips is de best gelezen rubriek in de lokale krant. Maar thuis is het een heel ander verhaal. Als alleenstaande vader heeft hij heel wat te verduren van zijn drie tienerdochters. Vriendjes, verantwoordelijkheid, aandacht, Dan krijgt het allemaal voor zijn kiezen. Als hij tijdens de jaarlijkse familiereünie in een boekwinkel de mooie Marie tegenkomt staat zijn wereld op z’n kop. Dat Dan niet verliefd kan en mag worden op Marie wordt pijnlijk duidelijk als ze de nieuwe vriendin van zijn broer blijkt te zijn…

Cast: Steve Carell (Little Miss Sunshine, The 40 Year Old Virgin), Juliette Binoche (Chocolat, The English Patient), Dane Cook (Good Luck Chuck, Mr. Brooks)
Regie: Peter Hedges (Pieces Of April)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 98 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 7 oktober 2008
Releasedatum koop-dvd: 29 oktober 2008


BATTLE IN SEATTLE
Realistische en beklemmende thriller gebaseerd op waargebeurde feiten
Topcast met o.a. Charlize Theron en Woody Harrelson
Officieel geselecteerd door verschillende filmfestivals

In dit waargebeurde verhaal wordt een beeld gegeven van de gebeurtenissen rond de conferentie van de World Trade Organization, die in 1999 plaatsvond in Seattle. Wat begon als een vreedzame demonstratie tegen de WTO-onderhandelingen, eindigde in een enorm slagveld waarbij zelfs de noodtoestand uitgeroepen werd en het leger werd ingezet. Onder andere Oscarwinnares Charlize Theron, Woody Harrelson en Ray Liotta schitteren in deze even realistische als spannende thriller, waarbij de gebeurtenissen vanuit verschillende oogpunten en door verschillende personen beleefd worden.

Over de film
November 1999, Seattle maakt zich op voor de conferentie van The World Trade Organisation. Een vijf dagen durend evenement waarmee de stad even het centrum van de wereld is. Maar met alle ogen gericht op The Emerald City, gaat alles verschrikkelijk mis… Demonstranten overspoelen de stad, met maar één doel voor ogen: het verstoren van de onderhandelingen. En sommigen van hen zijn bereid om tot het uiterste te gaan. De stad verandert in een brandende, chaotische puinhoop en de hele wereld kijkt mee! Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En wie waren de schuldigen? ‘Battle in Seattle’ is een beklemmende thriller met alle antwoorden.

Cast: Charlize Theron (Hancock, Monster, The Italian Job), Woody Harrelson (No Country For Old Men, North Country, Edtv), Ray Liotta (Wild Hogs, John Q, Hannibal)
Regie: Stuart Townsend (regiedebuut)
Genre: thriller
Speelduur: ca. 99 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 7 oktober 2008
Releasedatum koop-dvd: 29 oktober 2008


DOOMSDAY
Actietopper in de trant van Mad Max
Van de makers van Dog Soldier en The Descent
Mankind has an expiration date

Schotland verandert in een nachtmerrieachtige, futuristische setting in deze knaller van een actiefilm, waarin een zeer dodelijk virus het voortbestaan van de mensheid bedreigt. Doomsday is een aaneenschakeling van explosieve stunts en spetterende actiemomenten, die meteen doet denken aan de postapocalyptische films uit de jaren ’70, zoals Mad Max en Escape from New York!

Over de film
De nabije toekomst... Het ‘Reaper’ virus breekt uit in Schotland... honderdduizenden raken geïnfecteerd en vrijwel iemand overleeft het. De Britse regering besluit om het hele land hermetisch af te sluiten van de rest van de wereld en hoopt zo alles onder controle te houden... 30 jaar later: Het virus is terug en bedreigt de binnenstad van Londen. Vanuit het noorden komen er berichten dat er mensen zijn die de eerdere uitbraak hebben overleefd. Een team van specialisten met als leider de kick-ass babe Eden Sinclair wordt achter de muur gedropt in een levende nachtmerrie. Hun taak? Zorg er voor dat je het medicijn tegen het virus vindt! Opgejaagd door bendes sadistische overlevenden moeten ze op zoek naar de mysterieuze wetenschapper Kane en de oplossing voor alle problemen...

Cast: Rhona Mitra (Shooter, The Number 23, TV: Nip/Tuck, The Practice), Bob Hoskins (Nixon, Enemy At The Gates), Malcolm McDowell (A Clockwork Orange, The Company)
Regie: Neil Marshall (Dog Soldier, The Descent)
Genre: actie
Speelduur: ca. 113 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels DTS en Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 15 oktober 2008


MISS PETTIGREW’S FINEST HOUR
DVD Première voor Miss Pettigrew
Romantische feel good film met Oscarwinnares Frances McDormand
Every woman has her romantic day!

Een leven vol glitter, glamour en romantiek. Al is het maar voor een dag. Wie droomt daar nu niet van? Miss Pettigrew krijgt dit alles voor elkaar, al gaat dit natuurlijk niet helemaal zonder slag of stoot. Geniet mee van Miss Pettigrew’s belevenissen en de schitterende hoofdrol van Frances McDormand in deze wervelende romantische komedie.

Over de film
Het zit Guinevere Pettigrew niet mee… voor de zoveelste keer is ze ontslagen als au pair en komt ze op straat te staan. Zonder een cent op zak gaat ze op zoek naar iets nieuws en vindt de grootste uitdaging in haar leven. Door een beetje te bluffen wordt ze aangenomen als de persoonlijk secretaresse van de wereldberoemde actrice en zangeres Delysia Lafosse. En binnen no time wordt ze geïntroduceerd in de wereld van glitter en glamour! Want Delysia houdt er, met drie mannen om haar heen, wel een HEEL drukke sociale agenda op na. Voor wie moet ze nu kiezen? De toegewijde pianist Michael, de brute nachtclubeigenaar Nick of toch voor de impresario Phil. Als Guinevere dan zelf ook nog eens valt voor ontwerper Joe, is de chaos compleet! Want hoe went ze aan haar nieuwe leven en wint ze haar nieuwe liefde? En dat allemaal in één dag?

Cast: Frances McDormand (Almost Famous, Something’s Gotta Give), Amy Adams (Charlie Wilson’s War, Enchanted, Catch Me if You Can), Shirley Henderson (Harry Potter And The Goblet of Fire & The Chamber Of Secrets)
Regie: Bharat Nalluri (The Crow: Salvation, TV: Hustle)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 92 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 15 oktober 2008


THE YEAR OF THE YAO
Schitterende documentaire over de 2,29 meter lange Chinese basketbalheld Yao Ming
Een held in China, een fenomeen in de Amerikaanse NBA
Vlaggendrager en de hoop van China tijdens de Olympische Spelen 2008

Hij is 2,29 meter lang. Een fenomeen in China en de Verenigde Staten. Vlaggendrager voor China tijdens Olympische Spelen in Beijng in 2008. Dit is het bijzondere verhaal van Yao Ming, de boomlange Chinese basketballer, die drie jaar geleden de overstap maakte naar de NBA, de grootste basketbalcompetitie ter wereld.

Over de film
In deze documentaire wordt Yao Ming gevolgd tijdens zijn eerste jaar in NBA competitie. De cultuurverschillen en taalbarrières waarmee hij moet werken en leven. De druk, die hij ervaart van 1,2 miljard Chinezen en van de Amerikaanse critici in zijn confrontaties met basketbalgrootheid Shaquille O’Neal. De vriendschap en support, die hij krijgt van zijn tolk. Zijn geloof in traditionele Chinese waarden en zijn vertrouwen in eigen kunnen, die hem staande houden. Door dit alles werd Yao Ming de meest opvallende Chinese persoonlijkheid sinds Mao Tse Tung en een held voor miljoenen mensen over de hele wereld.

Cast: Yao Ming, Michael Irvin, Charles Barkley, Shaquille O’Neal
Regie: Adam Del Deo (…So Goes the Nation, Every Little Step), James D. Stern (…So Goes the Nation, Every Little Step, Michael Jordan To The Max)
Genre: documentaire
Speelduur: ca. 88 minuten
Beeld: full frame (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 8 oktober 2008


PENELOPE
DVD première van romantisch sprookje in de trant van Enchanted
Met o.a. Reese Witherspoon, Christina Ricci en James McAvoy
Soms staat de echte liefde opeens voor je neus…

In dit bijzondere verhaal beleeft de jonge Penelope een inspirerende reis op zoek naar zelfacceptatie om zo uiteindelijk haar grote liefde te kunnen vinden. Een klassiek sprookje met een verfrissende, eigentijdse draai!

Over de film
De jonge Penelope heeft haar hele leven in eenzaamheid doorgebracht. Tientallen jaren geleden werd er een vloek uitgesproken over haar familie waardoor zij geboren is met de neus van een varken. En de enige manier om de vloek te breken is als ze de Ware weet te vinden. Jarenlang hebben haar ouders haar verborgen gehouden voor de rest van de wereld, maar nu zijn ze druk op zoek naar die ene man. En Penelope? Die ziet het allemaal niet zitten. Het enige dat zij wil is de wijde wereld intrekken en op haar eigen benen staan. En als de zoveelste huwelijkskandidaat gillend wegrent, ontsnapt ze en gaat ze op avontuur...

Cast: Christina Ricci (The Addams Family, Cursed, Sleepy Hollow), Reese Witherspoon (Rendition, Legally Blonde 1&2, Sweet Home Alabama), James McAvoy (Atonement, The Last King Of Scotland, Wimbledon)
Regie: Mark Palansky (speelfilmdebuut)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 102 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 21 oktober 2008


THE STRANGERS
Liv Tyler en Scott Speedman in huiveringwekkende suspensethriller gebaseerd op waargebeurde feiten
Van de producers van The Grudge en The Ring
Lock the door. Pretend You’re Safe

In het vakantiehuis van de familie Hoyt hebben in de nacht van 11 februari 2005 gruwelijke gebeurtenissen plaatsgevonden. Maar nog altijd is niet duidelijk wat precies. Tot nu... Ga er maar stevig voor zitten en laat je mee terugnemen naar die vreselijk angstaanjagende nacht!

Over de film
Na een bruiloftsfeest komen Kristen en James thuis in het afgelegen vakantiehuis van zijn ouders. James heeft de perfecte romantische avond voorbereid, maar Kirsten wil er eigenlijk niets meer van weten. De sfeer is al gruwelijk verpest als er midden in de nacht een blond meisje aanbelt. “Is Tamara thuis?”, is het enige dat ze wil weten. Een onschuldige vraag, maar voor Kristen en James het begin van een nachtmerrie, die duurt tot de volgende ochtend en het uiterste vraagt van hun overlevingsdrang…

Cast: Liv Tyler (The Lord Of The Rings Trilogy, Reign Over Me, Jersey Girl, Armageddon), Scott Speedman (xXx: State Of The Union, Underworld, My Life Without Me, TV: Felicity)
Regie: Bryan Bertino (regiedebuut)
Genre: horror/thriller
Speelduur: ca. 90 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 en Engels DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 4 november 2008
Releasedatum koop-dvd: 26 november 2008


OVER HER DEAD BODY
Heerlijke romantische komedie van de makers van My Big Fat Greek Wedding en The Wedding Date
Eva ‘Desperate Housewives’ Longoria Parker – Jason ‘American Pie’ Biggs – Paul ‘Night at the Museum’ Rudd
Not All Angels Have Wings

Ga lekker zitten voor een heerlijk avondje lachen en romantiek met deze super ‘geestige’ komedie! Desperate Housewives-ster Eva Longoria Parker speelt Kate, die na haar overlijden als geest terugkeert op aarde en alles in de strijd gooit om haar verloofde Henry voor zichzelf te houden. Dit leidt natuurlijk tot de meest hilarische situaties!

Over de film
Wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden, werd Kate’s laatste... Want de veeleisende controlfreak krijgt op haar trouwdag het meest bizarre dodelijke ongeluk. Haar verloofde Henry blijft een jaar lang treuren, totdat zijn zus er genoeg van heeft. Ze gooit het op een akkoordje met Ashley. Ashley is een medium met niet zoveel succes in het geestenrijk, maar die best bereid is om voor een paar dollar extra Henry te vertellen dat Kate wil dat hij door gaat met zijn leven. Maar Kate ziet dat eigenlijk helemaal niet zo zitten. En als Ashley als een blok valt voor Henry, weet Kate genoeg: Het is haar taak om er van gene zijde alles aan te doen, om deze relatie te laten mislukken!

Cast: Eva Longoria Parker (The Sentinel, TV: Desperate Housewives), Paul Rudd (The 40 Year Old Virgin, Night At The Museum, I Could Never Be Your Woman), Lake Bell (What Happens In Vegas), Jason Biggs (American Pie 1 t/m 3, Wedding Daze, Jersey Girl)
Regie: Jeff Lowell (regiebeduut)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 95 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 26 november 2008


THEN SHE FOUND ME
Het indrukwekkende regiedebuut van Oscarwinnares Helen Hunt
Ontwapenend romantisch drama met sterrencast Helen Hunt – Colin Firth – Bette Midler – Matthew Broderick
Life can change in a heartbeat

Helen Hunt maakt een geweldig regiedebuut met deze heerlijke romantische film over de ingewikkelde levensvragen die een vrouw van eind 30 tegenkomt en de keuzes die ze moet maken.

Over de film
April’s leven staat volkomen op z’n kop. Ze zit aan de rand van een midlife crisis, haar man verlaat haar plotseling en haar adoptiemoeder overlijdt. Tot overmaat van ramp klopt op dat moment ook nog ene Bernice aan. Deze talkshowhost beweert haar echte moeder te zijn, maar na de zoveelste leugen heeft April er genoeg van. Ze besluit om wat rust te nemen om haar leven weer een beetje op orde te krijgen. En dan ontmoet ze Frank: neuroot, pas gescheiden, vader van twee kinderen en hij loopt over van de problemen. Maar hij lijkt nu net de man te zijn die ze nodig heeft...

Cast: Helen Hunt (What Women Want, Pay It Forward, As Good As It Gets), Colin Firth (Mama Mia!, Bridget Jones’s Diary, Love Actually), Bette Midler (The Stepford Wives, The First Wives Club), Matthew Broderick (The Stepford Wives, Inspector Gadget, Ferris Bueller’s Day Off)
Regie: Helen Hunt (regiedebuut)
Genre: romantisch drama
Speelduur: ca. 100 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 4 november 2008
Releasedatum koop-dvd: 26 november 2008


POKÉMON: DE OPKOMST VAN DARKRAI
De 10e superspannende Pokémon film op DVD in Nederlands gesproken versie
Bij release tijdelijk met unieke Darkrai trading card in gelimiteerde oplage!

Pokémon fans kunnen hun hart ophalen, want er komt weer een nieuw superspannend avontuur uit op DVD! En er is nog meer goed nieuws, want bij de release van deze 10e Pokémon film, krijg je nu tijdelijk een unieke Darkrai Trading Card om de verzameling compleet te maken!

Over de film
Terwijl onze avontuurlijke vrienden op weg zijn naar een Pokémon wedstrijd, komen ze door het stadje Alamos, waar de Tijd-Ruimte-Toren staat. Samen met de mooie Alice ontdekken Ash en zijn vrienden, dat iets voor vreselijke nachtmerries zorgt bij Pokémon en mensen. De vlotte, maar ook arrogante, Baron Alberto geeft Darkrai de schuld hiervan. In een directe confrontatie met Darkrai weten onze helden niet wat ze moeten denken… is hij nu een vriend of een vijand? Een gevecht, dat volgt tussen Darkrai en de legendarische Pokémon Dialga en Palkia, dreigt een gat in het continuüm tussen tijd en ruimte te slaan. Overleven Ash en zijn vrienden deze beslissende strijd en ontdekken ze wat de ware aard van Darkrai is?

De stemmencast
De DVD bevat de Nederlands gesproken versie met een stemmencast bestaande uit o.a. Christa Lips, Pilip Bolluyt, Hilde de Mildt en verteller Jeroen Keers.
Genre: animatie
Speelduur: ca. 90 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Nederlands Stereo
Releasedatum huur-dvd: 21 oktober 2008
Releasedatum koop-dvd: 12 november 2008


ABBOTT & COSTELLO: THE CHRISTMAS SHOW
Het legendarische en briljante komedie duo Abbott en Costello in een hilarische kerstshow
Nu voor het eerst volledig in kleur en digitaal geremastered

In deze betoverende kerstspecial ziet u het briljante komedie duo Abbott & Costello tijdens hun optreden in de “The Colgate Comedy Hour”. Tijdens deze show krijgen Abbott & Costello hulp van sterren als Margaret Whiting, The Nicolas Brothers, Buster Shaver en Olive en Tom & Jerry. Ook deze show bevat weer een flinke dosis humor en er wordt gezongen en gedanst. De sketches worden afgewisseld door typische jaren ’50 commercials, allemaal in kleur en volledig digitaal geremastered!

Cast: Budd Abbott (TV: The Abbott & Costello Show, Jack And The Beanstalk), Lou Costello (TV: The Abbott & Costello Show, Africa Screams)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 60 minuten
Beeld: full frame (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 1.0
Releasedatum koop-dvd: 12 november 2008


SCROOGE
Deze originele en klassieke kerstfilm wordt beschouwd als de beste bewerking ooit gemaakt van Charles Dickens A Christmas Carol
Nu voor het eerst volledig in kleur en digitaal geremastered

Sir Seymour Hicks zet een geweldige vertolking neer van Ebenezer Scrooge, in deze originele versie van Dickens klassieker ‘A Christmas Carol’.

Over de film
Scrooge is een gemene oude gierigaard, die niets met het kerstfeest te maken wil hebben. Maar op kerstavond krijgt hij bezoek van zijn voormalig zakenpartner in de vorm van een krachtige en onzichtbare geest. Deze vertelt hem dat hij niet lang meer te leven heeft. Gedurende de lange, koude nacht wordt Scrooge ook bezocht door de geesten van Verleden, Heden en Toekomst. Zij nemen hem mee op een enerverende reis en tonen hem de magie en het werkelijke gevoel van Kerst!

Cast: Seymour Hicks (The Lambeth Walk, Money For Nothing), Donald Calthrop (The Man Who Changed His Mind), Robert Cochran (Farewell Again, No Escape)
Regie: Henry Edwards (The Man Who Changed His Mind, In The Soup)
Genre: kerst
Speelduur: ca. 78 minuten
Beeld: full frame (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 1.0
Releasedatum koop-dvd: 12 november 2008


THE CHILDREN OF HUANG SHI

Indrukwekkende en inspirerende film over één van de moedigste reddingsmissies aller tijden, gebaseerd op waargebeurde feiten tijdens WOII
Jonathan Rhys Myers – Chow Yun-Fat – Michelle Yeoh – Radha Mitchell
Van de regisseur van Tomorrow Never Dies
War made them orphans. One man made them legends

Beleef het moedige en inspirerende verhaal van een jonge Engelse journalist en zijn reddingsplan om tijdens de Tweede Wereldoorlog zestig Chinese weeskinderen in veiligheid te brengen. De barre voettocht dwars door de bergen van China die hierop volgt, werd onlangs door ‘The Times’ omschreven als ‘The long march of a forgotten English hero’ en is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Over de film
1937: George Hogg is als journalist in het door Japan bezette China op zoek naar primeurs en spannend nieuws. Op een gevaarlijke trip door bezet gebied wordt hij gevangen genomen door de Japanners. De dappere verzetsrijder Chen redt hem uit de gevangenis en stuurt hem richting een klooster in de provincie Huang Shi, dat een jongensweeshuis voor oorlogswezen blijkt te zijn. Hoewel de jongens in eerste instantie niets van George moeten weten, wordt hij al snel een vriend en leraar voor hen. Hij krijgt hulp van Lee, een vrouwelijke avonturier, die in samenwerking met de rebellen het weeshuis bevoorraadt. Wanneer de Japanse bezetters in 1944 het weeshuis steeds dichter naderen maken Hogg, Chen en Lee een dapper plan om de jongens in veiligheid te brengen. Wat volgt is een barre en gevaarlijke voettocht dwars door bergen van China.

Cast: Jonathan Rhys Meyers (August Rush, Mission Impossible 3, Bend It Like Beckham, Matchpoint), Chow Yun-Fat (Curse Of The Golden Flower, Crouching Tiger, Hidden Dragon, The Corruptor), Michelle Yeoh (Memoirs Of A Geisha, Tomorrow Never Dies), Radha Mitchell (Finding Neverland, Phone Booth)
Regie: Roger Spottiswoode (Tomorrow Never Dies, Ripley Under Ground, The 6th Day)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 114 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 25 november 2008
Releasedatum koop-dvd: 17 december 2008


HAPPY-GO-LUCKY

Heerlijke hartverwarmende feel good film in de stijl van Amélie
Winnaar Zilveren Beer en nominatie Gouden Beer tijdens Filmfestival Berlijn 2008
Van regisseur Mike Leigh (o.a. Vera Drake en Secrets & Lies)
A lovely look at how to be happy

Laat je betoveren door de ontwapenende persoonlijkheid en het aanstekelijke optimisme van hoofdpersoon Poppy in deze schitterende komedie!

Over de film
Poppy is een lerares in Noord-London. Haar leven lijkt op sommige momenten wat gecompliceerd, maar Poppy bekijkt alles van de zonnige kant. En zo is ze niet alleen het stralende middelpunt van iedere situatie, maar ook een bron van vrolijkheid voor alle mensen, die ze tegenkomt. Als haar fiets gestolen wordt, vindt ze het vooral jammer dat ze geen afscheid heeft kunnen nemen. Als ze dan maar besluit rijlessen te nemen, vindt ze in haar rij-instructeur Scott haar volledige tegenpool. Altijd open voor nieuwe avonturen begint ze volledig impulsief ook nog aan een flamenco-cursus! Zo is haar leven iedere dag weer een grote verrassing. Wat er ook gebeurt, Poppy blijft altijd lachen!

Cast: Sally Hawkins (The Painted Veil, Vera Drake), Eddie Marsan (The Illusionist, V For Vendetta, Vera Drake, 21 Grams, Gangs Of New York)
Regie: Mike Leigh (Vera Drake, Secrets & Lies, Career Girls)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 118 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 25 november 2008
Releasedatum koop-dvd: 17 december 2008