:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: TWEE HUURRELEASES IN FEBRUARI
PERSBERICHT: TWEE HUURRELEASES IN FEBRUARI
Bron: RCV - Datum: 2009-01-13 - Geplaatst door: Werner
DISASTER MOVIE
· Al je favoriete films en idolen komen voorbij in de leukste spoof van het jaar!
· Van de makers van bioscoophits als Scary Movie, Epic Movie en Date Movie

In Disaster Movie nemen de makers van Scary Movie en Meet The Spartans vele grote films, popsterren en idolen genadeloos op de hak, zoals alleen zij dat kunnen. Juno, Hancock, Indiana Jones, Kung Fu Panda, Amy Winehouse... ze zijn geen van allen veilig in de meest hilarische parodie op elke rampenfilm, die je ooit hebt gezien. Maak je lachspieren maar vast los!

Over de film
Vier net iets te knappe jonge mensen komen er tijdens een feestje achter dat de wereld wordt geteisterd door elke natuurramp, die je je maar kunt voorstellen: Orkanen, meteorieten, overstromingen en… Amy Winehouse. De chaos is helemaal compleet als dan ook nog Batman het laat afweten, Ironman door een rondvliegende koe wordt uitgeschakeld en Hancock te dronken is om de aarde te redden. Lukt het ze dan toch om alle gevaren te doorstaan en hun vriendin te redden uit de klauwen van Kung Fu Panda, Beowulf, de Chipmunks en Indiana (mini) Jones?

Cast: Carmen Electra (Scary Movie, Meet The Spartans, Starsky & Hutch), Matt Lanter (TV: CSI, Heroes, Commander In Chief), Kimberly Kardashian (TV: Keeping Up With The Kardashians)
Regie: Jason Friedberg & Aaron Seltzer (Meet The Spartans, Epic Movie, Date Movie)

Overige informatie
Genre: komedie
Speelduur: ca. 90 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 10 februari 2009


ELEGY
Prachtige speelfilm gebaseerd op The Dying Animal van Pulitzer Prize winnaar Philip Roth
· Topcast: Penélope Cruz - Ben Kingsley - Dennis Hopper - Peter Sarsgaard
· Nominatie Gouden Beer tijdens Filmfestival van Berlijn 2008
· Van de regisseur van My Life Without Me en The Secret Life Of Words

Op haar karakteristieke wijze gunt regisseur Isabel Coixet de kijker een blik in de belevingswereld van twee mensen die, ondanks een groot leeftijdsverschil, een intense liefdesrelatie krijgen. Oscarwinnaar Ben Kingsley en Penélope Cruz vertolken op schitterende wijze de mooie, maar ook verwarrende gevoelens en emoties, die hierbij komen kijken. Een gepassioneerd en meeslepend drama over de kracht van liefde is het resultaat.

Over de film
David Kepesh is een geliefd literair criticus en professor op een vooraanstaande universiteit in New York. Bovenal is hij een womanizer, die zich zijn hele leven nog nooit heeft gebonden aan één vrouw. Tot hij de beeldschone studente Consuela Castillo ontmoet. Zij is slechts 24 jaar oud en zet de wereld van David volledig op z’n kop. Ze flirt met hem, betovert hem en uiteindelijk beginnen de twee een stormachtige affaire. Ondanks waarschuwingen van zijn beste vriend en de afkeuring van zijn zoon, groeit er een diepe band tussen de twee. Door z’n eigen onzekerheid blijft Kepesh echter bang dat Consuela hem uiteindelijk toch zal verlaten voor een jongere man. Zijn gevoelens van jaloezie en zijn obsessie voor haar lijken hierdoor iets moois ten gronde te richten.

Cast: Penélope Cruz (Vicky, Christina, Barcelona, Volver, Vanilla Sky, Todo Sobre Mi Madre), Ben Kingsley (House Of Sand And Fog, You Kill Me, Rules of Engagement, Schindler’s List),  Dennis Hopper (TV: 24, Sleepwalking, Waterworld, Speed, True Romance), Peter Sarsgaard (Rendition, Jarhead, Boy’s Don’t Cry)
Regie: Isabel Coixet (The Secret Life Of Words, My Life Without Me)

Overige informatie
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 113 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 10 februari 2009

UIT HET ARCHIEF