:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPTITELS MAART 2009
PERSBERICHT: KOOPTITELS MAART 2009
Bron: RCV - Datum: 2009-02-11 - Geplaatst door: Werner
DISASTER MOVIE
• Al je favoriete films en idolen komen voorbij in de leukste spoof van het jaar!
• Van de makers van bioscoophits als Scary Movie, Epic Movie en Date Movie

In Disaster Movie nemen de makers van Scary Movie en Meet The Spartans vele grote films, popsterren en idolen genadeloos op de hak, zoals alleen zij dat kunnen. Juno, Hancock, Indiana Jones, Kung Fu Panda, Amy Winehouse… ze zijn geen van allen veilig in de meest hilarische parodie op elke rampenfilm, die je ooit hebt gezien. Maak je lachspieren maar vast los!

Over de film
Vier net iets te knappe jonge mensen komen er tijdens een feestje achter dat de wereld wordt geteisterd door elke natuurramp, die je je maar kunt voorstellen: Orkanen, meteorieten, overstromingen en… Amy Winehouse. De chaos is helemaal compleet als dan ook nog Batman het laat afweten, Ironman door een rondvliegende koe wordt uitgeschakeld en Hancock te dronken is om de aarde te redden. Lukt het ze dan toch om alle gevaren te doorstaan en hun vriendin te redden uit de klauwen van Kung Fu Panda, Beowulf, de Chipmunks en Indiana (mini) Jones?

Overige informatie
Cast: Carmen Electra (Scary Movie, Meet The Spartans, Starsky & Hutch), Matt Lanter (TV: CSI, Heroes, Commander In Chief), Kimberly Kardashian (TV: Keeping Up with The Kardashians)
Regie: Jason Friedberg & Aaron Seltzer (Meet The Spartans, Epic Movie, Date Movie)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 90 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 4 maart 2009


ELEGY
• Prachtige speelfilm gebaseerd op The Dying Animal van Pulitzer Prize winnaar Philip Roth
• Topcast: Penélope Cruz - Ben Kingsley - Dennis Hopper - Peter Sarsgaard
• Nominatie Gouden Beer tijdens Filmfestival van Berlijn 2008
• Van de regisseur van My Life Without Me en The Secret Life Of Words

Op haar karakteristieke wijze gunt regisseur Isabel Coixet de kijker een blik in de belevingswereld van twee mensen die, ondanks een groot leeftijdsverschil, een intense liefdesrelatie krijgen. Oscar®winnaar Ben Kingsley en Penélope Cruz vertolken op schitterende wijze de mooie, maar ook verwarrende gevoelens en emoties, die hierbij komen kijken. Een gepassioneerd en meeslepend drama over de kracht van liefde is het resultaat.

Over de film
David Kepesh is een geliefd literair criticus en professor op een vooraanstaande universiteit in New York. Bovenal is hij een womanizer, die zich zijn hele leven nog nooit heeft gebonden aan één vrouw. Tot hij de beeldschone studente Consuela Castillo ontmoet. Zij is slechts 24 jaar oud en zet de wereld van David volledig op z’n kop. Ze flirt met hem, betovert hem en uiteindelijk beginnen de twee een stormachtige affaire. Ondanks waarschuwingen van zijn beste vriend en de afkeuring van zijn zoon, groeit er een diepe band tussen de twee. Door z’n eigen onzekerheid blijft Kepesh echter bang dat Consuela hem uiteindelijk toch zal verlaten voor een jongere man. Zijn gevoelens van jaloezie en zijn obsessie voor haar lijken hierdoor iets moois ten gronde te richten.

Overige informatie
Cast: Penélope Cruz (Vicky, Christina, Barcelona, Volver, Vanilla Sky, Todo Sobre Mi Madre), Ben Kingsley (House Of Sand And Fog, You Kill Me, Rules Of Engagement, Schindler’s List), Dennis Hopper (TV: 24, Sleepwalking, Waterworld, Speed, True Romance), Peter Sarsgaard (Rendition, Jarhead, Boy’s Don’t Cry)
Regie: Isabel Coixet (The Secret Life Of Words, My Life Without Me)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 113 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 11 maart 2009


THE KILL POINT
• Spannende psychologische actieserie over een mislukte bankoverval
• Van de makers van Assault On Precinct 13 en de succesvolle TV serie 24
• Op TV uitgezonden bij Veronica (gemiddeld 300.000 kijkers per aflevering)
• De complete 8-delige serie nu verkrijgbaar in schitterende 3-DVD Box

Two men. No compromise

Van de regisseur die ook tekende voor afleveringen van populaire TV-series als Rome, The Sopranos en Law And Order is er nu The Kill Point. Een spannende psychologische actieserie die onlangs al door zo’n 300.000 kijkers per aflevering werd bewonderd op televisie. Het sterke verhaal en de geweldige acteerprestaties, neergezet door onder andere Donnie Wahlberg en Emmy-Award winnaar John Leguizamo, houden je acht afleveringen lang op het puntje van je stoel!

Over de serie
The Kill Point vertelt het verhaal van een vijftal Amerikaanse soldaten, die net zijn teruggekomen uit de oorlog in Irak. Ze zijn getraumatiseerd, hebben geen geld en besluiten een bankoverval te plegen. Deze overval verloopt niet helemaal volgens plan en al snel volgt er een gijzeling. Een psychologisch spel tussen de soldaten, de politie, de onderhandelaars en de gegijzelden is het resultaat. De gijzelaars vrezen voor hun leven en ook de gijzelnemers maken extreem spannende uren door. Zij doen alles om uit handen van de politie te blijven. Ook de politie werkt onder spanning, zij moet namelijk de gijzelnemers te pakken zien te krijgen zonder de levens van de gijzelaars op het spel te zetten. Wanneer de media lucht krijgt van de spannende gijzeling, wordt het ook nog eens een mediaspektakel met vele toeschouwers.

Overige informatie
Cast: Donnie Wahlberg (Saw 2 t/m 5, The Sixth Sense, Dreamcatcher, TV: Band Of Brothers), John Leguizamo (TV: ER, Assault On Precinct 13, Titan A.E., Romeo + Juliet), Tobin Bell (Saw 1 t/m 5, TV: 24, The Firm), Mike McGlone (Hard Ball, The Brothers McMullen), Frank Grillo (Pride and Glory, TV: Prison Break, CSI),
Regie: Steve Shill (TV: Dexter, The Tudors, The Sopranos, Rome, Law and Order)
Genre: actie/ misdaad
Speelduur: totaal ca. 360 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 4 maart 2009


BOOGEYMAN 3
• Angstaanjagend horrorspektakel beleeft DVD Première
• Van de makers van The Strangers, 30 Days Of Night en The Grudge
• Het derde deel in een succesvolle reeks

You’ve Got to Believe He’s Real…

Liefhebbers van een stevige horrorfilm kunnen hun hart ophalen, want het angstzweet breekt je uit bij dit gruwelijke derde deel in deze succesvolle horrorserie!

Over de film
Ieder kind heeft nachtmerries over monsters onder hun bed of wezens in hun kast… Nachtmerries die worden afgedaan als verhaaltjes en verzinsels…Maar wat nu als ze waar blijken te zijn? Sarah Morris is een populaire studente op een grote Amerikaanse universiteit. Nadat ze getuige is van de gruwelijke ‘zelfmoord’ van haar kamergenoot krijgt ze te maken met een reeks vreemde en bloederige bovennatuurlijke gebeurtenissen. Gebeurtenissen die maar op één manier verklaard kunnen worden…. The Boogeyman! Doodsbenauwd probeert ze haar huisgenoten ervan te overtuigen dat The Boogeyman echt bestaat… Maar ondertussen groeit het kwaad en is het niet de vraag óf The Boogeyman de bewoners te pakken neemt, maar eerder wanneer en hoe….

Overige informatie
Cast: Erin Cahill (The Mirror, TV: CSI:Miami), Chuck Hittinger (TV: Numb3rs, 90210, CSI), Kate Maberly (Finding Neverland, The Secret Garden)
Regie: Gary Jones (Crocodile 2: Death Swamp, Mosquito)
Genre: horror
Speelduur: ca. 94 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 25 maart 2009


GUARDING EDDY

• Heerlijke feel good film over dromen en vriendschap
• In de trant van Rain Man en I Am Sam

When A Dream Is All You Have, Take The Shot!

Dit is het ware verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de 18 jaar oude autistische Eddy en de talentvolle basketbalspeler Mike. Een schitterende feel good film waarin universele thema’s als persoonlijke ontwikkeling, vriendschap en sport een grote rol spelen en met humor en eerlijkheid worden gebracht. Mede hierdoor is Guarding Eddy een inspirerende en hartverwarmende film geworden in de trant van Rain Man en I Am Sam, die vele mensen zal aanspreken.

Over de film
Eddie is een geestelijk gehandicapte jongen met een zwak voor sport. Mike is een talentvolle basketbalspeler met een gouden toekomst. De twee komen elkaar tegen in een daklozencentrum, waar Mike een taakstraf uitvoert. Eddie is daar terecht gekomen nadat hij door zijn vader het huis uit is gezet. De twee worden aan elkaar gekoppeld en als Eddie op een dag een auto-ongeluk krijgt, neemt Mike hem in huis. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de man die alleen maar kan dromen van een profcarrière en de man die deze droom bijna door zijn vingers liet glippen.

Overige informatie
Cast: Brian Presley (Home Of The Brave, TV: General Hospital), Kiko Ellsworth (Bad Boys II, TV: General Hospital), Anna Maria Horsford (TV: Grey’s Anatomy, One Fine Day)
Regie: Scott McKinsey (TV: General Hospital, Port Charles)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 97 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Stereo
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 11 maart 2009