:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: HUURRELEASES APRIL
PERSBERICHT: HUURRELEASES APRIL
Bron: RCV - Datum: 2009-04-07 - Geplaatst door: Werner
PRIDE AND GLORY
The last thing you want to uncover… is the truth

• Keiharde politiethriller in de trant van Training Day en The Departed
• Topcast met o.a. Edward Norton, Colin Farrell en Jon Voight
• Verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc

De geweldige cast bestaande uit onder andere Edward Norton, Colin Farrell en Jon Voight én het ijzersterke verhaal van Pride And Glory zorgen ervoor dat je van begin tot eind aan de buis gekluisterd zit! Regisseur Gavin O’Connor en zijn broer, producer Greg O’Connor, zelf zoons van een politieagent uit New York, schreven met dit rauwe verhaal over de politiefamilie Tierney niet alleen een verhaal over het politiekorps van New York, maar ook over eer, loyaliteit, eerlijkheid en familie. Waarden, die in deze grimmige thriller zwaar onder druk komen te staan…

Over de film
Ray Tierney is een agent uit een echte politiefamilie, waarbij het blauw van het uniform al generaties door de aderen stroomt. Zijn vader is korpschef en ook zijn broer Francis en zwager Jimmy zitten bij het korps in New York. Als tijdens een routineoperatie plots vier agenten koelbloedig worden vermoord, is het hele korps in rep en roer. Vader Francis Sr. ziet in Ray de enige inspecteur, die de zaak tot een goed einde kan brengen. Ray heeft zo zijn privéproblemen en neemt met tegenzin het onderzoek op zich. Maar naarmate het onderzoek vordert, blijkt hij een enorme beerput open te trekken. Zijn angst en argwaan groeien met de dag. Wat had Jimmy te maken met de moord op zijn vier naaste collega’s? En welke twijfelachtige rol speelt zijn broer Francis in het geheel? Uiteindelijk zal Ray moeten kiezen: Loyaliteit aan zijn familie of koste wat kost de waarheid boven water krijgen…

Specificaties:
Cast: Edward Norton (The Italian Job, The Score, American History X), Colin Farrell (Alexander, The Recruit, Minority Report, Phone Booth), Jon Voight (National Treasure, Lara Croft: Tomb Raider, Enemy Of The State), Noah Emmerich (Cellular, Windtalkers, The Truman Show)
Regie: Gavin O’Connor (Miracle, Tumbleweeds)
Genre: thriller
Speelduur: ca. 125 minuten
DVD:
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Blu-ray Disc:
Beeld: High Definition 1080p; Ratio 1,78:1
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 & Engels Dolby True HD 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit) & Engels (voor doven en slechthorenden; optioneel aan/uit)

Releasedatum huur-dvd/Blu-ray disc: 28 april 2009


INCENDIARY
One moment can change a life forever

• Michelle Williams en Ewan McGregor in aangrijpend drama
• Van de regisseur van ‘Bridget Jones’s Diary’ en de makers van ‘Girl with a Pearl Earring’
• Gebaseerd op de internationale bestseller roman ‘Dear Osama’ van Chris Cleave

Incendiary vertelt het verhaal van een jonge moeder die in een hartverscheurend drama terecht komt als haar man en zoontje bij een terroristische aanslag om het leven komen, terwijl zij samen met haar minnaar is. De voor een Oscar genomineerde Michelle Williams zet met groot inlevingsvermogen de rol van de jonge moeder neer, die een manier moet zien te vinden om haar gevoelens van intens verdriet maar ook schuld en schaamte te verwerken. Daarnaast schitteren ook Ewan McGregor en Matthew Macfadyen in deze verfilming van Chris Cleave’s boek ‘Beste Osama’, dat verscheen op de dag dat Londen getroffen werd door terroristische aanslagen in 2005. Incendiary is een ontroerende en intieme film over verlies en hoop, die je diep zal raken.

Over de film
Op de dag dat er in een voetbalstadion in Londen een zelfmoordaanslag wordt gepleegd, ligt een jonge vrouw met haar geheime minnaar, de journalist Jasper, op de bank. Ze is volledig in shock als ze op TV de ravage ziet, die de terroristen hebben aangericht. Haar man en zoontje zijn op dat moment namelijk aanwezig bij de wedstrijd... Volledig verdoofd laat ze zich zo snel mogelijk naar het stadion rijden, maar eenmaal daar aangekomen realiseert ze zich dat ze beiden voorgoed kwijt is. Overmand door schuldgevoelens en verdriet gaat ze met behulp van Jasper op zoek naar antwoorden achter de aanslag: Wie waren deze moordenaars? En hoe heeft dit kunnen gebeuren? En waarom moest juist zij zo hard getroffen worden? Jasper probeert haar te troosten, maar realiseert zich niet dat hij het verdriet alleen maar vergroot. Haar zoektocht drijft haar uiteindelijk in de armen van Terrance, baas van haar man en hoofd van de Londense politie. Maar Terrance blijkt een geheim met zich mee te dragen dat pijnlijker is dan zij ooit had kunnen vermoeden…

Cast: Michelle Williams (Brokeback Mountain, I’m Not There, Prozac Nation), Ewan McGregor (Star Wars, Moulin Rouge!, Big Fish), Matthew Macfadyen (Frost/ Nixon, Pride & Prejudice, Spooks (TV))
Regie: Sharon Maguire (Bridget Jones’s Diary)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 96 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 7 april 2009


AMUSEMENT
It’s Funny… Right? Your Fear. His Amusement

• DVD première van huiveringwekkende horrorthriller
• Van de schrijver van The Hitcher en When a Stranger Calls
• Waar Saw en Hostel ophielden gaat ‘Amusement verder…

Hoeveel gruwelijkheden kan een mens doorstaan? Drie vriendinnen staan op het punt hierachter te komen als ze niet snel weten te ontkomen aan de praktijken van een sadistische moordenaar... Ben je fan van films als Saw en Hostel? Dan zul je je met deze superspannende horrorthriller zeker amuseren!

Over de film
De mooie Tabitha, Shelby en Lisa zijn vriendinnen voor het leven sinds de middelbare school, maar zijn ieder een eigen weg ingeslagen. Een schijnbaar onschuldig incident uit die tijd, blijkt opeens grote gevolgen te hebben... Iets of iemand wil wraak... bloederige wraak... en is bereid om hierin heel ver te gaan. Voordat ze er erg in hebben moeten de drie jonge vrouwen in een groot huis vol met cellen en folterapparaten doodsangsten uitstaan en vechten voor hun leven. En dat allemaal voor iemands ‘Amusement’... Wie overleeft deze hel en stopt dit spelletje bloedvergieten?

Cast: Keir O’Donnell (The Wedding Crashers, Pathology), Katheryn Winnick (CSI (TV), Going The Distance), Laura Breckenridge (Loving Annabelle, Gossip Girl (TV))
Regie: John Simpson (Freeze Game)
Genre: horror
Speelduur: ca. 90 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle formaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 7 april 2009