:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPRELEASES MEI 2009
PERSBERICHT: KOOPRELEASES MEI 2009
Bron: RCV - Datum: 2009-04-11 - Geplaatst door: Werner
PRIDE AND GLORY
• Keiharde politiethriller in de stijl van Training Day en The Departed
• Topcast met o.a. Edward Norton, Colin Farrell en Jon Voight
• Verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc

The last thing you want to uncover… is the truth

De geweldige cast bestaande uit onder andere Edward Norton, Colin Farrell en Jon Voight én het ijzersterke verhaal van Pride and Glory zorgen ervoor dat je van begin tot eind aan de buis gekluisterd zit! Regisseur Gavin O’Connor en zijn broer, producer Greg O’Connor, zelf zoons van een politieagent uit New York, schreven met dit rauwe verhaal over de politiefamilie Tierney niet alleen een verhaal over het politiekorps van New York, maar ook over eer, loyaliteit, eerlijkheid en familie. Waarden, die in deze grimmige thriller zwaar onder druk komen te staan… Een perfect Vaderdagcadeau dat zowel op DVD, als in schitterende HD-kwaliteit op Blu-ray Disc verkrijgbaar is!

Over de film
Ray Tierney is een agent uit een echte politiefamilie, waarbij het blauw van het uniform al generaties door de aderen stroomt. Zijn vader is korpschef en ook zijn broer Francis en zwager Jimmy zitten bij het korps in New York. Als tijdens een routineoperatie plots vier agenten koelbloedig worden vermoord, is het hele korps in rep en roer. Vader Francis Sr. ziet in Ray de enige inspecteur, die de zaak tot een goed einde kan brengen. Ray heeft zo zijn privéproblemen en neemt met tegenzin het onderzoek op zich. Maar naarmate het onderzoek vordert, blijkt hij een enorme beerput open te trekken. Zijn angst en argwaan groeien met de dag. Wat had Jimmy te maken met de moord op zijn vier naaste collega’s? En welke twijfelachtige rol speelt zijn broer Francis in het geheel? Uiteindelijk zal Ray moeten kiezen: Loyaliteit aan zijn familie of koste wat kost de waarheid boven water krijgen…

Specificaties
Cast: Edward Norton (The Italian Job, The Score, American History X), Colin Farrell (Alexander, The Recruit, Minority Report, Phone Booth), Jon Voight (National Treasure, Lara Croft: Tomb Raider, Enemy Of The State), Noah Emmerich (Cellular, Windtalkers, The Truman Show)
Regie: Gavin O’Connor (Miracle, Tumbleweeds)
Fenre: thriller
Speelduur: ca. 125 minuten
DVD:
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Blu-ray Disc:
Beeld: High Definition 1080p; Ratio 1,78:1
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 & Engels Dolby True HD 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit) & Engels (voor doven en slechthorenden; optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd/Blu-ray Disc: 27 mei 2009


LOWER LEARNING
• De meest ‘leerzame’ komedie van het jaar beleeft DVD-première
• Met o.a. Jason Biggs en Eva Longoria Parker

No Rules. No Escape. No Class.

Eerder zagen we Jason Biggs en Eva Longoria Parker al in de romantische komedie Over Her Dead Body. In de hilarische komedie Lower Learning gaan ze samen de strijd aan om een lagere school te redden van de ondergang. Rob Corddry, ook geen onbekende in het komedie-genre, kruipt in de huid van de schooldirecteur, die zo zijn eigen redenen heeft om dit te voorkomen... Chaotische en bizarre situaties gegarandeerd om een avondje lekker ontspannen te lachen!

Over de film
School maakt je slimmer, zou je zeggen… Maar niet op Geraldine Ferraro Elementary School! Het is er een grote chaos zonder regels en structuur! Ook de leraren zijn óf te veel met zichzelf bezig óf hebben totaal geen idee hoe ze les moeten geven. De op geld beluste en dictatoriale directeur Harper Billings doet hier verder niets aan, want hij heeft een dubbele agenda. Als de school vanwege slechte resultaten moet sluiten, ontvangt hij namelijk een gigantisch geldbedrag. Dus als onderwijsinspecteur Rebecca Seabrook langskomt en zij de idiote docenten en puinhopen ziet, denkt de directeur al binnen te zijn. Hij heeft echter geen rekening gehouden met zijn adjunct-directeur Tom, die net op dat moment het licht ziet en nog iets van zijn leven wil maken. Gesteund door zijn oude vlam Rebecca, een groep leraren en de schoolkinderen, besluit Tom dat het moment daar is om terug te slaan. Zal het hem lukken de directeur af te zetten en de school te redden?

Cast: Jason Biggs (My Best Friend’s Girl, Wedding Daze, American Pie 1, 2 & American Wedding), Eva Longoria Parker (Over Her Dead Body, The Sentinel, TV: Desperate Housewives), Rob Corddry (Harold And Kumar Escape From Guantanamo Bay, What Happens In Vegas)
Regie: Mark Lafferty (speelfilmdebuut)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 97 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 27 mei 2009


I AM BECAUSE WE ARE
• Popdiva en weldoenster Madonna roept op tot actie!
• Zeer aangrijpende documentaire over AIDS-wezen in Malawi
• Geschreven en geproduceerd door Madonna
Met o.a. Madonna, Bill Clinton en Desmond Tutu

I Am Because We Are is een aangrijpende en confronterende documentaire over kinderen in Malawi, die wees zijn geworden door AIDS. Als initiatiefneemster en producent van deze documentaire neemt Madonna ons langs vele hartverscheurende verhalen, die ons uitdagen en oproepen tot actie.

Over de film
I Am Because We Are toont wat er speelt in de hoofden en harten van de meer dan één miljoen AIDS-wezen in Malawi: pijn en verdriet, maar ook blijdschap en hoop. Het laat overduidelijk zien, dat deze kinderen geen toekomst hebben, als de rest van de wereld ze geen enkel vooruitzicht of richting biedt. Naast Madonna’s reis en de mensen, die ze onderweg ontmoet, geven in deze documentaire ook toonaangevende wereldleiders en experts hun visie op deze problematiek. Te zien zijn interviews met onder andere President Clinton, Aartsbisschop Desmond Tutu, Prof. Jeffrey Sachs en Dr. Paul Fanner.

Cast: Madonna, Bill Clinton, Desmond M. Tutu
Regie: Nathan Rissman (regiedebuut)
Genre: documentaire
Speelduur: ca. 90 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 6 mei 2009