:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI-JULI 2011
PERSBERICHT: RELEASES JUNI-JULI 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-05-17 - Geplaatst door: Werner

Let op: Enkele titels die eigenlijk in mei zouden uit komen, zijn verschoven naar juni.

----------------------------------------
AMER
 

Ana's seksuele ontdekkingstocht kent drie sleutelmomenten. In haar kindertijd valt haar eerste confrontatie met seks samen met een sterfgeval. In haar puberteit komt het besef van haar eigen seksualiteit en de macht die daarmee gepaard gaat. En eenmaal volwassen begint de grens tussen fantasie en realiteit te vervagen als ze terugkeert naar het onheilspellende huis van haar jeugd. Angst, lust en geweld komen samen in een schokkende finale. Tot in de puntjes gestileerd en vrijwel geheel dialoogloos is het enigmatische Amer evengoed een ode aan de Italiaanse giallo-thrillers uit de jaren 70 als een avant-gardistisch experiment. De messcherpe montage, het innovatieve gebruik van geluid en muziek en de gedurfde beeldcomposities maken van Amer een duizelingwekkende cinematografische trip die de pastiche ontstijgt.

 
DVD details:
Regie: Hélène Cattet / Bruno Forzani
Label: Art Film

Cast: Cassandra Foret, Charlotte Eugène Guibbaud, Marie Bos

Herkomst: België / Frankrijk, 2009

Speelduur: 86 minuten

Geluid: Frans / Italiaans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 20 juni 2011

 
Extra's:

• De korte films Chambre Jaune (2002, 7'40) en Santos Palace (2006, 15')

 

VLEES
 

In Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs' nieuwste productie Vlees bekoopt een slager zijn erotische verlangens met de dood - althans zo lijkt het. In Vlees brengen zij de jonge actrice Nellie Benner - Crepuscule was haar speelfilmdebuut - samen met routiniers als Titus Muizelaar en Hugo Metsers. Wanneer een slager (Titus Muizelaar) na een amoureuze nacht met zijn winkelmeisje dood wordt aangetroffen in zijn slagerij moet een inspecteur (een dubbelrol van Titus Muizelaar) de zaak onderzoeken. Gaandeweg het onderzoek identificeert de inspecteur zich meer en meer met de slager en speelt het aantrekkelijke winkelmeisje (Nellie Benner) een steeds grotere rol in zijn leven. Werkelijkheid en fantasie beginnen op onnavolgbare manier door elkaar te lopen, met verregaande gevolgen. Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs maakten vanaf het midden van de jaren 80 meerdere films, waaronder een vaak geprezen documentair portret van schilder Armando. In de speelfilms Venus In Furs (1995), Lulu (2005) en Crepuscule (2009) verkenden de filmmakers de donkere kanten van de liefde, geïnspireerd door zulke illustere schrijvers als Leopold von Sacher Masoch en Frank Wedekind.

 

• Winnaar van de prijs voor beste film en beste acteur op het International Festival Independent Film in St. Petersburg

• innaar van de prijs voor beste fotografie op het Gotham Screen International Film Festival in New York

 
DVD details:

Regie: Maartje Seyferth / Victor Nieuwenhuijs

Label: Mokum Film

Cast: Titus Muizelaar, Hugo Metsers, Nellie Brenner

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 84 minuten

Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Kijkwijzer: 16 

Releasedatum: 20 juni 2011

 

Extra's:

• Slideshow,
• trailers
 

CURAÇAO
 

De film duikt onder in de Hollandse gemeenschap op de voormalige Nederlandse kolonie Curaçao. De Hollanders lijken op het eerste oog weinig op te hebben met het eiland. Men ontmoet elkaar op feestjes en tijdens het golfen op de besloten resorts van Nederlandse projectontwikkelaars. De zwarte en witte eilandbewoners op Curaçao spreken elkaar nauwelijks. Hun noodzakelijke omgang blijkt uiterst stroef en gespannen. En bovenal zwijgzaam. Totdat een manager van de lokale Albert Heijn vestiging zijn zwarte personeel en het witte management op een cursus stuurt met als motto "Waarom wil een Antilliaan geen leiding geven?". In de film wordt langzaam maar zeker duidelijk dat de Nederlanders nauwelijks notie blijken hebben van hun eigen aandeel in de geschiedenis op het eiland. En al helemaal niet van de verstrekkende gevolgen daarvan op de huidige samenleving. Curaçao legt daarmee de onaangename kant bloot van het karakter van een handelsvolk dat altijd denkt als enige het juiste voorbeeld te geven.

 

• Geselecteerd voor de IDFA-competitie Beste Nederlandse Documentaire 2010 

 
DVD details:

Regie: Sarah Vos / Sander Snoep

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 75 minuten

Geluid: Nederlands Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 12 

Releasedatum: 20 juni 2011

 

BLACKWATER FEVER
 

Let op: Deze titel zou oorspronkelijk op 16 mei verschijnen maar werd verschoven

 

Een man - lijdend aan het dodelijke Blackwater Fever - zit in zijn Amerikaanse auto en rijdt door de zinderende, lege woestijn. Naast hem zit een vrouw op de passagiersstoel. Los Angeles en Las Vegas staat er op de wegwijzers naar deze westerse consumptieparadijzen. Ongemerkt - zonder paspoortcontroles, inentingen of andere obstakels – rijden zij Afrika binnen.Aan de rand van de eindeloze weg doemen onrustbare taferelen op: uitgebrande auto's, stenengooiende kinderen, explosies, martelende soldaten, verkrachting en moord. De man rijdt stug door en negeert ze alsof het journaalbeelden zijn die voorbij flitsen. Of zijn het slechts hallucinaties als gevolg van zijn steeds heviger wordende koorts? Als de chaos en het geweld zijn metgezellin treffen, kan hij de werkelijkheid niet meer ontlopen.

 
DVD details:

Regie: Cyrus Frisch

Label: Filmfreak

Cast: Roeland Fernhout, Ellen ten Damme

Herkomst: Nederland, 2008

Speelduur: 70 minuten

Geluid: Nederlands / Engels stereo

Beeld: 16:9

Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 20 juni 2011

 

Extra's:

• Boekje,

• inleiding Jan Pronk tijdens de première


 

OOGVERBLINDEND
 

Let op: Deze titel zou oorspronkelijk op 16 mei verschijnen maar werd verschoven

 

Oogverblindend is een hartstochtelijk liefdesverhaal over twee mensen die verlangen naar een mooier bestaan. Door een speling van het lot komen een man in Argentinië en een jonge vrouw in Nederland via de telefoon met elkaar in contact. Beiden voelen zich gevangen in een onmenselijke wereld, en voor de duur van het gesprek slagen zij erin om daaraan te ontsnappen. Ondanks de fysieke afstand groeit tussen hen een sterk gevoel van verbondenheid. Maar zelfs hun opvlammende liefde kan het noodlot niet keren.

 

• Geselecteerd voor verschillende internationale filmfestivals, waaronder Tribeca in New York en het IFFR

 
DVD details:

Regie: Cyrus Frisch

Label: Filmfreak

Cast: Georgina Verbaan, Rutger Hauer

Herkomst: Nederland, 2009

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Nederlands / Engels stereo

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 20 juni 2011

 

Extra's:

• Verwijderde scènes,

• director's statement (tekst)

 

UN LAC
 

Let op: Deze titel zou oorspronkelijk op 30 mei verschijnen maar werd verschoven

 

In een land van sneeuw, bergen en diepe wouden, woont een gezin in een afgelegen huis bij het meer. De oudste zoon Alexi brengt als houthakker de dagen alleen door in het bos. Hij heeft epileptische aanvallen, maar deelt dit geheim enkel met zijn zus Hege. In hun geisoleerde wereld richt de liefde van Alexi zich volledig op zijn zus. Op een dag steekt een vreemdeling het meer over, ook een houthakker. De komst van de vreemdeling brengt de verhoudingen in het zwijgzame gezin uit balans. Het ontwrichten van de symbiotische band tussen Alexi en Hege lijkt onontkoombaar.

 

• Kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Venice Horizons Award op het filmfestival van Venetië

 
DVD details:

Regie: Philippe Grandrieux

Label: Filmfreak

Cast: Dmitry Kubasov, Natalie Rehorova, Alexei Solonchev

Herkomst: Frankrijk, 2008

Speelduur: 90 minuten,

Frans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 20 juni 2011

 

Extra's:

• Trailer
     

SOMBRE
 

Let op: Deze titel zou oorspronkelijk op 30 mei verschijnen maar werd verschoven

 

Jean -poppenspeler en serial killer - volgt de route van de Tour de France. Langs de weg pikt hij prostituees op en wurgt ze. Zijn moordroutine zal verstoord raken als hij onderweg twee zussen tegenkomt. Claire en Christine zijn met autopech langs de weg komen te staan. Wachtend in de striemende regen zijn de vrouwen blij met de lift die ze aangeboden krijgen. Liever dan de kijker te behagen, etaleert Philippe Grandrieux in zijn films een onthutsende visie op het menselijk ras. In Sombre onderzoekt hij de duistere krachten die de seriemoordenaar drijven, en het spanningsveld tussen dader en slachtoffer. Grandrieux hanteert een ruwe camerastijl en kiest bewust voor onderbelichte, sombere beelden, die zich rechtstreeks in het onderbewuste van de toeschouwer nestelen.

 

• Winnaar van de speciale juryprijs op het filmfestival van Locarno

• Geselecteerd voor vele internationale filmfestivals, o.a. in Brussel, New York, Toronto en Rotterdam

 

DVD details:

Regie: Philippe Grandrieux
Label: Filmfreak
Cast: Elina Löwensohn, Marc Barbé, Géraldine Voillat

Herkomst: Frankrijk, 1998

Speelduur: 112 minuten

Geluid: Frans Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 20 juni 2011

 

Extra's:

• Trailers,
• originele trailer
 

THE MYTH OF THE AMERICAN SLEEPOVER

 

De zomer duurt nog één zinderend weekend voordat de school weer begint. Gedurende één nacht jagen de tieners uit een typisch Amerikaanse buitenwijk het avontuur na: een eerste kus, een dronken nacht of gewoon puberale lust. Rob gaat op zoek naar het knappe blonde meisje met wie hij slechts één blik wisselde. Maggie sleept haar vriendin Beth van het ene feestje naar het  andere, hunkerend naar de aandacht van jongens. Scott zoekt naar een manier om zijn liefdesverdriet te verzachten en intussen bedenkt Claudia een manier om wraak te nemen op de ex van haar vriendje. Gedreven door een zucht naar kicks, stuiten ze uiteindelijk allemaal op iets dat veel waardevoller is: menselijk contact. Debuterend filmmaker David Robert Mitchell levert met The Myth Of The American Sleepover een frisse bijdrage aan het klassieke genre van het Amerikaanse adolescentendrama, in de traditie van American Graffiti en Dazed and Confused. In mooie, warme beelden vertelt Mitchell een coming-of-age-verhaal dat even romantisch als droefgeestig is, met de universele emoties van de jeugd als middelpunt: verwachting, twijfel, onmacht en verlangen. Een authentieke film met een heel eigen gevoel voor esthetiek en een innemende cast van beginnende acteurs.

 

• Winnaar van de speciale juryprijs voor beste cast, SXSW Film Festival 2010

 

DVD details:

Regie: David Robert Mitchell
Label: Filmfreak
Cast: Jade Ramsey, Amy Seimetz, Claire Sloma

Herkomst: Verenigde Staten, 2010

Speelduur: 94 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 5 juli 2011

 

Extra's:

• Interview met regisseur en cast,

• originele trailer,

• trailers
 

TRASH HUMPERS
 

Voorbij de Amerikaanse droom, voorbij de grenzen van de moraal en de schijn van een beschaving staat een groepje losgeslagen bejaarden grinnikend een vuilnisbak te humpen. De groteske antihelden uit de nieuwste film van Harmony Korine vullen hun dagen met gluren, vernielen, taart eten, vuurwerk afsteken en seks met hoeren. Hun ontmoetingen met andere vertegenwoordigers van de Amerikaanse nachtmerrie monden uit in absurde monologen of een onverwachte moordpartij. De obscene freakshow die Trash Humpers is, vermomd als een homevideo from hell, is het enig mogelijke antwoord op een verrotte maatschappij. Harmony Korine geldt al sinds zijn negentiende als een even getalenteerde als controversiële filmmaker. Na het script voor Larry Clarks Kids geschreven te hebben, leverde hij met zijn regiedebuut Gummo een moderne cultklassieker af. Nog twee speelfilms volgden, alsook een aantal videoclips en een experimentele roman. Trash Humpers is zijn meest provocerende film tot nu toe.

 
DVD details:

Regie: Harmony Korine

Label: Filmfreak

Cast: Rachel Korine, Harmony Korine, Brian Kotzur

Herkomst: Verenigde Staten, 2009

Speelduur: 94 minuten,

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 5 juli 2011

 

Extra's (TBC):

• Verwijderde scènes (17'),

• korte films Blood of Havana (2') en Mac & Plac (27')

 

LES PETITS RUISSEAUX

 

Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, gaan Emile en Edmond geregeld samen een dagje vissen aan de Loire. Terwijl weduwnaar Emile tv kijkt of rustig een borreltje drinkt met zijn vrienden, geniet Edmond met volle teugen van het leven. Hij feest, filosofeert en zijn vele amoureuze avontuurtjes houden hem jong. Als Edmond plots overlijdt, besluit Emile het voorbeeld van zijn vriend te volgen en zijn jeugd te hervinden. Hij ontmoet een aantal kleurrijke figuren en een leuke vrouw waarna in hem een onstuitbare levenslust ontwaakt. Les Petits Ruisseaux ("wandering streams") van veelbekroond striptekenaar Pascal Rabaté toont op een vrolijke, warme en integere manier dat er leven is voorbij de geraniums.

 
DVD details:
Regie: Pascal Rabaté
Label: Liberty Production

Cast: Philippe Nahon, Daniel Provost, Bulle Ogier, Julie-Marie Parmentier

Herkomst: Frankrijk, 2010

Speelduur: 94 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 5 juli 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

LA NOTTE

 

Giovanni Pontano is een schrijver wiens nieuwste boek uitkomt, Lidia is zijn intelligente vrouw met wie hij tien jaar getrouwd is. Ze denkt na over hun stervende vriend, die ze in plaats van Giovanni had kunnen hebben en peinst over haar relatie. Ondertussen lijkt Giovanni hier niets van te merken en kijkt hij vooral naar andere vrouwen. Samen gaan ze ‘s avonds naar een feest waar middels doelloze flirts en een oude liefdesverklaring duidelijk wordt dat de twee geen enkele band meer hebben.

 

Begin jaren zestig maakte de Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni naam met L'Avventura, La Notte en L'Eclisse, zijn drieluik over vervreemding, verveling, eenzaamheid en het onvermogen te communiceren. L'Avventura riep in eerste instantie vooral woede en verwarring op. La Notte was de eerste film die Antonioni echt wereldwijde erkenning opleverde en hier werden de eigenschappen van zijn unieke stijl duidelijk. De wonderschone zwart-wit fotografie bepaalt voor een groot deel de sfeer van deze nachtelijke tragedie, waarin de melancholie en eenzaamheid van de twee sterke hoofdrolspelers benadrukt worden. De film won de Gouden Beer op het festival van Berlijn.

 
DVD details:

Regie: Michelangelo Antonioni

Label: Contact Film

Cast: Marcello Mastroianni, Jeanne Moreau, Monica Vitti

Herkomst: Italië / Frankrijk, 1961

Speelduur: 122 minuten

Geluid: Italiaans

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 5 juli 2011

 

Extra's:

• Trailer
 

LA PIVELLINA
 

Als de roodharige circusvrouw Patti op zoek gaat naar haar verdwenen hond, stuit zij in plaats van op het beestje op de twee jaar oude Asia. Wanneer het begint te regenen, ontfermt Patti zich over het kind en neemt het mee naar haar caravan in een buitenwijk van Rome. Eenmaal hier ontdekt ze een briefje van de moeder waarin deze meldt dat ze snel weer terugkomt. Samen met Tairo, een 13-jarige buurjongen, gaat Patti op zoek naar Asia's moeder en probeert het meisje tegelijk een warm en veilig thuis te bieden. Asia is inmiddels in de circusgemeenschap opgenomen en in ieders hart gesloten; hoewel het de circusartiesten aan geld ontbreekt, is er aan liefde geen gebrek. De met prijzen overladen La Pivellina is de eerste speelfilm van regisseursduo Tizza Covi en Rainer Frimmel die daarvoor documentaires maakten. De film tracht in de neorealistische traditie zo dicht mogelijk bij de realiteit, bij het leven van de mensen, te komen. Die authenticiteit wordt bereikt door amateuracteurs zichzelf te laten spelen in een fictie die draait rond mensen, gedrag en emoties. Het gebruik van enkel natuurlijk licht, observerend camerawerk, bijzondere kleurstellingen en verbluffend acteerwerk kenmerken deze intieme film over de hedendaagse buitenbeentjes in het huidige Italië.

 

DVD details:

Regie: Tizza Covi / Rainer Frimmel
Label: Contact Film

Cast: Patrizia Geraldi, Asia Crippa, Tairo Caroli

Herkomst: Italië / Oostenrijk, 2009

Speelduur: 100 minuten

Geluid: Italiaans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 5 juli 2011

 

Extra's:

• Trailer
 

RETOUR EN NORMANDIE

 

Aan de basis van Retour En Normandie ligt een andere film, die van regisseur René Allio, opgenomen in Normandië in 1975: Moi, Pierre Rivière, Ayant Égorgé Ma Mère, Ma Soeur et Mon Frère... ("Ik, Pierre Rivière, heb mijn moeder, mijn zus en mijn broer de keel doorgesneden"). Deze film was gebaseerd op documenten over de misdaad en de rechtszaak, verzameld door Michel Foucault. Nicolas Philibert (Etre Et Avoir) was 24 jaar toen René Allio hem vroeg als zijn assistent op de set. De opnames vonden plaats op slechts enkele kilometers van de locatie waar in 1835 de geruchtmakende drievoudige moord plaats vond. De rollen werden vertolkt door de bewoners uit de streek. In 2007 gaat Philibert terug naar Normandië om deze "acteurs" van dertig jaar geleden te ontmoeten. Retour en Normandie maakt constant tijdsprongen waarin Philibert zich richt op de huidige ervaringen van de toenmalige acteurs, het proces van filmmaken in 1975 en de geschiedenis van de moord in 1835. De beweegredenen van de moordenaar bleven lang een mysterie en de acteur die deze rol vervulde blijkt zelf ook voor een verrassing te zorgen. Philibert toont niet alleen de gekte die om de moordzaak en de verfilming hing, maar probeert tevens een waarheidsgetrouw beeld van het leven op het platteland te geven door de bewoners hun verhaal en hun dromen te laten vertellen.

 
DVD details:

Regie: Nicolas Philibert

Label: Contact Film

Herkomst: Frankrijk, 2007

Speelduur: 113 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 5 juli 2011

 

Extra's:

• Trailer
 

STAND VAN DE STERREN
 

Eén familie, drie generaties, balancerend over een brug tussen hoop en geloof in Indonesië. Grootmoeder Rumidjah, een belijdend christen, is vanuit het drukke Jakarta bij haar vriendin Tumisah op het platteland gaan wonen. Zoon Bakti haalt zijn moeder terug naar de stad, omdat het opvoeden van zijn nichtje Tari hem zwaar valt. De hele familie ziet in de pientere Tari de enige mogelijkheid om ooit de sloppenwijk van Jakarta te kunnen ontvluchten. Maar dit zorgt ook voor grote spanningen binnen de familie. Het Indonesische gezin Sjamsudin is als het ware een microkosmos waarin je de belangrijkste problematiek van het leven in Indonesië terugvindt. 

 
• Winnaar Special Jury Award, Sundance 2011

• Winnaar Beste Lange Documentaire en Beste Nederlandse Documentaire, IDFA 2010

 

DVD details:
Regie: Leonard Retel Helmrich

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 119 minuten

Geluid: Indonesisch Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 9

Releasedatum: 5 juli 2011

 

STAND VAN DE ZON, MAAN, STERREN BOX

 

Eén familie, drie generaties, balancerend over een brug tussen hoop en geloof in Indonesië. Leonard Retel Helmrich volgde gedurende 12 jaren één en dezelfde Indonesische familie uit de sloppenwijken van Jakarta, wat heeft geresulteerd in het drieluik Stand Van De Zon, Stand Van De Maan en Stand Van De Sterren. In deze trilogie laat de maker de onderliggende patronen van het leven in Indonesië zien. Dit brengt hij zowel letterlijk als symbolisch in beeld. Het Indonesische gezin Sjamsudin is als het ware een microkosmos waarin je de belangrijkste problematiek van het leven in Indonesië terugvindt. Zo focust Stand Van De Zon zich vooral op de politieke onrust in Indonesië, gaat Stand Van De Maan dieper in op de botsing tussen religies en brengt Stand Van De Sterren de globalisatie en economische ongelijkheid in beeld. Alle drie de films zijn los van elkaar bekroond op tal van internationale filmfestivals. Stand van de Maan won in 2004 de Joris Ivens Award op het IDFA en de Grand Jury Prize World Documentary op het Sundance filmfestival. Enkele jaren later won ook Stand Van De Sterren de prijs voor Beste Internationale Documentaire op zowel het IDFA als Sundance.

 

DVD details:

Regie: Leonard Retel Helmrich

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2004-2010

Speelduur: 295 minuten

Geluid: Indonesisch Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 5 juli 2011

     

SMAKELIJK ETEN!
 

Een wereld aan voedsel ligt het hele jaar door op ons bord en verandert de wereld. Is ons eten van een verleiding voor de smaakpapillen en een bron van samenzijn verworden tot een gewetenszaak? Wie weet waar ons voedsel vandaan komt, door wiens handen het is gegaan, wie eraan heeft verdiend en wie ervoor is opzij gezet? Over de schade aan mens en milieu, de voor- en nadelen van globalisering en de roekeloze overexploitering van de aarde kan veel meer worden gezegd dan de consument zich zal realiseren. Walther Grotenhuis onderzoekt de herkomst en gevolgen van drie producten: soja (als basis voor veevoeder) uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en diverse boontjes uit Kenia. Parallel zien we hoe deze producten worden bereid in een dinerbuffet voor een personeelsfeestje en vragen we ons af wat deze ontwikkelingen betekenen voor onze levens en die van mensen aan de andere kant van de wereld.

 
DVD details:

Regie: Walther Grotenhuis

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Nederlands, Engels, Portugees, Swahili, Filippijns Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 6

Releasedatum: 5 juli 2011

 

Extra's:

• Trailers

 

HARD REVENGE MILLY

 

Milly wil wraak! De Jack Brothers hebben haar gezin op de meest gruwelijke wijze uitgemoord, en ze zal niet rusten voordat ze hen met gelijke munt heeft terugbetaald. Shock Film brengt u de twee splatterfilms van de Japanse goremeister Takanori Tsujimoto in één complete, bloedige saga!

 
Hard Revenge Milly

Het is twee jaar geleden dat de Jack Brothers haar familie vermoordden. Milly overleefde de overval dankzij uitgebreide chirurgie en de constructie van een aantal geavanceerde en zeer verrassende protheses. Gedreven door wraaklust slijpt ze nu haar zwaard. Het bloed begint echter pas écht rond te spuiten, wanneer ze haar geheime wapen open ritst...

 

Hard Revenge Milly: Bloody Battle

Zelfs nu ze wraak genomen heeft, vindt Milly geen vrede. Sinds de dood van de Jack Brothers maken de meedogenloze Ikki en Hyuma jacht op haar. Bovendien roept de lieftallige Haru haar hulp in. Ook Haru wil wraak voor de dood van een geliefde. Milly mag dan inmiddels een lichaam hebben dat voor bijna de helft is gemechaniseerd, ze is niet ongevoelig. Bovendien is Haru's geliefde een oude bekende...

 
DVD details:

Regie: Takanori Tsujimoto

Double bill

Label: Shock

Cast: Miki Mizuno, Nao Nagasawa, Kazuki Tsujimoto

Herkomst: Japan, 2008, 45 + 75 minuten

Geluid: Japans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16 

Releasedatum: 20 juni 2011

 
Extra's:
• Making of,
• trailer,
• trailershow
 

A FORK IN THE ROAD

 

Een klapband en een politieauto die van de weg raakt: opeens ziet gevangene Will Carson (Josh Cooke) een buitenkans om te ontsnappen. De woestijn in! Naar Mexico! Will schuilt die nacht in de schuur van April (Jaime King uit My Bloody Valentine), maar dat had hij misschien beter niet kunnen doen. Want het laatste wat een ontsnapte gevangene wil, is betrokken raken bij een jongedame die zojuist een dode man in de kofferbak van haar auto heeft gepropt! A Fork In The Road is een heerlijke Amerikaanse komedie vol zwarte humor, een vleugje romantiek en ontelbare toevalligheden en complicaties. Het begint met een jochie dat uit een autoraam een vork op de weg liet vallen. Het eindigt met een verdronken man die aan een toiletpot is vastgetaped, afpersing, ontrouw en twee auto's die "stomtoevallig" van exact dezelfde bergklif zijn gereden. Voordat Will de grens bereikt, wordt het allemaal nog héél ingewikkeld.

 
DVD details:
Regie: Jim Kouf
Label: Shock
Cast: Josh Cooke, Jaime King, Daniel Roebuck

Herkomst: Verenigde Staten, 2010

Speelduur: 105 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 20 juni 2011

 

NUDE NUNS WITH BIG GUNS

 

Sarah is een toegewijde gelovige. Non worden is dan ook een logische stap in haar leven. Maar het loopt mis bij haar inwijding. Sarah wordt misbruikt, gehersenspoeld en gedrogeerd door de geestelijke orde waar ze zo naar opkeek. Het kan toch niet dat ze door haar geloof in de steek gelaten wordt? Toch heeft God een niet mis te verstane boodschap voor haar: neem wraak voor alles wat je in het klooster is overkomen. 

 
DVD details:
Regie: Joseph Guzman
Label: Shock
Cast: Asun Ortega, David Castro, Aycil Yeltan

Herkomst: Verenigde Staten, 2010

Speelduur: 92 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16  

Releasedatum: 20 juni 2011

 

Extra's:

• The Reverend Doctor Cleophas Aloysius Doolittle,

• de originele korte film,

• de originele trailer

 

MADE IN SERBIA
 

Made In Serbia geeft een schrijnend inzicht in de Servische porno industrie: een wereld zonder glamour, waar alles draait om geld verdienen, simpelweg om te kunnen overleven. De documentaire volgt vier locale porno-acteurs: Een jonge ster gaat voor een productie naar Hongarije, een biseksuele acteur bezoekt zijn geboortestad, een 40-jarige vrouw introduceert haar man in de industrie en een boer wordt een plaatselijke legende door zijn films.

 
DVD details:

Regie: Mladen Djordjevic

Label: Sodemented

Herkomst: Servië, 2005

Speelduur: 97 minuten

Geluid: Servisch Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands, Deens, Noors, Zweeds en Fins ondertiteld

Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 20 juni 2011
 

HELL'S GROUND 2-disc edition

 

Hell's Ground - de eerste Pakistaanse splatterfilm – is een lekkere mix van rottende zombies en moorddadige families. De film is een eerbetoon aan George A. Romero's klassieke zombiefilm, maar dan vanuit Pakistaans perspectief. Vijf jongelui verdwalen op weg naar een popconcert. Ze komen er gauw achter dat ze niet alleen zijn: het gebied wordt geteisterd door mensetende zombies. De nachtmerrie is maar net begonnen als een vreselijk eng type getooid in een burka en gewapend met een morgenster op het toneel verschijnt... Zibahkhana, de oorspronkelijke titel van de film, betekent "slachthuis", en dat is eigenlijk wel heel toepasselijk!

 

Bonusfilm Dracula In Pakistan (103')

In 1967 werd Pakistan opgeschrikt door de meest waanzinnige versie van Dracula ooit gemaakt. In Dracula In Pakistan zien we Professor Tabini wiens experimenten met een mysterieus elixer niet helemaal volgens plan verlopen. Als hij het elixer zelf neemt verandert hij in een bloeddorstige vampier. Dracula In Pakistan werd als zodanig schokkend ervaren dat een biosoopbezoekster ter plekke een hartaanval kreeg. Vanwege de vulgaire inhoud kende de Pakistaanse filmkeuring de film het stempel "X-rated" toe.

 
DVD details:
Regie: Omar Khan
Label: Sodemented

Cast: Kunwar Ali Roshan, Rooshanie Ejaz, Rubya Chaudhry

Herkomst: Groot-Brittannië / Pakistan, 2007

Speelduur: 75 minuten

Geluid: Engels / Urdu Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands, Deens, Noors, Zweeds, Fins en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 20 juni 2011

 

Extra's:

• Bonusfilm Dracula in Pakistan,

• audiocommentaar,

• muziekclip,

• trailer,

• documentaire Ice Cream Zombieland,

• trailershow en meer