:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: GOOISCHE VROUWEN
PERSBERICHT: GOOISCHE VROUWEN
Bron: Video Film/Express - Datum: 2011-08-19 - Geplaatst door: Werner
GOOISCHE VROUWEN
Nummer 1 bioscoophit met Linda de Mol

In Het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien allesbehalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder, de dochter van Anouk, bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk om een cursus te volgen die gericht is op hun innerlijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is…

Gooische Vrouwen, een film van Will Koopman, is het vervolg op de gelijknamige dramaserie over het wel en wee van de vier vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien in het Gooi, een rijke regio bij Amsterdam. De film en de serie zijn best te vergelijken met Desperate Housewives of Sex In The City. En net als deze successeries is Gooische Vrouwen een absolute voltreffer in onze contreien.

Op de eerste dag van de release gingen in Nederland meer dan 100.000 bezoekers de Gooische Vrouwen-film bekijken, meteen goed voor de status van Gouden Film. De film brak daarmee ineens het record van New Kids Turbo. Gooische Vrouwen werd inmiddels door 1,9 miljoen mensen bekeken, waarmee de film de status van Diamanten Film heeft bereikt. Ondertussen is Gooische Vrouwen goed voor de vierde plaats in de Nederlandse box office hitlijst aller tijden!

In de hoofdrollen: Linda de Mol als Cheryl Morero, Tjitske Reidinga als Claire van Kampen, Susan Visser als Anouk Verschuur en Lies Visschedijk als Roelien Grootheeze.

Gooische Vrouwen komt op 21 september uit op 2-disc DVD en Blu-ray Disc. Een niet te missen film met vele extra's voor de fans van de serie of iedereen die houdt van Desperate Housewives en Sex in the City!

Synopsis
In Het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder, de dochter van Anouk, bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Specificaties:
Product:  DVD, Blu-ray
Details: Unieke Gooische verpakking / 2-disc DVD en Blu-ray disc
Distributeur: Video/Film Express
Releasedatum: 21 september 2011
Regie: Will Koopman (Gooische Vrouwen De Serie, Terug Naar De Kust, Baantjer)
Cast: Linda de Mol (Cheryl Morero), Tjitske Reidinga (Claire van Kampen), Susan Visser (Anouk Verschuur), Lies Visschedijk (Roelien Grootheeze), Peter Paul Muller (Martin Morero), Leopold Witte (Evert Lodewijkx), Daniël Bossevain (Tom Blaauw), Derek de Lint (Dokter Rossi), Alex Klaassen (Yari), Marcel Musters (Dirk Stubbe)
Beeldformaat: 2.35:1 (dvd) / 1080P HD 2.35:1 (Blu-ray)
Audio: Dolby Digital 5.1 (dvd) / DTS HD Master 5.1 (Blu-ray)
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands voor doven en slechthorenden / Vlaams / Engels
Genre: Komedie -
Disc: 2x DVD9 / BD50
Speelduur: 101 minuten (dvd) / 105 min (Blu-ray)
Regio: 2 (Pal) / B
Kijkwijzer: 9 jaar, grof taalgebruik, angst.

Disc 1
Gooische Vrouwen – De film (101 min/105 min)
• Audiocommentaar door regisseuse Will Koopman en actrice Tjitske Reidinga.

Disc 2
Extra’s (150 min):
• Making of Gooische Vrouwen
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar van Will Koopman en Tjitske Reidinga
• Bloopers
• Op de rode loper
• Trailer
• Gooische Vrouwen bij Koffietijd
• Clip Alain Clark – ‘Foxy Lady’Recent nieuws van dezelfde bron