:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI
Bron: Video Film/Express - Datum: 2006-02-12 - Geplaatst door: Werner
Sterke Hollandse komedies, fraai Belgisch filmwerk en intrigerende Hans Teeuwen

Onlangs lanceerde Video/Film Express de DVD-reeks Hollandse Komedieseries. Sjans en Ha Die Pa zijn in de nieuwe release vertegenwoordigd. Later volgt meer. Calvaire en Ultranova zijn intrigerende speelfilms die een duidelijke vingerwijzing vormen naar de kwaliteit die België momenteel te bieden heeft op cinematografisch gebied. Hans Teeuwen schittert (naast o.a. Kim van Kooten en Peer Macsini) in de brutale film Jezus Is Een Palestijn.

ULTRANOVA

Schilder, acteur en filmer Bouli Lanners (België, 1965) maakte vorig jaar zijn eerste volledige speelfilm met Ultranova, een tragikomisch portret van 'de kleine man' vol donkere humor. Ultranova ging in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Berlijn en werd daar bekroond met de prijs van het internationaal verbond van arthouse bioscopen. De film volgt de 25-jarige Dimitri die samen met twee collega's huizen verkoopt. Hij voelt zich onbegrepen en verveelt zich te pletter in het bekrompen milieu waarin hij verkeert. Om de verveling te verdrijven begint hij vreemde verhalen over zijn verleden rond te strooien. Daarmee trekt hij de aandacht van zijn buurvrouw, die al die verhalen weer doorvertelt aan een vriendin die er zo door geïntrigeerd raakt, dat zij hem met alle geweld wil ontmoeten...

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 83 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS

Extra's:
2e disc met
• trailer
• behind the scenes
• deleted scenes
• tweemaal een making of
• twee korte films
• en een clip van Bouli LannersCALVAIRE

Een vervreemdende thriller van regisseur Fabrice du Welz (België, 1972), die hiermee in 2004 zijn eerste lange speelfilm afleverde. De film vertelt het verhaal van de hellevaart van Marc Stevens, een rondtrekkende tweederangs broodzanger. Diep in de nacht krijgt hij 'in the middle of nowhere in de Ardennen' autopech. Zo belandt hij als enige gast in een herberg, waarvan de eigenaar hem wel opvangt maar die beslist niet over een stabiele psyche beschikt en hem aanziet voor zijn overleden vrouw... Bovendien sporen de inwoners van het nabij gelegen dorp ook niet helemaal. Een huiveringwekkende film, waarin de (macabere) humor echter ook nadrukkelijk aanwezig is en die af en toe reminiscenties oproept aan The Texas Chain Saw Massacre of aan de beklemmende spanning in Deliverance. Niet zo verbazend dus dat Calvaire op het 12e Festival van de Fantastische Film in het Franse Gérardmer de juryprijs in de wacht sleepte.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 88 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS

Extra's:
2e disc met
• trailer
• fotogalerij
• the making of
• en een korte film van Fabrice du WelzSJANS - DEEL 1, DEEL 2 EN DEEL 3

De eerste worp in de nieuwe DVD-collectie Hollandse Komedieseries. Sjans was een 26-delige comedy over vrijgezellen die allemaal op zoek zijn naar 'iets beters en iets mooiers'. Een topcast geeft gestalte aan boeiende figuren die het vaak niet zo nauw met de waarheid nemen. Sylvia Millecam (Pamela) en Camilla Braaksma (Karin) zijn twee vriendinnen die in de vrijgezellenbar Cupido in contact komen met Huub Stapel (Sjaak) en Peter Bolhuis (Willem). Ze zijn dus allen vrijgezel. Sjaaks vriend Wim is net in de steek gelaten en Karins vriendin Pamela ook Alle vier zijn ze op zoek naar gezelligheid en een beetje geluk en in hun gezamenlijke kroeg proberen ze elkaar nu aan elkaar te koppelen. Om indruk te maken scheppen ze allemaal behoorlijk op over hun dagelijkse bezigheden en achtergronden. De eerste serie van 13 afleveringen is nu te vinden op deze eerste drie DVD's; de 26 afleveringen worden volgemaakt met de volgende release van drie DVD's eind februari.

Sjans 1:
Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 130 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0

Sjans 2:
Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 130 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0

Sjans 3:
Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 160 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0HA DIE PA DEEL 1, DEEL 2 EN DEEL 3

Nog drie DVD's in de Hollandse Komedieseries: Ha Die Pa uit de jaren 1990 tot 1993 met Luc en Joris Lutz. Op de dvd's zijn de 13 afleveringen van het eerste seizoen te zien. Meer afleveringen verschijnen later. De deurbel gaat en zoonlief (Joris Lutz ) staat op de stoep. Hij heeft nergens een plek om de nacht door te brengen en wil tijdelijk bij zijn Pa (Luc Lutz) intrekken. Maar die heeft daar helemaal geen trek in. Het gebeurt echter toch en met vallen en opstaan wennen zij steeds meer aan elkaar. De generatiekloof en hun verschillende kijk op grote en kleine dingen leiden tot kleine, voor velen, zeer herkenbare irritaties. Tijdens de audities voor de rol van zoon kwam toevallig Joris, de zoon van Luc Lutz langs Hij werd uitgedaagd om ook voor zijn kans te gaan. En wat eigenlijk als een grap begon, bleek al gauw een gouden greep. Met behulp van vader Luc en regisseur Nico Knapper werd de jonge Lutz in een spoedcursus klaar gestoomd voor het betere acteerwerk. En zo ontstond de best denkbare vader en zoon rolbezetting voor Ha Die Pa... Luc Lutz overleed in 2001 twee dagen voor zijn 77e verjaardag.

Ha die Pa 1:
Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0

Ha die Pa 2:
Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0

Ha die Pa 3:
Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 125 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0JEZUS IS EEN PALESTIJN

Regisseur Lodewijk Crijns stortte zich in 1998 op de zich sterk manifesterende hang van grote groepen mensen naar spiritualiteit, hun speurtocht naar 'zingeving' en de neiging tot 'modern' geklets over onderwerpen als euthanasie en zelfmutilatie. Hij deed dat door het maken van een absurde komedie met maffe, maar schitterende hoofdrollen voor Hans Teeuwen, Peer Mascini en Kim van Kooten. Teeuwen speelt de rol van Ramses, een sullige jongeman die al acht jaar in een Limburgse commune woont. Wanneer zijn zus (Van Kooten) langskomt met de mededeling dat hun vader (Mascini) op sterven ligt, krijgt hij toestemming om de commune te verlaten en naar Amsterdam te trekken. Eenmaal buiten het bereik van de andere communeleden komt Ramses op pittige wijze in contact met de andere sekse én met een Palestijnse profeet in de Bijlmer, wiens hulp hij inroept bij het maken van de keuzes waarvoor hij zich voor het eerst in zijn leven gesteld ziet. Met o.a. ook nog Tygo Gernandt, Dijn Blom, Ruben van der Meer, Marc van Uchelen en Najib Amhali.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 91 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 en Dolby Digital 5.1


Recent nieuws van dezelfde bron