:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: OVER CANTO
PERSBERICHT: OVER CANTO
Bron: Homescreen - Datum: 2011-11-24 - Geplaatst door: Werner
OVER CANTO & CANTO OSTINATO (2-disc: DVD+CD)
 

'Een vertolking die opvalt door ritmische soepelheid (soms bijna dansant), transparantheid en mooie dynamische nuancering – Luister Het is hallucinerende en verbeeldende muziek. Wieringa en De Haas hebben een tour de force verricht' – Klassiek

 
Vanaf 8 december in de bioscoop én uit op DVD.
 

Heel af en toe is muziek, net als ware liefde, in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen. De compositie Canto Ostinato heeft dat met een aantal mensen gedaan.

 

De film Over Canto is een intrigerende documentaire van regisseur Ramon Gieling (Johan Cruijff - En Un Momento Dado) over de dramatische invloed van het muziekstuk van componist Simeon ten Holt op het leven van negen personages. Met o.a. Halina Reijn, Kees Wieringa, Hans Ruijssenaars.

 

Deze special-edition bevat tevens de cd van Simeon ten Holts Canto Ostinato in de uitvoering van Kees Wieringa en Polo de Haas, waar er inmiddels al meer dan 70.000 van verkocht zijn.

 

De Canto Ostinato van Simeon ten Holt is misschien wel het bekendste Nederlandse hedendaagse klassieke muziekstuk dat er is. Het is zeker geen standaard stuk, alleen al omdat het bijna 3 uur duurt en voor 4 vleugels is geschreven.

 

Over Canto gaat op het IDFA in wereldpremière en zal op 8 december tegelijkertijd in de bios als op dvd uitkomen!UIT HET ARCHIEF