:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2012
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2012
Bron: Homescreen - Datum: 2011-12-15 - Geplaatst door: Werner

THE FUTURE & ME AND YOU AND EVERYONE WE KNOW

Special 2-disc Edition & The Future single-disc

 

Zes jaar na de wereldwijde hit Me And You And Everyone We Know is Miranda July terug met The Future, een film over liefde en relaties, de dertigersdip, een sprekende kat, bevroren tijd en Sophie die het liefste van alles danseres wil zijn. Sophie en Jason zijn twee dertigers in de grote stad en zijn een beetje vreemd. Ze wonen in een klein appartement in LA en zijn niet gelukkig met hun werk. Over een maand zullen ze de hulpbehoevende kat Paw Paw adopteren. Net als een pasgeboren baby zal Paw Paw constant zorg nodig hebben. Gelukkig hebben de twee nog één maand voordat de kat komt kunnen ze nog doen wat ze willen voordat ze al hun vrijheid kwijt zijn. Ze besluiten hun leven compleet om te gooien.

 

Me And You And Everyone We Know is een bijzondere film over eenzaamheid, miscommunicatie en doorzettingsvermogen. Grappig als Sideways en absurd als Magnolia. Winnaar van meer dan 17 awards wereldwijd.

 

'The Future maakt je aangenaam licht in het hoofd, alsof al die wonderbaarlijke invallen er nog lang als champagnebubbels blijven hangen ****' - de Volkskrant

'****' - de Volkskrant
'****' - VPRO Gids
'****' - Filmkrant
'****' - Glamcult
 

Regie: Miranda July

Releasedatum: 10 januari

 
Nieuw in Homescreens Award

Winning Cinema Label: Steve McQueen's Hunger, Audiard's Un Prophete, Ozons Le Refuge en het debuut van Sorrentino: One Man Up

 

HUNGER
 

Hunger toont het leven van IRAhongerstaker Bobby Sands in de Maze gevangenis. Sands leidde in 1981 een hongerstaking voor een betere behandeling van politiek gevangenen in Noord-Ierland. Hij overleed na 66 dagen hongerstaking op 27-jarige leeftijd. Hunger is het alom geprezen debuut van Steve McQueen (Shame) met in de hoofdrol Michael Fassbender (Angel, A Dangerous Method, Inglourious Basterds).

 

Mokerslag Hunger, die de prijs voor beste debuutfilm in Cannes won, is indringend, aangrijpend en urgent. Meer kan van een film niet worden verlangd' - Het Parool

 

Regie: Steve McQueen

Releasedatum: 10 januari

 

UN PROPHÈTE
 

De negentienjarige Malik (Tahar Rahim) wordt veroordeeld tot 6 jaar cel. In het keiharde gevangenisbestaan wordt hij al snel in het nauw gedreven door César (Niels Arestrup), de leider van de nietsontziende Corsicaanse maffiabende, die de gevangenis beheerst. Maliks Arabische afkomst, en het feit dat hij niet kan lezen noch schrijven, maakt het er allemaal niet makkelijker op en als César hem vraagt een vieze klus voor hem op te knappen kan Malik geen nee zeggen. Als hij daarin slaagt komt hij iets hoger in de pikorde van de gevangenis, hoewel hij afhankelijk blijft van het goeddunken van de bende. Maar Malik is sluw en maakt in het geheim zijn eigen plannen. Er ontstaat een zenuwslopend machtsspel tussen Malik, de Arabieren en de maffia... Un Prophète won de Grote Prijs op het festival van Cannes, hoofdrolspeler Tahar Rahim kreeg voor zijn indrukwekkende rol eind vorig jaar de European Film Award voor beste acteur. Tevens is Un Prophète genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

 

'De beste film van de afgelopen 10 jaar' ***** De Volkskrant

 

Regie: Jacques Audiard

Releasedatum: 10 januari

 

L'UOMO IN PIU (ONE MAN UP)
 

In de vroege jaren 80 bereiken Tony en zijn jongere broer Antonio het hoogtepunt van hun carrières. Tony is zanger in een nachtclub die na jaren van sappelen wereldberoemd in eigen land is geworden. Antonio is voetballer die na het scoren van de winnende goal tijdens het Europees kampioenschap plots een ster is. Een paar jaar later is Tony enorm verslaafd aan cocaïne en is hij het middelpunt van een publiek schandaal als bekend wordt dat hij met een minderjarig meisje het bed heeft gedeeld. Antonio kampt met een zware blessure die hem noodzaakt te stoppen met voetbal en tot overmaat van ramp, wordt hij verlaten door zijn vrouw. Paolo Sorrentino's debuut is losjes gebaseerd op het leven van 2 Italiaanse beroemdheden. Met zijn thriller Le Consequence Dell'amore (2004) bak hij internationaal door, won hij vele awards en werd hij zelfs genomineerd voor de Gouden Palm voor Beste Film. Met Il Divo, een gedramatisseerde film over de controversiële politicus Giulio Andreotti won hij de Grote Juryprijs in Cannes.  Sorrentino's Engelstalige debuut This Must Be The Place, met in de hoofdrol Sean Penn, ging op het Filmfestival van Cannes in première.  Momenteel werkt hij aan de tv-serie Gomorra, gebaseerd op de wereldberoemde bestseller en film.

 

Van de regisseur van Il Divo en Le Consequence Dell'amore.

 

LE REFUGE
 

Mousse en Louis zijn jong, mooi, rijk en erg verliefd. Een van hun grootste hobby's zijn drugs. Maar op een avond gebruiken ze iets teveel. Louis komt niet meer bij. Mousse blijft alleen achter nadat ze haar trip ternauwernood wel overleeft. Tot haar grote schrik blijkt ze ook nog zwanger van hem. Parijs is na haar traumatische ervaring haar stad niet meer en ze vlucht zonder plan naar een vakantiehuis bij Biarritz.  Daar wordt ze opgezocht door de jongere homoseksuele broer van Louis.  Onverwacht blijken Louis en Mousse meer gemeen te hebben met elkaar dan gedacht. Le Refuge vormt samen met Sous Le Sable en Le Temps Qui Reste een trilogie over dood en rouw. Le Refuge gaat echter ook over zwangerschap en geboorte en is het meest optimistiche deel van Ozons trilogie. Ozons nieuwe film, de follow-up van de hit Potiche, heet Dans La Maison met in de hoofdrollen Fabrice Luchini (Les Femmes Du 6eme Etage) en Kristin Scott Thomas (Il Y Longtemps Que Je T'aime). Deze wordt verwacht in 2012.

 

'Le Refuge brengt François Ozons sterke kanten boven' **** NRC Next

 

Regie: François Ozon

Releasedatum: 10 januari

 
Nieuw in het Film&Fashion label:
 

VIVIENNE WESTWOOD
 

Vivienne Westwood creëerde outfits die shoqueerden. Haar creaties worden tegenwoordig in musea tentoongesteld. In de jaren 70 werd Vivienne Westwood bekend als de schepper van de punk-mode. Zij cultiveerde ook bewust haar imago van een rebel in de internationale modewereld. Geïnspireerd door historische ontwerpen, mixte ze wilde stijlen, materialen en tijdperken. Haar voornaamste handelsmerk is het op geestig-bizarre wijze combineren van traditionele elementen en, uiteraard, haar vuurrode coupe. Vivienne Westwood zorgde voor de wederopleving van het korset en door haar werden tweed en plateau zolen populair op de catwalk. Deze film volgt de wereldberoemde, onconventionele ontwerpster tijdens haar werk. Malcolm McLaren en mode experts spreken over haar veelzijdige progressie van autodidact 'Queen of Punk' tot Prêt-à-Porter trendsetter. Vivienne Westwood is een van de meest bekende en belangrijke Britse mode ontwerpers.

 
Regie: Gillian Greenwood
Releasedatum: 10 januari
 
Nieuw in Homescreens Meesterwerken:
 

LES DIABOLIQUES
 

The great suspense film that shocked the world... And became a classic.

 

Nicole (Simone Signoret) en Christina (Véra Clouzot) geven beiden les op een kostschool. Directeur Michel Delassalle (Paul Meurisse) is niet alleen gehuwd met koelbloedige Christina, hij houdt er stiekem ook een affaire op na met Nicole. Wanneer beide vrouwen genoeg krijgen van zijn tiranniek gedrag besluiten ze Michel te verdrinken in een badkuip. Waarna ze hem dumpen in het zwembad van de school. Als het zwembad een paar dagen later wordt drooggelegd is het lichaam echter verdwenen... Regisseur Henri-Georges Clouzot baseerde zijn film op het boek van Pierre Boileau en Thomas Narcejac. Net voor Alfred Hitchcock een bod wou doen, slaagde Clouzot erin om de rechten te kopen. Dezelfde auteurs schreven later D'Entre Les Morts helemaal op maat van Hitchcock. Deze zou het boek

uiteindelijk verfilmen tot Vertigo.
 
'de ultieme Franse noir-klassieker' ***** - Cinema.nl
 

Regie: Henri Georges-Clouzot

Releasedatum: 10 januari

 

IS IT JUST ME?
 

Eén van de meest grappige en romantische gay-komedies in jaren! Is It Just Me? geeft een verfrissende kijk op het zoeken naar Mr Right... Blaine is een schattige en knappe jongen, maar totaal onbewust van zijn eigen aantrekkelijkheid. Het lukt hem maar niet leuke jongens te ontmoeten, laat staan een vriendje en een relatie te krijgen. Zijn knappe huisgenoot Cameron snapt niets van Blaine en begrijpt niet dat hij niet net zoals hij geniet van zijn vrijgezellenbestaan en de bijbehorende one night stands. Blaine zit liever op zijn kamer en probeert via een online zoektocht zijn geestverwant te vinden. Als hij de verlegen Zander tegenkomt en ze elkaars foto uit willen wisselen, stuurt Blaine per ongeluk een foto van zijn eigen huisgenoot Cameron. De romance die lijkt te ontstaan, is gedoemd te mislukken en Blaine durft het niet aan om Zander te ontmoeten. Hij besluit Cameron in zijn plaats te sturen. Als er een klik blijkt te zijn tussen Zander en Cameron, lijkt de liefde wederom aan de eenzame Blaine voorbij te gaan... of toch niet?

 

Regie: J.C. Calciano

Releasedatum: 10 januari

 

ALLEMAAL LESBISCH
 

Als seksualiteit thuis niet bespreekbaar is en homoseksualiteit is uit den boze... wat doe je dan wanneer je als jong meisje ontdekt dat je lesbisch bent? Allemaal Lesbisch toont de onbekende wereld van jonge, ambitieuze lesbiennes in Nederland. Ze verlangen naar een leven waarin acceptatie van homoseksualiteit vanzelfsprekend is. We zien hun liefde voor vrouwen, de worstelingen met sociale non-acceptatie, maar vooral hun ongekende wilskracht om een onbelemmerd en liefdevol leven voor zichzelf te creëren. Want hoe houdt de streng-christelijk opgevoede boerendochter Gelieny zich staande binnen haar kerkelijke leefomgeving die homoseksualiteit afwijst? En wat drijft voormalig Big Brother-winnares Bianca om women only Flirtation feesten te organiseren?  Hoe ontvluchtte Ikram haar thuisland Marokko, nadat haar vader haar een half jaar opsloot en mishandelde, puur vanwege haar seksuele geaardheid. Naast deze drie vrouwen geven Saskia Wieringa, directeur Aletta, gedragstherapeute Susanne, DJ Tamara en model Fabiana een verrassende inkijk in hun gay leven. Allemaal Lesbisch maakt de lesbienne anno nu zichtbaar in een samenleving waar je als heteroseksueel over veel situaties nooit hoeft na te denken, maar waar je als lesbische vrouw niet omheen kunt.

 

Regie: Mildred Roethof

Releasedatum: 10 januari

 
Extra:

• deleted scene met Ellie Lust, woordvoerder politie Amsterdam-Amstelland en voorzitter van Roze in Blauw.

• The dark side of paradise: 'corrective' rape een korte documentaire van 25 minuten van Mildred Roethof. In Kaapstad verkrachten bendes mannen lesbische meisjes om hun te "genezen" van hun seksuele voorkeur. In deze film vertellen de slachtoffers over de mishandelingen die ze moeten ondergaan. De meisjes staan er alleen voor en de enkeling die deze gang rape bij de politie aangeeft, wordt eerder als uitlokker dan als slachtoffer gezien. Een belangrijk document over mensenrechten.

 
Nieuw in het Innergy-label:
 

MEGANE
 
Absurd, komisch en Zen.
 

Op een mooie lentedag arriveert Taeko, een gestresste professor uit Tokyo, op een eiland in het zuiden van Japan voor een vakantie. Een enorme koffer achter zich aan slepend. Het is een bijzonder eiland en Taeko verwacht met rust gelaten te worden. Ze is dan ook niet blij wanneer de onbezorgde Sakura de vrijheid neemt haar kamer binnen te komen om haar te wekken. Ze is er ook niet van gecharmeerd om elke maaltijd aan tafel te schuiven bij Yuji, Sakura en Haruna, een biologielerares aan de lokale school. En wanneer Taeko navraag doet naar het bekijken van de omgeving, wordt ze aangekeken alsof ze van een andere planeet komt. De eilandbewoners besluiten haar eens een mooie les in onthaasten te leren. Megane is een absurd-komische film waarin genot en ontspannen centraal

staan.
 

'Megane is een film als een droom. Het prachtige camerawerk, de schitterende locatie en de vlekkeloze aankleding zorgen beslist voor innerlijke rust.' De Volkskrant

 
Regie: Naoko Ogigami
Releasedatum: 10 januari
 

BLINDSIGHT
 

Tegen de adembenemende achtergrond van de Himalaya volgt Blindsight het aangrijpende avontuur van zes Tibetaanse tieners die proberen de Lhakpa Ri, een bergkam van 23.000 voet hoog aan de noordkant van de Mount Everest te beklimmen.

Een gevaarlijke reis wordt al snel een schijnbaar onmogelijke uitdaging als je er rekening mee houdt dat de tieners blind zijn. Tibetanen gaan er vanuit dat blinden door demonen worden bezeten, waardoor de kinderen gemeden worden door hun ouders, geminacht door hun dorpen en verworpen door de maatschappij. Gered door Sabriye Tenberken - een blinde opvoedster en avonturier die de eerste school voor blinden in Lhasa oprichtte - nodigen de leerlingen de beroemde blinde bergbeklimmer Erik Weihenmayer uit om hun school te bezoeken, nadat ze de verhalen gehoord hebben over zijn verovering van Mount Everest. Erik trekt naar Lhasa en inspireert er Sabriye en haar studenten Kyila, Sonam Bhumtso, Tashi, Gyenshen, Dachung en Tenzin om hem hen te laten leiden naar een plek hoger dan ze ooit geweest zijn. De reis van 3 weken gaat verder dan ze ooit hebben kunnen voorspellen...

 
Regie: Lucy Walker
Releasedatum: 10 januari
 


UIT HET ARCHIEF