:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dalton Distribution >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2013
Bron: Dalton Distribution - Datum: 2013-12-14 - Geplaatst door: Werner
VERGEET ME NIET

Gretel lijdt aan Alzheimer. Haar zoon David keert voor enkele weken terug naar zijn ouderlijk huis om zijn vader bij te staan bij haar verzorging en maakt een portret van zijn moeder. Hij documenteert haar gestage verval, maar vertelt ook het verhaal van de vrouw achter de ziekte: haar turbulente verleden als activiste voor vrouwenrechten en vrije liefde in de woelige jaren ’60. Het contrast met haar huidige situatie is scherp. David en zijn vader worstelen met schuldgevoelens als de keuze voor een verzorgingstehuis onvermijdelijk wordt.

Openhartig, liefdevol en met de nodige humor zet dit familieportret niet zozeer de ziekte, maar wel de mens centraal. Vergeet Me Niet is een erg persoonlijke, maar tegelijk universele film over relaties, de liefde, leven en dood. Ontroerend, maar ook opvallend onsentimenteel. Een prachtig document over het echte leven, en de eindigheid ervan. Vergeet Me Niet of Vergiss Mein Nicht zoals de originele titel luidt, werd vorig jaar op het filmfestival van Locarno bekroond met de Critics Award en op het Poolse Planete + Doc Festival met de Millennium Jury Award.

De DVD uitgave bevat naast de film ook enkele unieke extra's zoals een interview met de regisseur en de producent en een making of.

Pers
"Deze naakte biografie is aaneengeweven met eerlijke, ontwapenende en bikkelharde verhalen van een zoon die een vreemde voor zijn eigen moeder is." (Cinemagazine.nl)

Regie: David Sieveking
Genre: Documentaire
Herkomst: Duitsland 2013
Speelduur: 1u28
Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
Vanaf 3 december verkrijgbaar

HET VERLOREN VRIENDJE

Op een dag vindt een kleine jongen een pinguïn op zijn stoep. De jongen weet niet goed wat aan te vangen met het verdwaalde diertje. Omdat niemand hem lijkt te missen, besluit hij de pinguïn dan maar met zijn roeiboot terug te brengen naar de Zuidpool. De reis belooft een beproeving te worden…

Het Verloren Vriendje (originele titel: Lost And Found) is een onder de prijzen bedolven meesterwerkje, naar het gelijknamige boek van Oliver Jeffers. In september bracht Dalton Distribution 'Het Verloren Vriendje En Andere Verhaaltjes uit in de Belgische bioscoop. De vertelstem is van Warre Borgmans. Het Verloren Vriendje is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De DVD bevat eveneens de 4 andere verhaaltjes die Het Verloren Vriendje voorafgingen in de bioscoopversie.

Regie: Philip Hunt
Genre: Kinderfilm
Herkomst: Verenigd Koninkrijk 2013SELECTED SHORTS #15: DE BESTE VLAAMSE KORTFILMS

De Vlaamse film deed het weer uitstekend het afgelopen jaar. Het regende nominaties en prijzen wereldwijd: een Oscarnominatie, een Zilveren Méliès, een nominatie voor de Gouden Palm, Brons op de Student Academy Awards en nog veel meer. Aan de opmars van de Vlaamse kortfilm komt vooralsnog geen einde. Selected Shorts #15 is opnieuw een mooie showcase van het Vlaamse filmtalent, voor en achter de camera, een verzamelwerk dat niet mag ontbreken in de collectie van iedere filmliefhebber. Met onder meer Dood Van Een Schaduw (Tom Van Avermaet), Kus Me Zachtjes (Anthony Schatteman), Tweesprong (Wouter Bovijn), Mont Blanc (Gilles Coulier) en Perfect Drug (Toon Aerts).

Selected Shorts#15 is tijdelijk verkrijgbaar aan kortingstarief via een kortingscode die u vindt in de folder van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

Genre: kortfilmcompilatie


Daltonshop

Deze DVDs zijn beide verkrijgbaar in de betere DVD- en boekenwinkel maar ook in de webshop van Dalton Distribution, de Daltonshop. Alle DVD's van kortfilmcompilaties en documentaires die Dalton uitbrengt zijn hier te verkrijgen. Deze nieuwe online shop vervangt de oude Selected Shorts-webshop, die in 2005 opgestart werd. De Daltonshop biedt alle eigen geproduceerde uitgaven aan, aangevuld met een selectie DVD's van andere labels.