:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2014
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2014
Bron: Twin Pics - Datum: 2014-09-02 - Geplaatst door: Werner
PAS SON GENRE

Clément, een jonge professor filosofie uit Parijs wordt voor een jaar benoemd in Arras. Ver van de lichtstad Parijs weet Clément niet hoe hij zijn vrije tijd moet doorbrengen. Tot hij Jennifer, een mooie kapster, ontmoet die zijn minnares wordt. Zoals het leven van Clément vooral beheerst wordt door Kant en Proust, zo wordt het leven van Jennifer geleid door het lezen van populaire romans, roddelblaadjes en karaoke-avonden met haar vriendinnen.
Met hun hart en lichaam kunnen ze een mooie liefde beleven maar zal deze liefde sterk genoeg zijn om de sociale en culturele barrières te doorbreken ?

Speelduur: 111 min
Land: Frankrijk/België
Cast: Emilie Dequenne, Loïc Corbery
Jaar: 2014
DVD release 05-09-2014

Extra's:
• "Van het boek naar de film"; interview met Lucas Belvaux en Emilie Dequenne


WE ARE WHAT WE ARE

De Parkers, een heilzaam en sympathiek gezin, lijken een dood normale familie, maar leven een afgezonderd bestaan. En dat met een duidelijke reden. Achter gesloten deuren, heeft Frank als hoofd van de familie de touwtjes in handen. Met onverbiddelijke passie wil hij de gebruiken van zijn voorouders koste wat het kost in stand houden. Na een tragisch ongeval tijdens een grote hoosbui zijn Frank’s dochters Iris en Rose gedwongen hun verantwoordelijkheid binnen deze ongewone familie te nemen: het wordt hun taak om vlees op tafel te krijgen, wat ze niet even bij de supermarkt kunnen halen. Terwijl de heftige stortregen aanhoudt, stuiten de lokale autoriteiten op aanwijzingen die het geheim van de Parker familie dreigen te bloot te leggen.

Speelduur: 100 min.
Land: USA
Cast: Julia Garner, Kelly McGillis, Odeya Rush, Ambyr Childers
Jaar: 2013
DVD release 15-09-2014

Extra:
• making of (Engels audio, Frans ondertiteld)