:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 40 YEAR-OLD VIRGIN, THE
40 YEAR-OLD VIRGIN, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-07-12
FILM
Veertiger Andy Stitzer heeft een goede baan, een leuke woonst en een trotse collectie action-figures. In één ding is hij echter nog steeds niet geslaagd: Andy heeft nog nooit seks gehad! Wanneer zijn collega's dit ontdekken beschouwen ze dit als hun plicht om Andy aan een gewillige vrouw te helpen. Niets lijkt echter te lukken tot hij Trish ontmoet, een niet onknappe moeder...

Klinkt dit bekend in de oren? Dit kan kloppen, want voor de originaliteit of het diepgravende verhaal moet je deze 40 Year-old Virgin niet aanschaffen. Voor de geslaagde grapen en grollen des te meer! De film past echt in het rijtje 'Je moet seks gehad hebben'-komedies à la American Pie, Van Wilder en The Long Weekend. Steve Carell is buiten zijn rol in Bruce Almighty bij ons niet zo bekend, maar laat dat de pret niet drukken. Want de acteur is echt aandoenlijk als het sullige personage en maakt er tevens geen compleet sullig karikatuur van! Erg leuk is dat er duidelijk geïmpoviseert mocht worden van de regisseur en dit komt de spontaniteit van de humor enkel maar ten goede. Al de acteurs zijn erg goed op elkaar ingespeeld en leveren prima werk af. Vooral Paul Rudd is hilarisch en deed ons op momenten bijna uit de stoel rollen van het lachen.

De film werd een enorme hit - de 26 miljoen $ kostende komedie wereldwijd bijna 178 miljoen $ op - en katapulteerde Carell op de A-lijst in Hollywood. Zo kunnen we de komische kop binnenkort nog horen en bewonderen in Over The Hedge en Evan Almighty, de sequel op Bruce Almighty.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld is scherp, met een uitstekende contrast en schaduwdetail. Het zwartniveau is op zijn beurt bevredigend te noemen, terwijl de kleuren helder en natuurlijk ogen. De gebruikte filmprint is zoals te verwachten vrij van vuiltjes en beschadigingen. En buiten wat minimale filmgrain hebben we verder niets opgemerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met de nadruk op de voorste kanalen. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn goed te verstaan. De achterkanalen komen enkel tot leven om wat omgevingsgeluiden weer te geven. Ruis of beschadigingen zijn niet aanwezig.

EXTRA'S
In de behoorlijk rommelige menu's kan je de volgende extra's vinden:
- Audiocommentaar door regisseur Judd Apatow en hoofdrolspeler Steve Carell,
- Een resem weggelaten scènes én alternatieve scènes met optionele commentaar van Apatow en Carell,
- Kort clipje over de opnames van de "Harsen"-scène (3 min.),
- "Grappige zinnen parade"-filmpje (6 min.),
- Een leuk clipje met acteur/producer Seth Rogen en 'actrice' Stormy (2 min.),
- Bloopers (4 min.),
- Trailers van Serenity en The Skeleton Key.

CONCLUSIE
The 40 Year-Old Virgin is geslaagde onderbroekenlol van de producent van het al even geslaagde Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy. De film kraakte de bioscoopkassa's open en zodoende krijgen we van Universal nu een "XXL-versie" op dvd. Beeld en geluid zijn goed en er werden een resem - soms vreemde - extra's toegevoegd. Voor de liefhebbers!


cover
Studio: Universal

Regie: Judd Apatow
Met: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen

Film:
8/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
125 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582392883


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Hongaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Hongaars, Hebreeuws, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• Weggelaten scènes
• Alternatieve scènes
• Harsen
• Grappige zinnen parade
• Mijn etentje met Stormy
• Bloopers
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij