:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2015
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2015
Bron: Lumière - Datum: 2015-05-12 - Geplaatst door: Werner
LA RANÇON DE LA GLOIRE

Voor deze eigenzinnige tragikomedie baseerde Xavier Beauvois (Des Hommes Et Des Dieux) zich op het waargebeurde verhaal over de roof van Charlie Chaplins doodskist. Met Benoît Poelvoorde (C’est Arrivé Près De Chez Vous) en Roschdy Zem (Indigènes) in de hoofdrol. Wanneer Eddy Ricaart vrijkomt uit de gevangenis verleent zijn kameraad Osman Bricha hem onderdak. Omdat ze moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen, beramen ze een wanhopig plan: Chaplins lijkkist stelen voor losgeld.

*** "uiterst sympathieke hommage aan de man bij wie alle filmhumor begon" - De Standaard
"Poelvoorde schittert" - De Morgen

Technische specificaties DVD
Herkomst: Frankrijk, Zwitserland, België, 2014
Speelduur: 109 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1.
Release dvd op 7 mei 2015


THE RIOT CLUB

Met The Riot Club bewijst Lone Scherfig (An Education, One Day) dat ze als geen ander de Britse klassenmaatschappij weet te doorgronden. De jonge Britse cast met o.a. Sam Claflin (Hunger Games), Max Irons (The Host), Douglas Booth (Noah) en Natalie Dormer (Game Of Thrones) geeft in  The Riot Club het beste van zichzelf. De universiteit van Oxford levert al generaties lang de toekomstige top van het land af. Maar achter gesloten deuren zit een publiek geheim verscholen, genaamd The Riot Club. Een elitaire vereniging voor veelbelovende studenten om nog eens flink de beest uit te hangen. De Riot Club staat dan ook vooral bekend om zijn perverse en decadente gedrag. Miles en Alistair behoren tot die elite, maar tijdens een van hun decadente schranspartijen lopen de uitspattingen totaal uit de hand.

**** - De Filmkrant
****  - De Telegraaf
"Laat je verbijsterd achter" - De Morgen

Technische specificaties DVD
Herkomst: UK, 2014
Speelduur: 107 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1.
Release dvd op 5 mei 2015


AMOUR FOU

Officiële Selectie Un Certain Regard - Cannes Film Festival 2014

Amour Fou is een tragikomische film van Jessica Hausner (Lourdes), geïnspireerd op het leven en de dood van de poëet Heinrich von Kleist (Christian Friedel) en Henriette Vogel (Birte Schnoeink). Meer dan een biopic is de film een verhaal over de tegenstrijdigheid van de liefde. Berlijn, 1811. De romantische dichter Heinrich verlangt om de onvermijdelijke dood te overwinnen met de liefde. Wanneer hij zijn nicht Marie niet kan overtuigen om samen zelfmoord te plegen, zet hij zijn zinnen op Henriette, een jonge getrouwde vrouw. Ook zij wijst zijn voorstel af, tot ze hoort dat ze ongeneeslijk ziek is...

Technische specificaties DVD
Herkomst: Oostenrijk, 2014
Speelduur: 96 min.
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1.
Release dvd op 26 mei 2015UIT HET ARCHIEF