:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: LE MANS '66
PERSBERICHT: LE MANS '66
Bron: Fox - Datum: 2020-02-23 - Geplaatst door: Werner
LE MANS '66

Herbeleef meest legendarische autorace uit geschiedenis
Le Mans ’66 is vanaf 18 maart verkrijgbaar op Blu-Ray & dvd

Autoliefhebbers met een zwak voor racefilms met een vleugje Hollywood kunnen nu dankzij Le Mans ‘66 ruim twee uur lang genieten. Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale vertolken voor het eerst samen de hoofdrollen in het legendarische, waargebeurde verhaal waarin het Amerikaanse autobedrijf Ford en de Italiaanse autofabrikant Ferrari de strijd aangaan om de snelste raceauto te ontwerpen. Le Mans ’66 brengt naast een eerbetoon aan de racewereld in de jaren ‘60, ook een sterk staaltje acteerwerk en fantastisch geluid- en camerawerk naar het scherm. Dit werd beloond met een Oscar voor 'best sound editing' en een voor 'best film editing'. Dit maakt de legendarische film niet alleen interessant voor autoracefanaten, maar ook voor het grote publiek!

Synopsis
Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale schitteren in Le Mans '66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri. De visionaire Amerikaanse auto ontwerper Carroll Shelby (Damon) en de onverschrokken Britse coureur Ken Miles (Bale) gaan samen het gevecht aan tegen een bedrijfsfusie, de wetten van de natuur en hun eigen persoonlijke demonen om een revolutionaire raceauto voor de Ford Motor Company te bouwen en het op te nemen tegen de dominante raceauto's van Enzo Ferrari in op de ‘24 uur van Le Mans’ in Frankrijk in 1966.

Cast
Filmregisseur James Mangold (The Wolverine, Logan) brengt een ijzersterke cast samen om het nostalgische verhaal van Le Mans ’66 te verfilmen. Academy Award-winnaar Matt Damon (The Departed, The Martian) speelt op geheel sublieme eigen wijze het personage Caroll Shelby. De rol van de temperamentvolle Ken Miles wordt vertolkt door Golden Globe-winnaar Christian Bale (The Dark Knigt, Vice). Andere rollen worden gespeeld door onder andere Jon Bernthal (The Walking Dead), Caitriona Balfe (Outlander) en Josh Lucas (Breakthrough).
Dvd
Speelduur: 146 minuten
Audio: Frans Dolby Digital 5.1, Italiaans Dolby Digital 5.1, Engels Stereo 2.0
Beeldverhouding: 16:9 (2:39:1)
Menu's: Engels, Frans, Italiaans e.a.
Genre: Actie, Drama, Biografie
Regisseur: James Magnold
Cast: o.a. Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Caitriona Balfe en Josh Lucas

Blu-ray
Speelduur: 153 minuten
Audio: Engels DTS-HD Master Audio 7.1, Frans DTS 5.1, Italiaans DTS  5.1 e.a.
Beeldverhouding: 16:9 (2:39:1)
Menu's: Engels, Frans, Italiaans e.a.
Genre: Actie, Drama, Biografie
Regisseur: James Magnold
Cast: o.a. Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Caitriona Balfe en Josh Lucas

Extra's:
• Bringing the Rivalry to life
Recent nieuws van dezelfde bron