:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LONDON BOULEVARD
LONDON BOULEVARD (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-09-01
FILM
Mitchell is een ex-crimineel. Hij is nog maar net uit de gevangenis en heeft zijn buik vol van het gangsterleven. Nochtans wordt hij door zijn vroegere collega’s en vrienden met open armen ontvangen en krijgt hij meteen de kans om weer aan de slag te gaan. De beruchte gangsterbaas Gant biedt hem immers een baan als deurwaarder aan. Tot ieders verbazing weigert Mitchell in te gaan op de voorstellen van zijn oude maten uit het milieu en probeert hij zelf een nieuwe job te vinden. Wanneer hij op een feestje toevallig aan de praat geraakt met een meisje, krijgt hij de kans om opnieuw te starten. Zij kan hem immers in contact brengen met Charlotte, een door paparazzi belaagde actrice. Charlotte is zo bang dat ze zich nog maar amper in het openbaar durft te laten zien. Misschien kan Mitchell als bodygard daar verandering in brengen?. Het lijkt alleszins te klikken tussen hem en de ietwat vreemde actrice. Al gauw vertrouwt Charlotte haar nieuwe lijfwacht volledig en kan ze niet meer zonder hem. Mitchell begint te geloven dat zijn leven de goede kant opgaat en dat hij definitief de banden met het circuit van Gant kan verbreken. Maar dat schat hij verkeerd in. Gant wil Mitchell koste wat het kost in zijn team. Mitchell waarschuwt Gant, maar die laat zich niet zo vlug afschrikken. Daardoor is Mitchell verplicht om eigenhandig met Gant en met zijn criminele verleden af te rekenen op de enige manier die hij kent.

London Boulevard is het regiedebuut van William Monahan die eerder als scenarist meewerkte aan onder andere The Departed en Kingdom of Heaven. Voor zijn eerste prent weet hij meteen een sterke cast te strikken. Colin Farrell (Mitchell) en Keira Knightley (Charlotte) doen het zeker niet slecht, maar kan de film jammer genoeg niet redden. Het grootste probleem van London Boulevard is dat er vanalles gebeurt en eigenlijk helemaal niets. Verschillende verhaallijnen hebben eigenlijk geen echte meerwaarde waardoor de aandacht constant weggetrokken wordt van datgene waaoverr het eigenlijk gaat, namelijk Mitchell en Charlotte die beiden proberen om een nieuw leven op te bouwen en daarvoor steun vinden bij elkaar. Bovendien zorgt het onverwachte einde voor een echte anti-climax. 

BEELD EN GELUID
Dezelfde teneur van middelmatigheid die we vinden in de film, domineert ook de beeldkwaliteit. Misschien zijn we iets te veel verwend, maar de beeldkwaliteit in London Boulevard stelde ons teleur. Vooral de donkere scènes springen eruit – op een negatieve manier weliswaar. In een aantal daarvan wordt slechts één lichtbron gebruikt die een heel rare, geblokte gloed verspreidt. Uiteraard is dat niet de bedoeling en zou het ook een pak beter moeten kunnen. Gelukkig is de geluidskwaliteit een stuk beter.  Het DTS-HD Master Audio-geluid doet zijn werk perfect. Let ook zeker op de soundtrack: hij deed ons meteen denken aan oudere maffiafilms en past perfect bij deze film.

EXTRA'S
De Blu-ray bevat geen extra’s afgezien van de drie trailers (The Next Three Days, 13 en Fair Game) die we vooraf te zien krijgen.

CONCLUSIE
We hadden hoge verwachtingen voor London Boulevard en jammer genoeg worden die niet ingelost. Deze prent weet de kijker niet echt te grijpen. Ook de beeldkwaliteit stelt teleur. London Boulevard is bijgevolg geen memorabele film geworden.


coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: William Monahan
Met: Colin Farrell, Keira Knightley en Ray Winstone

Film:
6.5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045222567


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij