:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: THE SUM OF ALL FEARS
PERSBERICHT: THE SUM OF ALL FEARS
Bron: Paramount - Datum: 2003-02-06 - Geplaatst door: Serge
Paramount Home Entertainment valt de winkelrekken op 20 februari aan met de koopdvd The Sum of All Fears. Na The Hunt For Red October, Patriot Games en Clear and Present Danger is dit de vierde verfilming van een bestseller van Tom Clancy. Ditmaal kruipt Ben Affleck in de huid van CIA-agent Jack Ryan.

Synopsis
De Verenigde Staten hebben een ingrijpend vredesplan voor het Midden Oosten opgesteld dat inspeelt op de veranderende machtsverhoudingen in de wereld. Jack Ryan, historicus, ex-marinier en CIA-medewerker, krijgt opdracht de partijen voor te bereiden op de uitvoering ervan. Maar al snel treden tegenkrachten in werking. Bepaalde terroristische groeperingen voelen zich steeds meer in een isolement gedrukt door de verschuivingen in de politieke verhoudingen. Steun van de Sovjets krijgen ze al niet meer. Ze spelen hun laatste, wanhopige kaart uit. Een schijnbaar op zichzelf staand incident heeft grote gevolgen; een meedogenloze, gruwelijke daad betrekt de hele wereld in een crisis... De president van de Verenigde Staten raakt in paniek en lijkt niet opgewassen tegen deze situatie. Jack Ryan heeft een bijna onmogelijke opdracht: krijg grip op de situatie voordat de wereldleiders de concrole over zichzelf - en de wereld - verliezen...

Cast: Ben Affleck als Jack Ryan - Morgan Freeman als DCI William Cabot - James Cromwell als President Fowler - Liev Schreiber als John Clarck - Alan Bates als Dressier - Philip Baker Hall als Defense Secretary Baker - Ron Rifkin ala Secretary of State Owens - Bruce McGill als National Security Advisor Revell

Regisseur: Phil Alden Robinson

DVD specificaties:
* Speelduur: 119 min.
* Geluid: Dolby Digital 5.1
* Beeld: 16:9 anamorfisch
* Genre: Politieke actiethriller

DVD extra's:
* Commentaar regisseur Phil Alden Robinson en Cinematograaf John Lindley
* Commentaar regisseur Phil Alden Robinson en schrijver Tom Clancy
* A Cautionary Tale
* Visual Effects
* Bioscooptrailer

FACT SHEET TOM CLANCY

Biografie:
Met The Hunt for Red October lanceerde Tom Clancy in 1984 op zijn eentje het techno-thriller genre. Het verhaal achter zijn succes en de manier waarop hij bestsellers blijft produceren, is echter minstens even intrigerend als zijn spannende boeken zelf.

Toen Clancy bij een verzekeringsmaatschappij een nogal saaie job had, schreef hij tijdens zijn vrije uren Red October. Hij baseerde zich hiervoor niet alleen op zowat alle informatie die hij kon krijgen, maar ook op eigen gefundeerde schattingen en afleidingen. De meest recente duikboot- en informatietechnologieën spelen een centrale rol in het verhaal en de gebeurtenissen hebben meestal meer dan één verklaring. Typisch voor Clancy is dat deze verklaringen net zo boeiend zijn als het verhaal zelf.

Sinds het succes van Red October verdient Clancy tientallen miljoenen dollars per jaar. Het is echter vooral indrukwekkend dat hij er na de val van de Sovjetunie en de nucleaire oorlogsdreiging nog steeds in lukt om technomilitaire bestsellers te schrijven, terwijl dit ook de basis is voor vele romans over de Koude Oorlog. Ciancy’s sterkte is dat hij zich richt op andere antagonisten: het lers Republikeinse Leger, Zuid-Amerikaanse drug kartels, machten in het Midden Oosten, terroristen en wraaklustigen die een Boeing 747 in het U.S. Capitol crashen.

Tom Clancy heeft duidelijk aanleg voor het vertellen van verhalen. Hoe bizar zijn plots cok lijken, tijdens het lezen van Clancy’s boeken geloof je er echt in, en wil je meteen weten wat er verder gaat gebeuren. Wapen- en informatietechnologieën zullen altijd blijven evolueren. Fans kunnen er dan ook op rekenen dat er altijd wel een nieuw wapen zal zijn dat in de toekomstige verhalen van Clancy een rol kan spelen.

Bibliografie:
The Hunt for Red Occober, 1984
Red Storm Rising, 1986
Patriot Games, 1987
Cardinal of the Kremlin, 1988
Clear and Present Danger, 1989
The Sum of All Fears , 1991
Without Remorse, 1993
Submarine: A Guided Tour Inside a Nuclear Warship, 1993
Debt of Honor, 1994
Armored CAV: A Guided Tour of an Armored Cavalry Regiment, 1994
Reality Check: What’s Going on Out There?, 1995
Fighter Wing: A Guided Tour of an Air Force Combat Wing, 1995
Executive Orders, 1996
Marine: A Guided Tour of a Marine Expeditionary Unit, 1996
Into the Storm: A Study in Command, 1997
Airborne: A Guided Tour of an Airborne Task Force, 1997
Rainbow Six, 1998
Cariier: A Guided Tour of an Aircraft Carrier, 1999
Every Man a Tiger, 1999
Bear and the Dragon, 2000
Shadow Warriors: Inside the Special Forces, 2002
Red Rabbit, 2002
Tom Clancy’s Net Force: State of War, 2003