:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> RELEASEBERICHT: JUNI/JULI RELEASES
RELEASEBERICHT: JUNI/JULI RELEASES
Bron: Homescreen - Datum: 2001-06-05 - Geplaatst door: Serge
DER BEWEGTE MANN
Een hilarische comedie. ‘Der Bewegte Mann’ is de populairste Duitste film uit de geschiedenis. Nadat playboy Axel door zijn vriendin uit huis is gezet, staat vriendenstel Walter en Norbert te popelen om de knappe Axel in huis te nemen. Als Axel zijn ex het weer goed met hem wil maken, krijgt ze ineens de indruk dat Axel niet meer de oude is. Vanaf 26 juni te huur en te koop op video en DVD.

ITALIAANSE MEESTERWERKEN
Releasedatum 3 juli (DVD en video tegelijkertijd op huur en koop):

UNA GIORNATA PARTICOLARE
Met Sophia Loren en Marcello Mastroianni. Regie: Ettore Scola. Op de dag dat heel Rome is uitgelopen om Hitler toe te juichen tijdens diens bezoek aan Mussolini, blijven twee mensen in een grauw flatgebouw achter: een moeder van een grootgezin en een radiomedewerker die net is ontslagen omdat hij homoseksueel is. Samen beleven ze een bijzondere dag. Deze film van Ettore Scola werd een ware klassieker. Sophia Loren en Marcello maakten tevoren al heel wat films samen, maar nooit speelden ze zo intens en ontroerend als hier.

BRUTTI, SPORCHI E CATTIVI
Met Nino Manfredi. Regie: Ettore Scola. Toen de Italiaanse filmmaker Ettore Scola intemationaal bekend was geworden met ‘Una Giomata Particolare’, ontstond er ook belangstelling voor de films die hij eerder al hadgemaakt. In het bijzonder werd ‘Brutti, Sporchi e Cattivi’ een succes. De film gaat over een soort Romeinse familie Flodder. Pa-lief heeft een aardig sommetje kunnen opstrijken van de verzekering omdat hij een oog heeft verloren, maar hij weet niet hoe hij het geld uit de grijpgrage handen van zijn gezinsleden moet houden.

KAOS
Regie: Paolo en Vittorio Taviani. Weinig andere filmmakers, in Italië of daarbuiten, weten met zo’n rijke beeldentaal hun films te maken als de broers Paolo en Vittorio Taviani. Na prachtfilms als ‘Padre pardrone’ en ‘Lanotte di San Lorenzo’ leverden ze in 1984 hun absolute meesterwerk af met de 3 uur durende film ‘Kaos’. Het is de verfilming van vijf verhalen van de Siciliaanse schrijver Luigi Pirandello. De film toont het woeste, droge Siciliaanse landschap en vertelt van de arme boerenbevolking die hier voor zijn bestaan moet knokken.

Extra's:
• Bioscooptrailers
• Biografieën en filmografieën van regisseur, spelers en (bij Kaos) Luigi Pirandello

UIT HET ARCHIEF