:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Achtergrond >> DE HONDERD LEUKSTE MOMENTEN UIT THE SIMPSONS
DE HONDERD LEUKSTE MOMENTEN UIT THE SIMPSONS
Type: Achtergrond - Datum: 2007-07-16 - Geplaatst door: Werner
DE HONDERD LEUKSTE MOMENTEN UIT THE SIMPSONS

1. Grampa Simpson zit achter een schildpad aan die met zijn vals gebit is gaan lopen. Tot overmaat van ramp bijt de schildpad hem dan ook nog eens in zijn vingers met zijn eigen tanden. Fox Mulder en Dana Scully uit The X-Files staan erbij en kijken ernaar. (The Springfield Files, aflevering 163)

2. Homer staat verkeerd geparkeerd tussen de twee torens van wijlen het World Trade Center, en moet op de agent wachten om zijn bekeuringen te betalen. Hij krijgt intussen honger, maar kan (zelfs niet met een takje) tot bij de pizza-tent reiken. Gelukkig komt er een Russische marskramer voorbij die één of andere viezigheid verkoopt die Khlav Kalash heet. Homer vindt de Khlav Kalash niet te vreten, maar eet toch maar het kraam van de venter leeg, om daarna de boel door te spoelen met een hoeveelheid blikken krabbensap. (The City Of New York Vs. Homer Simpson, aflevering 179)

3. Homer becommentarieert wat een slechte vader Woody Allen wel is. Kleine Maggie paradeert intussen rond in het huis met een werkende boor. (Lisa's Sax, aflevering 181)

4. Homer en zijn familie moeten onderduiken voor de ontsnapte moordenaar Sideshow Bob, en ze krijgen dankzij het Witness Protection Program een nieuwe identiteit. Twee officieren hebben echter de grootste moeite om Homer wijs te maken dat hij vanaf nu niet meer Simpson, maar Thompson heet. Ondanks het feit dat hij keer op keer beweert dat hij snapt dat hij moet reageren op deze laatste naam, doet hij dat helemaal niet. Zelfs de openingcredits van de aflevering moeten opnieuw worden gespeeld, zij het dat de reeks vanaf nu "The Thompsons" heet in plaats van "The Simpsons". Overigens, wat is het punt van getuigenbescherming als de ganse familie rondloopt met T-shirts met daarop in koeien van letters "WITNESS RELOCATION PROGRAMME"? (Cape Feare, aflevering 83)

5. Homer is zodanig onder de indruk van de capriolen van Zorro, na het zien van de prent The Poke Of Zorro, en dan in het bijzonder van de manier waarop Zorro typisch zijn Z-teken in de kleren van zijn tegenstanders kerft met de woorden "Z is for Zorro", dat het eerste wat hij doet als hij de bioscoop buitenkomt, is te grijpen naar een fles ketchup, er een H op Marges kleed mee te spuiten, onder het scanderen van "H is for Homer". (E-I-E-I-D'oh! , aflevering 231)

6. Vooraleer hij euthanasie wil plegen, is het laatste wat Grampa Simpson wil zien, beelden van flikken die hippies in elkaar rammen, op muziek van de Glenn Miller Band. Voorwaar een geweldige keuze! (Million Dollar Abie, aflevering 372)

7. Homer zingt in de kerstaflevering op muziek van de Notenkraker van Tschaikovsky, nadat hij alweer eens is vergeten om een kerstcadeautje voor Marge te kopen, "I need a present for my wife, or I'll have no sex for life". (Simpsons Christmas Stories, aflevering 365)

8. Het feit dat alle volwassenen plots een gezonde seksuele appetijt hebben na het drinken van Grampa's afrodisacium, vers uit zijn eigen badkuip, wordt door Milhouse verklaard door een massaal complot van de overheid. Lisa probeert hem te kalmeren met het principe van Occam's Razor, dat zegt dat de eenvoudigste verklaring ook meestal de juiste is. Wanneer Bart niet weet wat ze daar mee bedoelt, kan het haar ook niet langer meer schelen, en zegt ze dat alle volwassenen voor haar part in omgekeerde vampiers zijn veranderd (die 's nachts moeten schuilen en overdag vrij rond kunnen rondlopen). Waarop er een algemene paniek onder de kinderen uitbreekt: hun ouders zijn omgekeerde vampiers! (Grampa Vs. Sexual Inadequacy aflevering 113).

9. Marge heeft een nieuwe wasmachine en droogkast gekocht, omdat de oude telkens door de trillingen opschoven. De oude toestellen heeft ze verkocht aan Moe, opdat zijn dronken klanten - met veel enthousiasme overigens - een gokje kunnen wagen wie er eerst over de streep zal racen, de wasmachine of de droogkast. (Brother, Can You Spare Two Dimes?, aflevering 59)

10. Na Marge's vlammende protestbrief over de gewelddadigheid van de Itchy & Scratchy-tekenfilms, worden in de volgende aflevering de kat en muis geconfronteerd met een eekhoorn met exact dezelfde haardracht als Marge, die de twee kemphanen uit elkaar wil houden. In een zelden gezien moment van eensgezindheid slaan Itchy en Scratchy de eekhoorn tot moes. Marge is diep beledigd, maar Homer komt niet meer bij van het lachen bij het zien dan "die domme eekhoorn". (Itchy & Scratcy & Marge, aflevering 22)

11. Homer en Apu hebben er net een vermoeiende reis naar India opzitten, om aan de grote baas van de Kwik-E-Mart te vragen of Apu zijn winkel terug kan krijgen. De verlichte goeroe staat hen toe drie vragen te stellen; vooraleer Apu echter zijn mond kan open doen, vraagt Homer: "Bent U de baas van de Kwik-E-Mart?" - "U?" - "Echt waar?". Einde van de audiëntie. (Homer And Apu, aflevering 94)

12. Homer wordt uit het vrijmetselaar-achtige genootschap van de Stonecutters gestoten, omdat hij zijn mond heeft afgekuist met het heilige perkament. Als straf moet hij in zijn blote kont naar huis, met aan een ketting een grote steen. Wanneer de Stonecutters echter zien dat Homer een moedervlek heeft waardoor hij hun uitverkorene blijkt te zijn, wordt de Steen der Schande verwijderd... om vervangen te worden door de Steen der Triomf, die eens zo groot blijkt te zijn. Later in de aflevering hervormt de Stonecutters-orde zich overigens tot de Ancient Mystic Society Of No Homers. (Homer The Great, aflevering 115)

13. Homer leest Mr. Burns' antwoorden op het antwoordapparaat voor, achtereenvolgens "U heeft dertig minuten om uw auto te verplaatsen", "U heeft tien minuten om uw auto te verplaatsen", "Uw auto is in beslag genomen", "Uw auto is tot een kubus geperst" en "U heeft dertig minuten om uw kubus te verplaatsen". (Homer The Smithers, aflevering 145)

14. "Are We There Yet? Are We There Yet? Are We There Yet? Are We There Yet?" Het herhaalde gezeur van de kinderen op de achterbank... gezellig (meerdere afleveringen)

15. In een wanhopige poging om Lisa ervan te overtuigen dat het niét zo is dat alle Simpsons vanaf een zekere leeftijd dom worden, heeft Homer elke Simpson uit het telefoonboek opgebeld... alleen had hij, om het met Bart te zeggen, zijn research wat beter mogen doen, want de éne verre neef doet zich voor de kost voor als miljonair op feestjes, en de andere springt voor rijdende auto's om de chauffeurs een proces aan te kunnen doen. De voornaamste familieactiviteit op de reünie is dan ook een soort headbutt-gevecht met kookpotten op het hoofd. Uiteindelijk blijkt het verdorven gen alleen maar in de mannelijke Simpsons te zitten. Wat in de praktijk betekent dat Bart ook gedoemd is om oliedom te worden zoals zijn vader. Maar hij schijnt het niet zo erg te vinden, haalt de schouders op en zet de kookpot terug op zijn kop. (Lisa The Simpson, aflevering 195)

16. Een dosis straling heeft ervoor gezorgd dat Homer steriel is geworden. Om ervoor te zorgen dat hij zijn werkgever geen proces aansmeert, koopt Mr. Burns zijn stilzwijgen af met duizend dollar, onder het mom dat hij de zogenaamde "First Montgomery Burns Award For Outstanding Achievements In The Field Of Excellence" zou hebben gewonnen. En om Homers wantrouwen helemaal de kop in te drukken, organiseert Burns een complete awards-show met alles erop en eraan. (Brother, Can You Spare Two Dimes?, aflevering 59)

17. De Simpsons gaan naar de erg gehypete première van Cosmic Wars Episode I: The Gathering Storm, een duidelijke parodie op Star Wars Episode I, maar het publiek kan de mengeling van intergalactische politiek en de strapatsen van Jim-Jam Bonks (een steek naar Jar-Jar Binks) niet echt appreciëren. Vooral de geeky Comic Book Guy steekt zijn misnoegen over de nieuwste Cosmic Wars-film niet onder stoelen of banken. Tierend loopt hij de zaal uit. "Dit was de slechtste Cosmic Wars-film ooit! Ik ga hem nog maar drie keer zien! Vandaag!" (Co-Dependent's Day, aflevering 328)

18. Homer maakt zich vrolijk over de suckers die staan aan te schuiven om op de laatst mogelijke dag hun belastingaangifte binnen te doen. Want, zo redeneert hij, hij heeft tenminste vooruit gedacht en vorig jaar zijn belastingen al betaald. Waarom moet Lisa hem dan zonodig met de neus op de feiten drukken dat hij elk jaar belastingen moet betalen? (The Trouble With Trillions, aflevering 198)

19. Lisa vraagt zich af of ze de feeërieke oppas Shary Bobbins ooit nog terug zullen zien. Homer stelt haar gerust dat dat zeker wel het geval zal zijn. Op de achtergrond zien we inmiddels hoe Shary Bobbins in de luchtstroom van een jetvliegtuig terecht komt en in de motor tot stof wordt fijngemalen. (Simpsoncalifragilistickexpiala-D'oh!-cious, aflevering 166)

20. Directeur Skinner wil Bart betrappen, en zet een val waar hij niet aan kan weerstaan: hij geeft hem de gelegenheid om de kilt van de Schotse conciërge Willie en plein public omhoog te trekkenen zijn Echte Schotse Mannelijkheid aan de wereld te openbaren. Willie is traditioneel uitgedost met kilt en doedelzak, voor het "Scotchtoberfest". Wanneer de val is dichtgeklapt, Bart strafstudie heeft, en Skinner aan Willie vertelt dat er helemaal niet zoiets als Scotchtoberfest bestaat, ontsteekt die laatste in een vlammende woede: "Je hebt me gebruikt, Skinner!" (Bart's Girlfriend, aflevering 110)

21. In een poging om zijn zoon niet ten prooi te laten vallen aan de homoseksuele propaganda, neemt Homer Bart mee naar wat volgens hem het laatste bastion van échte mannen is: een staalfabriek vol échte mannen. Jammer genoeg is hij bij de vakcentrale van de Gay Steelworkers of America terecht gekomen, en zijn de stoere gespierde mannen één voor een stereotiepe nichten! (Homer's Phobia, aflevering 168)

22. Marge gaat de kliniek binnen voor een liposuctie en komt per ongeluk buiten met een borstvergroting. Afgezien van de hilariteit die dit gegeven alleen al veroorzaakt, kan burgemeester Quimby kop noch staart krijgen aan het feit dat zijn (zoveelste) maîtresse geen noemenswaardig grotere borsten heeft na de operatie "waar de belastingbetaler voor heeft betaald"! (Large Marge, aflevering 295)

23. Nog schuinsmarcheerderij van Quimby. In dezelfde aflevering waarin hij na drie maanden intensief onderzoek ter plaatse heeft ondervonden dat het toch niét aangewezen is om een hogesnelheidslijn aan te leggen tussen Springfield en Aruba, wordt hij gekiekt door de religieuze fundies van de parochie (De Lovejoys, de Flanderesessessen en Marge) terwijl hij een bezoekje brengt aan het lokale bordeel. Alhoewel er een balkje over zijn ogen heeft, is zijn typisch lint met "BURGEMEESTER" op duidelijk zichtbaar. Zijn verweer? "Dat zou elke burgemeester kunnen zijn!" (Bart After Dark, aflevering 158)

24. En we blijven even bij Bart After Dark. Bart heeft aan het cabaret-huis een waardevolle stenen waterspuwer vernield, en om zijn schuld af te betalen, werkt hij aan de receptie. Op een dag wandelt Grampa Simpson gerust binnen (fluitend), hangt zijn hoed aan de haak (fluitend), ziet dat zijn zoon achter de kassa zit (oeps!), neemt zijn hoed weer terug, gaat gerust terug naar buiten (fluitend). Na een paar seconden steekt hij zijn neus terschalks terug tussen de deuropening, en vraagt: "Heet jij toevallig Bart?" (Bart After Dark, aflevering 158)

25. Marge probeert aan een bar in Australië een kop koffie te bestellen. De barman noteert echter "Eén biertje". Waarop Marge: "Nee, ik zei 'koffie'!" Waarop de barman weer: "Bier?" Marge vertraagt en begint in lettergrepen te spreken: "Kof-fie". Waarop de barman weer "Bi-er?" Uit armoe begint Marge dan maar te spellen: "K...O...", maar de barman blijft halsstarrig: "B...I..." (Bart Vs. Australia , aflevering 119)

26. Bent U nog op zoek naar een originele voornaam? Anders hier een suggestie: één van de kinderen van Cletus Spuckler, het prototype van de Amerikaanse hillbilly met niet al te veel boerenverstand, die hij heeft gemaakt bij Brandine (van wie het nog steeds niet duidelijk is of ze nu zijn zus of zijn nicht of wat dan ook is), heet Incest. (Yokel Chords, aflevering 392)

27. Om de liefde van zijn dochter terug te winnen heeft Homer zich verkleed als een Teletubbie, met een TV voor zijn buik gebonden en een omgedraaide kleerhanger op zijn kop. "Hallo, Maggie, ik ben Homey-Womey, de Teletubbie - en ik ben een échte man, in geval je iets anders mocht gehoord hebben!" (Hello Gutter, Hello Fadder, aflevering 232)

28. Homer zit met Mindy Simmons, een vrouw die in alle opzichten op hem lijkt, samen op een hotelkamer voor een congres, waar ze de Springfield Nuclear Power Plant vertegenwoordigen. Homer heeft al heel de aflevering geprobeerd trouw te blijven aan Marge, maar zijn uithoudingsvermogen wordt danig op de proef gesteld. Vooral wanneer Mindy hem suggereert dat ze iets zouden kunnen doen waar ze wel eens héél veel problemen mee kunnen krijgen... namelijk room-service bellen! (The Last Temptation Of Homer, aflevering 90)

29. In weerwil van de vereniging van kinderloze echtparen strijdt Marge voor een wet waardoor families meer rechten krijgen. Het is verzamelen geblazen in het restuarant van Luigi. Wanneer Marge het woordt vraagt en stelt dat het eerste wat ze nodig hebben, geld is, stuift het restaurant leeg. Dan komt Luigi met de rekening naar Marge, en die verdwijnt daarop op dezelfde manier uit het restaurant. Dan passeert er iemand van de dienst illegale immigraties om kok Luigi Risotto zijn dossier eens door te nemen, waarop ook Luigi op dezelfde manier de benen neemt. (Marge Vs. Singles, Seniors, Childless Couples And Teens, And Gays, aflevering 321)

30. De Simpsons passen op het huis van Mr. Burns terwijl die op medisch onderzoek is. Homer ziet de gelegenheid te baat om een volle fles cognac in één teug leeg te drinken. Dan neemt hij het woord: "En dan nog iets..." Waarop hij als een baksteen op de vloer dondert. (The Mansion Family, aflevering 238)

31. Homer en zijn familie worden ontvoerd door aliens, die hen willen laten delen in hun cultuur, maar toch een ongezonde belangstelling vertonen voor het lichaamsgewicht van de familieleden. Ze stoppen hen vol met de lekkerste gerechten alsof er geen maat op staat, en beginnen te kwijlen als ze Homers gewicht aflezen. Dan vindt Lisa een boek "HOW TO COOK HUMANS", en ze confronteert er de aliens mee. Er blijkt echter stof op het boek te liggen, en de titel is eigenlijk "HOW TO COOK FOR HUMANS". Oef, wat een opluchting... Maar wacht! Ee ligt nog meer stof op het boek "HOW TO COOK FORTY HUMANS"! Maar uiteindelijk blijkt het boek "HOW TO COOK FOR FORTY HUMANS" te heten (alhoewel Matt Groening er graag "HOW TO COOK FOR FORTY HUMANS AND THEN EAT THEM", van had willen maken). (Treehouse Of Horror, aflevering 16)

32. Zware maatschappijkritiek. Het segmentje The Day The Earth Looked Stupid, waarin de aliens van Rigel IV de Aarde vernielen tot een oorlogsgebied eindigt met een scène waarin Kodos en Kang over de puinhopen van een Springfield vol ruïnes staan te mijeren. En ze dachten nog zó dat ze gingen onthaald worden als de bevrijders. Maar ze hadden toch reden om de aarde aan te vallen, want de Aardlingen hadden "galactische massavernietigingswapens". (Treehouse Of Horror XVII, aflevering 382)

33. Jack Bauer (Kiefer Sutherland) uit 24 staat op het punt Bart te arresteren, omdat die hem tijdens een belangrijke missie heeft afgeleid met een plaagtelefoontje. Hij heeft er alle hulpbronnen van de nationale veiligheidsdiensten voor aangeboord om Bart te kunnen arresteren. Maar Jack meent "dat hij de juiste beslissing heeft genomen". Intussen ontploft er ergens in de verte een kernwapen. Maar geen reden tot ongerustheid: dàt was toch maar Shelbyville! (24 Minutes, aflevering 399)

34. Lisa wordt omwille van haar recente vegetarische bekering, die uiteraard net samenvalt met Homers groots opgezette Barbecue, uitgelachen. Bart en Homer maken een conga-line terwijl ze "You don't win friends with salad" zingen. Wanneer de conga-line voor de tweede keer door het huis passeert, is Marge, die anders nooit partij kiest, plots mee aan het zingen. Haar excuus? "Sorry, het was het opzwepende ritme..." (Lisa The Vegetarian, aflevering 133)

35. Bij het filmfestival van Springfield heeft Mr. Burns een draak van een film in de competitie gecatapulteerd, waarin hij zelf de rol van de klassieke held op zich neemt, variërend van Ben Hur over generaal Pancho Villa tot E.T. Het publiek kan de prent niet smaken, en er ontstaat een boegeroep-concert. Waarop Mr. Burns rechtstaat en, op suggereren van Smithers natuurlijk, vraagt: "Roepen jullie 'boe' of 'Boo-urns'?" Het publiek begint nog harder Burns uit te jouwen. Behalve Hans Moleman, die er als eenzaat zit en riposteert: "Ik was 'Boo-urns' aan het roepen" (A Star Is Burns, aflevering 121)

36. Homer heeft de publieke omroep 10.000 dollar beloofd als ze zijn favoriete Britcom, Do Shut Up, terug uitzenden. Uiteraard heeft hij het geld niet; eerwaarde Lovejoy weet echter een uitweg, en smokkelt Homer aan een eiland waar hij aan ontwikkelingshelp moet gaan doen. Onder luid protest vliegt hij Amerika uit: "Maar ik geloof helemaal niet in Jebus!" Wanneer hij wat later in een noodsituatie verkeert, roept hij dan weer: "Red me, Jebus!" (Missionary: Impossible, aflevering 241)

37. Na het optreden van de Rappin' Rabbi's op televisie, die anti-propaganda maken voor het eten van varkensvlees, vraagt Homer aan Marge of zij joods zijn. Wanneer dat niet het geval blijkt, juicht Homer "Woo-hoo", en begint uit pure blijdschap spontaan een varken op te eten. (A Star Is Burns, aflevering 121)

38. Marge en Homer gaan naar het oudercontact: ze beloven hun kinderen pizza als ze braaf zijn geweest, maar als ze stout waren... vergif! (Homer kon zo snel niet op iets anders komen). Waarop Bart vraagt wat er gaat gebeuren als één van de twee braaf blijkt geweest te zijn en de andere stout. Komt er dan misschien een vergiftigde pizza in huis? Waarop Homer: "Oh, nee, vergeet het, ik stop niet bij twee winkels" (Itchy & Scratchy: The Movie, aflevering 65)

39. Grampa wil bij de roulette al zijn geld vergokken op nr. 37, want "hij heeft een goed gevoel bij dat getal". Een roulette gaat natuurlijk maar tot 36... (Old Money, aflevering 30)

40. Maggie is in de ban van Roofi, een TV-kinderentertainer die met compleet immorele technieken zijn jonge kijkertjes afperst om maar zo veel mogelijk merchandising van hem te kopen. Hij dreigt ermee dat de schattige beer uit zijn show te euthanaseren als de kindjes (of meer nauwkeurig, de ouders van de kindjes) geen tickets voor zijn show kopen. Gevolgd door een endoctrinerend liedje over het invullen van cheques. (Marge Vs. Singles, Seniors, Childless Couples And Teens, And Gays, aflevering 321)

41. Homer krijgt een bericht van het politiekantoor dat hij een gratis speedboat mag komen afhalen. Het blijkt een lam excuus te zijn uitgevonden door de politie van Springfield om mensen met uitstaande parkeerboetes naar het commissariaat te lokken. Na een pak rammel schrijft Homer noodgedwongen een cheque uit, maar vraagt onmiddellijk daarna waar nu zijn speedboat blijft. (Lisa The Skeptic, aflevering 186)

42. Homer heeft een kapotte broodrooster per ongeluk omgetoverd in een tijdmachine, en door naar het verleden te gaan heeft hij het heden veranderd in een Orwelliaanse wereld waarin Ned Flanders onbetwistbaar de dictator over de wereld is geworden. Na enkele pogingen om zijn tijdlijn terug uit te wissen komt Homer in een wereld terecht waarin zijn gehate schoonzussen dood zijn, zijn eigen familie stinkend rijk en zijn kinderen zowaar beleefd. Als hij echter hoort dat er in dat parallelle universum geen donuts bestaan, vlucht hij terug naar zijn tijdmachine. Net als hij weg is, begint het buiten... donuts te regenen. (Treehouse Of Horror V, aflevering 109)

43. De kinderen van Springfield Elementary krijgen een oudbollige voorlichtingsfilm waarin konijntje Fuzzy Bunny toont hoe "het" moet. De film glijdt, tot afgrijzen van de kinderen, van een brave cartoon (waarin Fuzzy en zijn vriendinnetje Fluffy onder meer naar de schietclub gaan) af in harde porno. Met als achteraf levensles: "Nu jullie weten hoe het moet, doe het niet!" (Bart's Friend Falls In Love, aflevering 58)

44. Homer merkt tot zijn grote verbazing bij het bekijken van een kaart van de Verenigde Staten dat er een "New Mexico" is. (Boy Scoutz 'N The Hood, aflevering 89)

45. De kinderen van de klas van Miss Hoover moeten een worm dissecteren, maar vooraleer ze eraan kunnen beginnen heeft "special kid" Ralph Wiggum de zijne al opgegeten; op de meest zielige manier zegt hij tegen de lerares dat de worm in zijn mond is gekropen, en hij vraagt of hij er een nieuwe kan krijgen... waarop Miss Hoover Ralph aanmaant om maar wat te gaan slapen, terwijl de gewone kinderen teminste proberen iets te leren. (Lisa The Vegetarian, aflevering 133)

46. Filmicoon en Schwarzenegger-kopie Rainier Wolfcastle is van plan filmcriticus Jay Sherman in elkaar te meppen omdat die zijn laatste film heeft afgekraakt. Sherman leidt Wolfcastle af door te zeggen dat zijn veter los is. Midden in de nacht staat Wolfcastle nog steeds naar zijn voeten te kijken, en realiseert zich plots dat hij sandalen aan heeft... A Star Is Burns, aflevering 121)

47. Homer kan de rekening voor een hartoperatie niet betalen. Gelukkig voor hem is er nog de discount-kliniek van kwakzalver dr. Nick, die de operatie kan uitvoeren voor de lage, lage prijs van 129,95 dollar. En voor die prijs doet 'ie eender welke operatie. Zelfs al heeft 'ie alleen maar een open hartoperatie gezien op video, waar hij bij wegkeek omdat er te veel bloed in voorkwam, en zijn er op de cruciale momenten van de operatie andere programma's over de video heen opgenomen. (Homer's Triple Bypass, aflevering 70)

48. Nadat Tony Blair de Simpsons hoogstpersoonlijk heeft welkom geheten in Groot-Brittanië, kan Homer amper geloven... dat ze de enige echte Mr. Bean hebben ontmoet! (The Regina Monologues, aflevering 317)

49. Baby Maggie heeft Homer op het hoofd geslagen met een hamer. Homer belt naar zijn werk om zich ziek te melden: "Ik kan vandaag niet komen werken. Mijn baby heeft mij in elkaar geramd." (Itchy & Scratchy & Marge, aflevering 22)

50. Homer leest op een wereldbol de naam van het land Uruguay verkeerdelijk en herhaald als "U-R-Gay" (jij bent homo), en maakt er zich vrolijk over. (Bart Vs. Australia, aflevering 119)

51. Homer zit met zijn twee armen vast in twee verschillende automaten, nadat hij zichzelf heeft trachten aan een gratis blikje cola en pak chips te helpen. Hij zit hopeloos vast. De hulpdiensten zien geen andere oplossing meer dan zijn armen eraf te zagen, totdat er één hulpverlener schrander de vraag stelt of Homer nog steeds het blikje aan het vasthouden is. Waarop Homer zich verbaasd afvraagt wat de hulpverlener zijn punt eigenlijk is. (Marge On The Lam, aflevering 87)

52. Homer heeft Bart en Milhouse afgezet bij een concert van de nep-metalformatie Spinal Tap, en wacht intussen in zijn auto geduldig tot het concert voorbij is. Terwijl echter zware rellen in de zaal uitbreken, en de hulpdiensten bijna vlak achter zijn auto passeren, gaat Homer helemaal op in een uitvoering van Spanish Flea van Herb Alpert. (The Otto Show, aflevering 57)

53. Homer en zijn kinderen spelen een potje Scrabble. Homer kan met de letters O-X-Y-D-I-Z-E geen woord vormen, terwijl Bart de 3x woord-score claimt en extra punten voor het opgebruiken van zijn letters claimt met het alom gekende Engelse woord kwyjibo (een grote domme haarloze aap met een opvliegend karakter). (Bart The Genius, aflevering 2)

54. Bart heeft op de kermis de authentieke auto van Hitler in de prak gereden. Nelson Muntz heeft daarmee weer eens een excuus om op zijn favoriete boksbal te timmeren, en hij ramt Bart in elkaar terwijl hij zich afvraagt wat Hitler hem ooit heeft gedaan. (Bart Carny, aflevering 190)

55. Homer heeft een cassettebandje besteld bij dr. Marvin Monroe om tijdens zijn slaap door middel van subliminale boodschappen gewicht te verliezen. Helaas voor hem is de voorraad de afslanktapes op, en stuurt Monroe hem een bandje met woordenschat-opbouw. Homer verliest de daarop komende dagen geen gram, maar begint wel hoe langer hoe moeilijkere woorden te gebruiken. (Bart's Friend Falls In Love, aflevering 58)

56. Homer wil graag één keer in zijn leven kreeft eten, maar omdat hij geen grote kreeft kan betalen, koopt hij er een kleintje met de bedoeling het vet te mesten. Tegen de tijd dat de kreeft, Pinchy, volwassen is, heeft Homer zich zodanig aan het dier gehecht dat hij er geen afstand meer wil van doen. Na een wandeling is de kreeft echter zodanig vuil dat Homer 'm in een lekker warm bad stopt... en als hij beseft dat hij zijn troetelkreeft heeft gekookt, zit Homer tranen met tuiten te huilen - maar intussen wél lekker kreeft te eten. (Lisa Gets An A, aflevering 210)

57. De opmerking bij de verhuurder van speedboten dat Homer geen boot kan besturen onder invloed van alcohol, neemt hij aan als een uitdaging. (When You Dish Upon A Star, aflevering 208)

58. Maffiabaas Fat Tony heeft het lucratieve contract in de wacht gesleept om melk te mogen leveren aan Springfield Elementary. Wanneer burgemeester Quimby merkt dat Fat Tony hiervoor ratten melkt, is hij buiten zijn zinnen van woede. Want Tony had immers honden of beter beloofd! (Mayored To The Mob, aflevering 212)

59. Lisa en Marge hebben een deurbel gekocht die Close To You van The Carpenters speelt, maar ze krijgen het ding niet meer uitgeschakeld, en midden in de nacht staat de hele straat op zijn kop van het kabaal. Gelukkig is de redding in zicht: een Mexicaanse superheld met een gigantische bel op zijn kop presenteert zich als Señor Ding-Dong, die met zijn zweer elke deurbel getemd krijgt! (Maximum Homerdrive, aflevering 220)

60. Ten huize Flanders wordt er 's avonds een gezellig familiespelletje gespeeld: bombardement... van bijbelvragen! In plaats van de één of andere obscure duivelse slang correct te benoemen, meent Bart dat het monster heet zoals de enige naam die hij uit de bijbel kent: Jezus. Home Sweet Home-Diddily-Dum-Doodily, aflevering 131)

61. Tijdens het maken van Cape Feare werd er ergens op een minuut te weinig animatie afgeklokt, en vandaar dat de hark-scène werd aangedikt. In bewuste scène loopt Sideshow Bob met zijn grote olifantenpoten op een hark, en krijgt de steel in zijn gezicht. Buiten een stoïcijns lachje zet Bob zijn tocht voor, en krijgt bij elke stap wéér een hark in zijn tronie. Dan blijkt dat gewoon for no reason whatsover heel de kaai vol harken ligt. Weer twee minuten opgevuld! (Cape Feare, aflevering 83)

62. Aflevering 78, The Front, is ook een stukje te kort, maar dat wordt aangevuld met een éénmalige aflevering van de short "De avonturen van Ned Flanders". Hens love roosters, geese love ganders, everyone else loves Ned Flanders!! (The Front, aflevering 78)

63. Ergens in de nabije toekomst is Lisa samen met Marge een trouwjurk aan het passen, maar ze heeft bedenkingen bij de witte kleur, want ze denkt terug "aan Milhouse". Waarop Marge haar verzekert dat Milhouse "niet meetelt". (Lisa's Wedding, aflevering 122)

64. Homer zit naar Twin Peaks< te kijken, en vindt de reeks machtig briljant. Maar hij zegt er in één adem bij dat hij (zoals de meeste kijkers trouwens) geen flauw idee heeft waar het over gaat. (Lisa's Sax, aflevering 181)

65. Homer heeft een automatische opbelmachine gekocht, waarmee hij heel Springfield opbelt en vraagt om hem 2 dollar te sturen "voor eeuwig geluk". De rechter stelt echter paal en perk aan zijn spammingpraktijken, en beslist dat hij al de mensen die hij heeft lastiggevallen moet opbellen om zijn excuses te maken. Waarop Homer dezelfde machine gebruikt om dat klusje voor hem te klaren, én ineens in één moeite te vragen om, als ze hem kunnen vergeven, hem 2 dollar te sturen... (Lisa's Date With Density, aflevering 160)

66. Koning Henry VIII (Homer) wil van zijn vrouw scheiden, maar de aartsbisschop van Engeland (Ned Flanders) laat zulks niet toe. Homer beslist dan maar om de aartsbischop te kanonnizeren. Wat in zijn vocabularium betekent: hem in een kanon over de schutting van zijn kasteel laten schieten. (Margical History Tour, aflevering 324)

67. Homer heeft zich voor zijn schoonzussen verstopt achter een kast, maar is per ongeluk in een driedimensionale wereld terechtgekomen. Wanneer hij gedesorienteerd aan Marge zegt dat hij "op een plaats is waar hij nog nooit eerder is geweest", opperen Patty en Selma dat die plaats wel eens "in een douche" zou kunnen zijn. (Treehouse Of Horror VI, aflevering 134)

68. Terwijl zich in Springfield een ramp aan het voltrekken is met een onbestuurbare monorail, zitten politiecommissaris Wiggum en burgemeester Quimby in het stadhuis te zoeken in oude documenten wie er van hen verantwoordelijk is tijdens een crisis. In plaats van de crisis op te lossen zitten ze echter te vitten over een achttiende-eeuws document, waarin staat dat de politiechef recht heeft op een varken, én "twee maagden van onbesproken reputatie". (Marge Vs. The Monorail, aflevering 71)

69. Mr. Burns krijgt bij een medische check-up te horen dat hij álle denkbare ziekten heeft. Vreemd genoeg valt hij niet ter plaatse dood, maar houden de bacteriën en virussen elkaar tegen bij het doorbreken, wat geïllustreerd wordt door een hoop poppetjes die niet samen door de deur kunnen. (The Mansion Family, aflevering 238)

70. Wat staat er nu feitelijk op de kassa wanneer Maggie tijdens de openingscredits wordt gescand? Het bedrag is... (tromgeroffel!) 847,63 dollar, ooit door een magazine uitgerekend als het bedrag dat het in Amerika kost om een baby per maand te voorzien van al wat die nodig heeft. Volgens de aflevering The Simpsons 138th Episode Spectacular staat er "NRA 4-EVER", een verdoken reclame voor de nationale wapenlobby en is "een van de vele verdoken ultrarechtse boodschappen die in de show verborgen zitten". Vele mensen dachten dat dit grapje van de makers echt waar was, voorbijgaand aan het feit dat onder meer coproducent Sam Simon in de aflevering wordt afgebeeld als een piraat die schiet op alles wat beweegt. (The Simpsons 138th Episode Spectacular, aflevering 138)

71. Fundamentalistische Christen Ned Flanders heeft tot Homers grote verbazing een satelliet-tv geïnstalleerd. Maar... alle kanalen zijn op verzoek geblokkeerd! (Homer Loves Flanders, aflevering 97)

72. De aflevering Lisa The Greek werd later herdubd omdat bij een heruitzending twee andere ploegen de Super Bowl speelde, een element dat in het verhaal nadrukkelijk gebruikt wordt. Er kwam toen veel commentaar dat de woorden niet meer lipsynchroon waren. In de aflevering Sunday Cruddy Sunday, waarin Homer probeert een bus te charteren om naar diezelfde Super Bowl te gaan kijken, hebben de makers blijkbaar bijgeleerd, want telkens één van de personages zegt wie er volgens hem (of haar, maar voornamelijk hem) gaat winnen, houdt die een glas Duff voor zijn mond. (Sunday Cruddy Sunday, aflevering 215)

73. Homer moet zijn diploma kernfysica opnieuw gaan halen. Bij de eerste les maakt de prof een nucleair getint woordgrapje, en iedereen lacht, behalve Homer, die de grap niet snapt. Wanneer de professor even later zijn steekkaarten laat vallen, lacht Homer hem vierkant en vernederend uit, en brult in de aula van het lachen omdat"de stommerik zijn nota's heeft laten vallen". (Homer Goes To College, aflevering 84)

74. Homer's gebed voor het eten: "Good drink... good meat... good God, let's eat!" (Eating Dinner, het zevende van de 48 Tracey Ullman-Shorts)

75. Bart's gebed voor het eten: "Dear God. We paid for all this stuff ourselves, so thanks for nothing." (Two Cars In Every Garage, Three Eyes On Every Fish, aflevering 17)

76. En om even in de religieuze sfeer the blijven: Homer beargumenteert waarom hij niet meer naar de kerk wil gaan, met een sterk historisch argument beter bekend als het antwoord op Pascal's Wager: wat als we nu de verkeerde god aan het aanbidden zijn? Maken we de echte god dan niet kwader en kwader? Scherp opgemerkt, Homer! (Homer The Heretic, aflevering 62)

77. Roger Meyers Sr., de bedenker van Itchy & Scratchy, en een pastiche op Walt Disney, wordt geroemd omdat hij van alle kinderen ter wereld hield. En de wereld hield van hem. Tot in 1943 met zijn ietsie pietsie controversiële cartoon "De nazi-supermensen zijn onze meerderen", duidelijk verwijzend naar de (vermeende) nazi-sympathieën van Walt Disney. (Itchy & Scratchy Land, aflevering 95)

78. Het zal je maar overkomen. Net wanneer Barney Gumble een avondje nuchter moet blijven, komt Duffman voor hem langs bij Moe met een pint zo groot als een vat bier. Wanneer Barney blijkt de Bob van de avond te zijn, vindt Duffman dat héél erg... maar the show must go on. Uiteraard zónder Barney. (The City Of New York Vs. Homer Simpson, aflevering 179)

79. Ralph Wiggum heeft op televisie en plein publique zijn liefde voor Lisa verklaard. Alleen: zij moet hem niet hebben, en heeft hem dat ook en plein publique duidelijk gemaakt. Bart heeft om na te kunnen genieten het geheel op videoopgenomen om precies de seconde te zoeken waarop Ralphs hart breekt... (I Love Lisa, aflevering 74)

80. Homer wordt ontvoerd door aliens, en smeekt voor zijn leven dat ze hem niet zouden opeten. Want hij heeft vrouw en kinderen. "Eet hen!" (Treehouse Of Horror VII, aflevering 154)

81. Bart merkt op dat zijn nieuw schooluniform "suckt". Marge vraagt zich af waar Bart dergelijke woorden heeft geleerd. Totdat ze Homer aan de telefoon hoort zeggen dat hun team "did suck last night. They just plain sucked! I've seen teams suck before, but they were the suckiest bunch of sucks that ever sucked!" (Team Homer, aflevering 140)

82. Wijze levensles van Homer: "Kinderen, jullie hebben geprobeerd, en het is miserabel afgelopen. En de levensles is: nooit proberen!" (Burns' Heir, aflevering 99)

83. Krusty zit in een filmjury, en beoordeelt de film die Mr. Burns heeft ingezonden als één die hem (fluistert) heeft voortbewogen... (roept) NAAR EEN GROTER HUIS! En dan realiseert hij zich dat hij het deel dat hij stil had moeten zeggen luid heeft gezegd en vice versa. (A Star Is Burns, aflevering 121)

84. Ralph Wiggum krijgt een waarschuwing omdat hij gebuisd is op Engels. Commentaar: "Me fail English? That's unpossible!" (Lisa On Ice, aflevering 111)

85. Advocaat Lionel Hutz is plots niet meer zo gerust over de afloop van een proces, als hij merkt dat hij voor rechter Snyder moet verschijnen. Want hij is ooit per ongeluk over zijn hond gereden. En vervang "zijn hond" door "zijn zoon", en "per ongeluk" door "herhaaldelijk". (Marge In Chains, aflevering 80)

86. Marge heeft iemand meegebracht die mogelijk Homer's op hol geslagen monorail kan stoppen. Homer: "Is het Batman?" Marge: "Nee, het is een wetenschapper." Waarop Homer opmerkt: "Batman ís een wetenschapper!" Maar helaas helpt Marge hem uit zijn droom: het is níet Batman. (Marge Vs. The Monorail, aflevering 71)

87. Homer brengt een toost uit op "alcohol, de oorzaak van én de oplossing van alle problemen van de mensheid!" (Homer Vs. The Eighteenth Amendment, aflevering 171)

88. Homer over zijn poging om Mr. Burns te misleiden door een gewone video aan het camera-bewakingssysteem te hangen: "I saw this in a movie about a bus that had to SPEED around a city, keeping its SPEED over fifty and if its SPEED dropped, it would explode! I think it was called... The Bus That Couldnt Slow Down." (The Springfield Files, aflevering 163)

89. Grampa schrijft een brief aan de president van de Verenigde Staten met de opmerking dat er tegenwoordig te veel staten zijn, en om te vragen om er drie te elimineren. Voor de duidelijkheid voegt hij er in zijn PS aan toe dat hij geen geschifte oude gek is... (The Front, aflevering 78)

90. Homer is geshockeerd als hij hoort dat Bart betrapt is bij een winkeldiefstal, en vraagt hem waarvoor er anders wetten bestaan. Of dacht Bart soms dat Homer hem voor de lol naar alle Police Academy-films had meegenomen? (Marge, Be Not Proud, aflevering 139)

91. Homer geeft zijn kinderen zijn "undivided attention", maar intussen speelt zich in zijn brein een lamme cartoon uit de jaren '20 af die al zijn breinactiviteiten in beslag neemt. (Simpsoncalifragilistickexpiala-D'oh!-cious, aflevering 166)

92. Mr. Burns beklaagt zich erover dat niemand ooit voor zijn verjaardag krijgt wat 'ie wil. Smithers kan dat beamen, terwijl hij dagdroomt van een naakte Mr. Burns die uit een taart komt gesprongen en "Happy birthday Mr. Smithers" zingt. (Rosebud, aflevering 85)

93. Krusty kondigt verkleed als vampier zijn Halloween-show aan met de quote "Tonight I'm going to suck", maar hij vergeet op de volgende pancarte het vervolg van de zin "your blood" mee te lezen. (Treehouse Of Horror IX, aflevering 207)

94. In de kindercreche heeft Maggie samen met de andere baby's de achter slot en grendel bewaakte fopspenen terug gerecupereerd na een ingewikkeld Great Escape-achtig plan. Wanneer Homer, Lisa en Bart de baby terug komen ophalen, zit de hele zaal vol met baby's die een spookachtig tuttergeluidje produceren dat blijft nagalmen. En voor wie er mocht twijfelen uit welke film deze scène gepikt is: daarna wandelt Alfred Hitchcock himself met zijn hondje door het scherm. (A Streetcar Named Marge, aflevering 61)

95. Homer's trucje om zichzelf uit een assisenjury te lullen: de truc is om te zeggend at je bevooroordelt bent tegen álle rassen! (Itchy & Scratychy: The Movie, aflevering 65)

96. De Simpsons zijn in een Japanse spelshow beland. Anders dan in Amerikaanse spelshows wordt hierin geen kennis beloond, maar onwetendheid bestraft. Homer vraagt zich af wat "onwetendheid" betekent, en krijgt als demonstratie al dadelijk een lel. (Thirty Minutes Over Tokyo, aflevering 226)

97. Een jonge Homer en Marge gaan tijdens hun vrijage naar The Empire Strikes Back kijken. Terwijl er een hele rij mensen voor de volgende voorstelling staan aan te schuiven, toetert Homer er luidop uit: "Wie had er nu ooit kunnen denken dat Darth Vader de vader van Luke Skywalker was?" (I Married Marge, aflevering 47)

98. Bart wil zijn olifant Stampy terug naar Afrika brengen om te vermijden dat hij in de handen van een stroper valt. Hij stelt dat, als hij zich zijn lessen aardrijkskunde nog goed kan herinneren, het ongeveer 12 mijl moet zijn tot in Afrika. (Bart Gets An Elephant, aflevering 98)

99. Lisa gooit uit protest rode verf over Krusty's bontjas, en vraagt onmiddellijk daarna wanneer Krusty The Movie eindelijk in de bioscoop te zien is. (G.I. D'oh!, aflevering 383)

100. Marge vraagt zich af hoe het komt dat er allemaal afdrukken van varkenspoten op het plafond staan. De oplossing is al snel duidelijk: Homer heeft een varken in huis die hij over het plafond laat lopen, terwijl hij het uit de Spider-Man films geleende deuntje neuriet "Spider-pig! Spider-pig! Doing what a spider-pig does" (The Simpsons Movie, afgaande op de trailer)

"Watch iiiit... c'uz he's a Spider-pig!"Andere artikels van hetzelfde type