:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 7
EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 7
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2007-02-27
SERIE
Het leven gaat nog steeds rustig zijn gangetje bij de familie Barone. Nu ja, rustig. Aan het einde van het 6de seizoen zagen we hoe Debra en Marie elkaar in de haren vlogen en aan het begin van het 7de seizoen moeten die plooien dan ook eerst gladgestreken worden. Eens de crisis is afgewend richt de verhaallijn zich vooral op Roberts zoektocht naar het geluk in de liefde. Wat dat betreft, hebben we ditmaal ook goed nieuws, want Robert beseft eindelijk dat hij enkel gelukkig kan zijn bij zijn ex-vriendin Amy. Het seizoen bouwt op naar een hoogtepunt in de vorm van een huwelijk in ware Barone-stijl. Daarnaast is er nog voldoende ruimte voor grappige situaties in de hele familie. De schrijvers verdienen een pluim voor hun prestaties, want het is er maar weinig gegeven om een reeks op zulk niveau te houden. Het feit dat de centrale cast intact blijft, draagt daar alleen maar toe bij.

AFLEVERINGEN
1. The Cult
De ruzie tussen Marie en Debra veroorzaakt een depressie bij Robert. Op aanraden van zijn neef Gerard, sluit Robert zich aan bij een beweging, die mensen helpt bij hun zoektocht naar innerlijke rust. De rest van de familie vreest dat het om een sekte gaat. Ze overtuigen Raymond een bijeenkomst bij te wonen.

2. Counseling
Na een ruzie over Raymonds bijdrage aan het huishouden, belanden Debra en Raymond op de bank bij huwelijksconsulente Pamela. Raymond speelt het spelletje mee en zet Pamela naar zijn hand waarop Debra hem beschuldigt van vals spel. Het is uiteindelijk Marie die tussen beiden komt.

3. Homework
Raymond en Debra hebben hun bedenkingen bij de overdaad aan huiswerk voor Ally. Wanneer haar juf dat te horen krijgt, nodigt ze Raymond uit om hun standpunt te verdedigen voor de beheersraad. Naar slechte gewoonte schuift Raymond de voorbereiding van zich af, maar Debra is niet van plan om ervoor op te draaien.

4. Pet The Bunny
Tijdens een melancholische bui schrijft Raymond een grafrede voor Frank, die nog lang niet overleden is. Marie ontdekt de grafrede en dat zorgt voor enige opschudding. In de grafrede herinnert Raymond zich hoe hij ooit zag dat Frank hun konijntje aan het aaien was en dat valt in slechte aarde bij Frank.

5. Who Am I?
Na een avondje stappen met z'n vrienden stelt Raymond vast dat hij het niet naar zijn zin heeft gehad. Hij krijgt de indruk dat hij zich nergens meer thuis voelt en denkt dat er iets met hem scheelt. Debra denkt dat hij eindelijk volwassen wordt, maar dat is buiten Raymond gerekend.

6. Robert Needs Money
Wanneer Robert aan Raymond en Debra vertelt dat hij krap bij kas zit, besluiten ze om hem 1000 dollar te lenen. Robert weigert het geld aan te nemen, maar Raymond en Debra dringen erop aan. Achteraf stellen ze tot hun verbazing vast dat Robert het geld wil gebruiken voor een uitstapje naar Las Vegas.

7. The Sigh
Raymond brengt Debra's droom in vervulling wanneer hij zich terugtrekt uit hun gemeenschappelijke badkamer. Hij beklaagt zijn beslissing wanneer Frank en Robert hem duidelijk maken dat Debra vanaf nu de broek draagt in huis.

8. The Annoying Kid
Raymond en Debra denken eindelijk een koppel gevonden te hebben dat net zoals hen is. Raymond verandert van gedachte wanneer hun vervelend zoontje Spencer het huis van de Barones op stelten zet.

9. She's The One
Robert denkt dat hij de ware heeft ontmoet. Het gaat om Angela, een aantrekkelijke handelsadvocate. Ze is slim, spreekt vier talen en houdt duidelijk heel veel van Robert. Bovendien slaagt ze erin om ook Raymond en Debra voor zich te winnen. Maar dan ziet Raymond haar een dode vlieg op eten...

10. Marie's Vision
Marie sukkelt duidelijk met haar ogen, maar Raymond, Robert en Frank durven er niets over te zeggen. Debra trekt haar stoute schoenen aan en suggereert dat een bezoekje aan de oogarts op zijn plaat is. Dankzij haar nieuwe bril merkt Marie plotseling ieders onvolmaaktheden op.

11. The Thought That Counts
Robert helpt Raymond aan het ideale kerstgeschenk voor Debra. Robert is minder blij wanneer hij ziet hoe Raymond de eer volledig opstrijkt. Zijn hevige reactie kan op minder bijval rekenen.

12. Grandpa Steals
Ally leert haar grootvader Frank een belangrijke les in nederigheid. Tijdens een bezoek aan de supermarkt ziet Ally hoe Frank te keer gaat tegen een werknemer die hem van diefstal beschuldigt. Frank wimpelt Raymonds commentaar vlotjes af, maar ziet al snel in dat het hoog tijd is voor een gesprekje met Ally.

13. Somebody Hates Raymond
Raymonds vriend Andy vertelt hem dat Jerry Musso, een radiopresentator, hem haat. Dat is schokkend nieuws voor Raymond, die eraan gewend is dat iedereen hem graag heeft. Voor Robert daarentegen, klinkt het nieuws als muziek in de oren.

14. Just A Formality
Het aan-uit spelletje tussen Robert en Amy is al 6 jaar aan de gang, maar schijnt nu toch in zijn laatste rechte lijn te zitten. Robert denkt er zelfs aan om Amy ten huwelijk te vragen. Er rest hem nog 1 kleine formaliteit: toestemming vragen aan Amy's vader. Dat blijkt moeilijker dan verwacht.

15. The Disciplinarian
Debra is het beu om altijd de slechterik te moeten spelen tegenover de kinderen. Ze dringt erop aan dat Raymond de kinderen ook eens wat discipline oplegt. Aanvankelijk wil Raymond de kinderen hun plezier niet ontnemen, maar wanneer hij dan toch de stap zet, gaat hij meteen een paar bruggen te ver.

16. Sweet Charity
Tegen zijn zin stemt Raymond toe om zich in te zetten voor wat vrijwilligerswerk bij een hospitaal. Zijn aanwezigheid valt in de smaak bij de patiënten en gaandeweg brengt Raymond meer en meer tijd door in het hospitaal en dat was niet bepaald Debra’s bedoeling.

17. Meeting The Parents
Het komt tot een ontmoeting tussen de ouders van Amy en de familie Barone. Amy’s ouders dagen onverwachts op om hun dochter te overtuigen om niet met Robert te trouwen. Wanneer Frank en Marie arriveren duurt het niet lang alvorens beide ouderparen elkaar in de haren vliegen.

18. The Plan
De voorbereidingen voor het huwelijk van Robert en Amy lopen niet van een leien dakje. Amy wil dat Robert actief deelneemt aan de voorbereidingen en vraagt hem om de uitnodiging op te stellen. Raymond en Frank overhalen Robert om er een zootje van te maken zodat hij niet meer hoeft mee te helpen.

19. Sleepover At Peggy's
Raymond krijgt de opdracht om Ally naar een vriendinnetje te brengen waar ze een nachtje mag gaan slapen. Hij heeft in het verleden al eens een aanvaring gehad met de moeder van het meisje en ziet er dan ook flink tegen op. Uiteindelijk helpt hij met het opzetten van een tent, maar dan geeft de moeder hem een klopje op het achterwerk en dat zorgt voor de nodige opschudding.

20. Who's Next
Mocht je echtgeno(o)t(e) sterven voor jou, wie is dan de ideale vervanger? Raymond en Debra stellen zich die vraag maken een keuze voor elkaar. Raymond is best tevreden met Debra’s keuze, maar dat gevoel is alles behalve wederzijds.

21. The Shower
Debra organiseert een bruidsfeestje voor Amy, maar haar plannen worden gedwarsboomd door Marie, die het feestje naar zich toetrekt. Debra wordt kwaad en zet het op een drinken. Achteraf durft ze niet naar huis te rijden. Daarom belt ze Raymond om haar op te halen. In afwachting besluit ze een dutje te doen in de wagen, maar dan wordt er plots op het raampje getikt.

22. Baggage
Raymond en Debra krijgen ruzie over een reiskoffer, die al een tijdje in een hoekje staat. Geen van beiden is bereid ook maar 1 vinger uit te steken naar de koffer. Robert vindt het maar een belachelijke reden voor een ruzie, maar Frank en Marie kunnen er wel begrip voor opbrengen.

23. The Bachelor Party
Robert kijkt al maanden uit naar zijn vrijgezellenfeest, maar Raymond stelt hem voor de zoveelste keer teleur. Debra, Marie en Amy spellen Raymond de les en verplichten hem een nieuw feest te organiseren. Amy’s vader en broer staan bovenaan de gastenlijst.

24. Robert's Wedding (Deel 1 en 2)
Eindelijk is het dan zo ver: Robert en Amy gaan trouwen. Toch zijn ze er niet gerust in, want er schuilen enkele gevaren. Ten eerste is er Amy’s broer, die het huwelijk al een tijd probeert te voorkomen en ten tweede moeten ze zien af te rekenen met Marie.

BEELD EN GELUID
Sinds het vierde seizoen wordt de reeks gepresenteerd met een 1.78:1 anamorfische beeldtransfer en dat is ook nu niet anders. De transfer levert een vrij goede beeldkwaliteit en doet het een tikkeltje beter dan de voorgaande seizoenen. Hier en daar zijn er wat lichte sporen van grain en edge enhancement. Soms is er ook wat aliasing aanwezig. De kleuren zien er over het algemeen bijzonder goed uit. De Dolby Surround 2.0-geluidstrack zorgt voor een duidelijke weergave van de dialogen en ligt in lijn met de voorgaande seizoenen.

EXTRA'S
Het bonusmateriaal ligt in lijn met de uitgaven van de voorgaande seizoenen. Er is audiocommentaar bij 4 afleveringen: Counseling, Grandpa Steals, Meeting The Parents en The Shower. Ray Romano en Phil Rosenthal worden daarbij telkens bijgestaan door één van de castleden. De weggelaten scènes staan gespreid over de 6 discs en vind je telkens terug onder de bijhorende aflevering. Tot slot is er nog een selectie leuke bloopers voorzien.

CONCLUSIE
Het zevende seizoen van Everybody Loves Raymond blijft hoge toppen scheren en de reeks kan dan ook terecht genieten van het nodige aanzien binnen de wereld van de sitcom. Warner houdt het niveau van de vorige uitgaven in stand en biedt wederom een aantrekkelijke box met een prima beeld- en geluidskwaliteit en leuk bonusmateriaal. De fans hoeven dus niet te lang te twijfelen om deze box aan hun collectie toe te voegen.


cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Doris Roberts, Peter Boyle

Film:
8/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
600 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Weggelaten scènes,
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij