:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MIAMI VICE - SEIZOEN 2
MIAMI VICE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-03-07
SERIE
Willen diegenen die nog nooit over Miami Vice hebben gehoord zich nu naar de uitgang begeven? In dit tweede seizoen (naar verluidt het favoriete van bedenker Michael Mann) slaan New Yorker Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas) en zuiderling James "Sonny" Crocket (Don Johnson) opnieuw de handen in elkaar om het als leden van de zeden sectie op te nemen tegen de onderwereld van Miami.

Meer dan 20 jaar nadat de afleveringen voor het eerste op het kleine scherm te zien waren oogt Miami Vice soms ietwat voorbijgestreefd maar dat kan gelukkig de pret helemaal niet drukken. Veel meer dan gelijkaardige series uit de zelfde periode ademt Miami Vice de jaren '80 uit, zowel op visueel als inhoudelijk vlak. Dat de typische Miami Vice-cocktail (actie, zon overgoten stranden, beeldschone vrouwen, snelle wagens) ook nu nog werkt werd vorig jaar nog met succes bewezen door regisseur Michael Mann met zijn Miami Vice-film, in feite niet meer dan een, weliswaar erg geslaagde, hedendaagse update van de serie.

AFLEVERINGEN
We krijgen, verdeeld over 6 schijfjes de volgende 23 afleveringen

Disc 1:
2.1. Prodigal Son (1)
2.2. Prodigal Son (2)

Crockett & Tubbs worden naar Manhattan gestuurd om onderzoek te doen naar Columbiaanse drugdealers die federale agenten vermoorden.

2.3. Whatever Works
Crockett, Tubbs & Castillo contacteren een santeria priesteres om een spoor te vinden tussen diverse rituele moorden op smokkelaars. Crockett probeert zijn Ferrari terug te krijgen.

2.4. Out Where The Buses Don't Run
Crockett & Tubbs spelen een gevaarlijk spel wanneer ze moeten rekenen op een dubieuze privé detective om een vermiste maffiosi op te sporen.

Disc 2:
2.5. The Dutch Oven
Na een werkgerelateerde tragedie vindt Trudy troost in de armen van een ex-partner... tot ze ze zich gaat bemoeien met diens vriend die nauwe contacten onderhoudt met een coke dealer.

2.6. Buddies
Crockett ontdekt dat een vroegere leger vriend misschien wel iets te maken heeft met een contract op het leven van een jonge moeder

2.7. Junk Love
De liefde van een dealer voor een knappe, maar niet in hem geïnteresseerde, verslaafde vrouw brengt Crockett & Tubbs in de problemen.

2.8. Tale Of The Goat
Een misdadiger uit Haiti die doodgewaand werd, duikt terug op om 500.000 dollar te eisen van een vroegere zakenpartner.

Disc 3:
2.9. Bushido
Castillo, Crockett & Tubbs proberen de Russische vrouw van een overgelopen CIA-agent te beschermen.

2.10. Bought And Paid For
Gina wil Crockett's hulp om een slachtoffer van een verkrachting te overtuigen klacht in te dienen tegen de zoon van een machtige bankier.

2.11. Back In The World
Crockett moet afrekenen met demonen uit het verleden wanneer hij tegenover een drugs dealende Vietnam veteraan komt te staan...

2.12. Phil The Shill
Een oplichter speelt een gevaarlijk spel met een paar cocaïne dealers die door Crockett & Tubbs worden geschaduwd.

Disc 4:
2.13. Definitely Miami
Castillo probeert de overgave van een gangsterbaas te onderhandelen. Crockett maakt kennis met een dame met een wel erg gevaarlijk vriendje...

2.14. Yankee Dollar
Wanneer Crockett de reden voor de dood van zijn vriendin verneemt, gebruiken hij en Tubbs in beslag genomen cocaïne om de verantwoordelijke dealers in de val te lokken.

2.15. One Way Ticket
Een anoniem telefoontje zet Crockett & Tubbs op het spoor van de huurmoordenaar die een belangrijke officier van justitie om het leven bracht.

2.16. Little Miss Dangerous
Crockett & Tubbs onderzoeken krijttekeningen die werden achtergelaten op diverse "murder scenes".

Disc 5:
2.17. Florence, Italy
Crockett & Tubbs doen onderzoek naar een racer die verdacht wordt van de moord op een prostitué.

2.18. French Twist
Tubbs is niet gerust in Crockett's obsessie voor een Franse Interpol agente.

2.19. The Fix
Crockett doet onderzoek naar een rechter die in de probleem is geraakt omwille van zijn gokschulden.

2.20. Payback
Crockett wordt in de val gelokt wanneer hij en Tubbs op zoek gaan naar een drugdealer.

Disc 6:
2.21. Free Verse
De dochter van een Latijns-Amerikaans schrijver die het congres moet toespreken, wordt ontvoerd.

2.22. Trust Fund Pirates
Een smokkelaar helpt Crockett & Tubbs de piraten te vinden die het gemunt hebben op de schepen vol met smokkelwaar.

2.23. Sons And Lovers
Angelina Calderon duikt terug op om Tubbs te waarschuwen voor de prijs die op zijn hoofd werd gezet door haar wraakzuchtige broer.

BEELD EN GELUID
Rekening houdend met het feit dat het hier om een tv-serie uit de jaren '80 gaat kunnen we zeker spreken over een bevredigende beeld- en geluidstransfer. De digitale mastering voor deze dvd-release heeft ervoor gezorgd dat we een transfer krijgen die grotendeels gespaard blijft van grain of andere printbeschadigingen. De scherpte en het contrast zijn goed te noemen. In plaats van de orginele Dolby Digital mono track krijgen we een Dolby Digital 5.1-track die goed is zonder echt indruk te maken: de spreiding is beperkt en heel soms klinken de dialogen ietwat vervormd maar gelukkig is ruis dan weer volledig afwezig.

EXTRA'S
Helemaal niets jammer genoeg.

CONCLUSIE
Miami Vice is gelukkig één van die zeldzame series uit onze jeugd waarvan we zovele jaren niet moeten zeggen "vroeger leek het toch wel veel leuker", wij hebben dan ook serieus weten te genieten van seizoen 2, Universal, laat seizoen 3 en volgende maar komen!


coverStudio: Universal

Regie: Paul Michael Glaser, John Nicolella, Jim Johnston, Abel Ferrera, Harry Mastrogeorge, Michael O'Herlihy, Edward James Olmos. Don Johnson, Rob Cohen, Aaron Lipstadt, Craig Bolotin, Leon Ichaso, David Jackson, Dick Miller
Met: Philip Michael Thomas, Don Johnson, Edward James Olmos, Michael Talbott

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
12

Speelduur:
1066 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582393644


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij