:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOUSE M.D. - SEIZOEN 4
HOUSE M.D. - SEIZOEN 4
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-12-03
SERIE
Dr. Cuddy: How many of them agreed to dig up a grave?
House: Six. But don't worry, the one who didn't didn't stand on principle. He just had a diaper to change. I really think there are no bad choices in this group.

Na de grote porties CSI Miami en CSI NY van de voorbije weken besloten we om toch een beetje in de sfeer te blijven met House M.D., een serie die soms wat weg heeft van een medische versie van CSI. Ook nu weer gaan House en zijn team methodisch te werk om de oorzaken van allerlei ziektebeelden te achterhalen. De afleveringen zijn allemaal van een hoog niveau met als absolute uitschieters afleveringen 4.15 House's Head en 4.16. Wilson's Heart die ongetwijfeld tot het beste behoren dat we de voorbije vier House M.D.-seizoenen kregen voorgeschoteld. Ook aflevering 4.3. 97 Seconds wist ons bijzonder te charmeren. Naast een aantal oude bekenden in een nieuwe functie (zoals Foreman, Chase en Cameron) krijgen we ook een aantal nieuwe personages om het team van House terug “aan te vullen”. Van de nieuwe namen is Kal Penn (24, Harold And Kumar Go To White Castle) ,hier te zien als Lawrence Kutner, wellicht de meest bekende. Verder krijgen we ondermeer ook nog Anna Dudek (Big Love, Mad Men) als Amber Volakis; Olivia Wilde (The O.C., Turistas) als “thirteen” en Peter Jacobson als Chris Taub. Het behouden van de oude personages en het nieuwe bloed zorgen er mede voor dat dit vierde seizoen het beste tot nu toe is.

AFLEVERINGEN
We krijgen door de staking van de scenaristen deze keer slechts 16 afleveringen in plaats van de gebruikelijke 24. De speelduur is dan ook zowat 670 minuten en niet 6,5 uur zoals we kunnen lezen op de hoes.


Disk 1:
4.1. Alone
House moet, zonder de hulp van zijn vertrouwde team, een diagnose stellen bij een vrouw die de instorting van een kantoorgebouw overleefde.

4.2. The Right Stuff

House voert sollicitatiegesprekken met potentiële nieuwe stafleden en hij behandelt een astronaut met een afwijking die visuele impressies vertaalt naar geluiden.

4.3. 97 Seconds
De tien laatste kandidaten worden verdeeld in twee teams. De inzet van hun genadeloze strijd: een man in een rolstoel die aan musculaire atrofie lijdt.

4.4. Guardian Angels
Het aantal kandidaten is verder geslonken tot zeven. Ze moeten een vrouw onderzoeken die gelooft dat ze met de doden kan praten.

Disk 2:
4.5. Mirror, Mirror
De kandidaten van House leren vooral zichzelf beter kennen wanneer ze een onbekende man moeten onderzoeken die het gedrag van de mensen rondom hem imiteert.

4.6. Whatever It Takes
De CIA rekruteert House om een dodelijke zieke agent met een mysterieuze ziekte te behandelen en de kandidaten gaan met Foreman in de clinch over het geval van een autopiloot.

4.7. Ugly
Een tiener met een misvormd gezicht krijgt een hartaanval net voor hij plastische chirurgie moet ondergaan. House en zijn team worden opgetrommeld om de oorzaak vast te stellen.

4.8. You Don't Want To Know
De laatste vijf kandidaten moeten een goochelaar onderzoeken. Is zijn ziekte echt of ingebeeld?

Disk 3:
4.9. Games
House wordt onder druk gezet om zijn definitieve keuze bekend te maken. Hij test de overblijvende kandidaten met een lastig geval: een ex-punkrocker die berucht is om zijn burgerlijke ongehoorzaamheid

4.10. It's A Wonderfull Lie
Het versnelde verlammingsproces van een moeder heeft tragische gevolgen voor haar dochter; maar House vraagt zich af of de patiënte misschien informatie achter houdt die tot haar genezing zou kunnen leiden.

4.11. Frozen
Een vrouwelijke dokter wordt zwaar ziek op de Zuidpool. Het enige wat House en zijn team kunnen leveren is een langeafstandsdiagnose, want voor de behandeling zal de patiënte zelf moeten zorgen.

4.12. Don't Ever Change
Wanneer een pas bekeerde chassidische jood tijdens haar bruiloft zwaar ziek wordt, woelt House haar vorig leven om, op zoek naar aanwijzingen van kwade opzet.

Disk 4:
4.13. No More Mr. Nice Guy
House vindt de opgewekte houding van een spoedpatiënt buitengewoon verdacht en vermoedt dat er achter de aangename façade een symptoom van een ernstige aandoening schuilt.

4.14. Living The Dream
Realiteit en fictie lopen elkaar voor de voeten wanneer House rotsvast gelooft dat één van de acteurs uit zijn favoriete soap zwaar ziek is.

4.15. House's Head
House overleeft een vreselijk busongeluk. Onmiddellijk probeert hij zich de omstandigheden van net voor de crash voor de geest te halen, op zoek naar aanwijzingen.

4.16. Wilson's Heart
Terwijl House zijn geheugen blijft aftasten om een overlevende van het busongeval te redden, wordt zijn vriendschap met Wilson zwaar op de proef gesteld...

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is zoals steeds erg goed met een prima contrast, zwartniveau, veel scherpte en detail. We krijgen wederom de optie tussen een Dolby Digital 5.1-track en een Dolby Surround 2.0-stereotrack. Wij geven uiteraard de voorkeur aan de Dolby Digital 5.1-track omwille van de betere laag en spreiding. De hoes maakt deze keer geen melding van de aanwezig Dolby Digital 5.1-track.

EXTRA'S
We beginnen de extra's op het eerste schijfje met Meet the writers, een gesprek van ongeveer 15 minuten met een aantal van de schrijvers, en gaan verder met House's soap prescription passion (7 minuten) waarin we een stukje te zien krijgen van de favoriete soapserie van House. Op de tweede dvd krijgen we de featurette The visual effects of House (15 minuten). De featurette new beginnings (26 minuten, dvd 3) geeft ons meer uitleg over de veranderingen in het team tijdens die vierde seizoen. Op het vierde schijfje krijgen we My favorite episode so far (7 minuten) met een aantal betrokken die vertellen welke aflevering zij het leukst vinden, Anatomy of a scene: The Bus Crash (6 min), commentaar bij aflevering 4.15. House’s Head door bedenker David Shore en producer Katie Jacobs en Life – seizoen 1: Pilotaflevering (42 min) de eerste aflevering van een nieuwe politieserie. Na het zien van deze pilot verlangen we in ieder geval naar meer.

CONCLUSIE

Ondanks het feit dat we het moeten stellen met slechts 16 afleveringen is dit de beste House M.D.-box tot nu toe. De rode draad van dit seizoen, de zoektocht naar nieuwe medewerkers voor het team van House, wist ons zeker te bekoren. Een aanrader!

House: What makes you so sure that drugs are a mask for something else?
Thirteen: Drugs are always a mask for something else.
House: That's the dumbest thing I've heard in my life.cover
Studio: Universal

Regie: Deran Sarafian, David Platt, David Straiton, Matt Shakman, Greg Yaitanes
Met: Hugh Laurie, Omar Epps, Jennifer Morrison, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, David Morse, Kal Penn, Peter Jacobson, Olivia Wilde

Film:
8,5/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
670 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5050582567953


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
Featurettes
Commentaar
• Pilot van Life

Andere recente releases van deze maatschappij