:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KILLERLADY
KILLERLADY
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-12-22
FILM
De jonge Aryoung (Shu Qi) raakt in moeilijkheden als ze ervan beschuldigd wordt een rivaal van haar invloedrijke vader (Ti Lung) te hebben omgebracht. Als haar vader beslist dat het beter is om een tijdje naar het buitenland te trekken, besluit ze om naar Zuid-Korea te “verhuizen”. Daar aangekomen wordt ze door Ki-chul (Lee Beom-Soo) en z’n twee niet al te pientere handlangers opgevangen. Al snel echter raakt de schuilplaats van Aryoung bekend, een confrontatie lijkt niet meer te vermijden...

Wellicht omdat het nog niet tot een release kwam in de Benelux van deel 1 en 2, werd besloten om My Wife Is A Gangster 3 (Jopog Manura 3) te hernoemen tot het het redelijk goedkoop en ridicuul klinkende Killerlady. Toegegeven, het is niet evident om als consument een film met “3” in de titel te kopen indien men delen 1 en 2 nog niet heeft gezien. Toch hoeft dit deze keer geen groot probleem te vormen aangezien het derde deel op inhoudelijk vlak niets te maken heeft met My Wife Is A Gangster 1 en 2. Zowel het verhaal als de cast zijn helemaal nieuw, maar we krijgen wel de terugkeer van regisseur Cho-Jin Gyu die verantwoordelijk was voor het erg succesvolle eerste deel. Ook opnieuw van de partij zijn de mix van humor en martial arts gevechten. Zelf wisten wij deze combinatie deze keer opnieuw te appreciëren, maar we kunnen ons voorstellen dat nogal wat “mainstream” actiefans het al snel op hun heupen zullen krijgen van de niet altijd even subtiele humor (de autoachtervolging vormt hierbij een redelijk triest dieptepunt). De meeste humoristische scènes in My Wife Is A Gangster 3 hebben te maken met de verschillen in cultuur en vooral taal tussen Hong Kong en Korea. Het lijkt ons evident dat een deel van de humor verloren gaat (het "Lost in Translation"-fenomeen, zeg maar) wanneer de film bekeken wordt door westerlingen. Niet getreurd echter, er blijft nog meer dan genoeg over om van te genieten. Eerst en vooral zijn er de prima acteerprestaties van ondermeer Hong Kong beauty Shu Qi (So Close, The Transporter) Lee Beom-Soo (City Of Violence) en Hong Kong legende Ti Lung (Water Margin, A Better Tomorrow). De gevechten zijn ook nu weer over the top, maar de moeite. We mogen ook zeker de goeie soundtrack niet vergeten die met zijn wahwah-effecten en trompetten doet denken aan de spaghettiwesterns van weleer. Ook bij City Of Violence kregen we gelijkaardige composities en effecten. We kunnen ons levendig voorstellen dat liefhebbers van Aziatische films na het bekijken van dit sterke derde deel ook zin zullen krijgen in My Wife Is A Gangster 1 en 2, een release van die twee films lijkt ons dan ook ten zeerste aangewezen.

Killerlady maakt deel uit van de nieuwe Amazia-collectie die in de Benelux op de markt wordt gebracht door Dutch Filmworks. De eerste “worp” bestaat naast deze Killerlady uit Arahan, The Restless, Bloody Tie, Gang Fight, Dirty Carnival, Art Of Revenge, Silent Killer en Blood Rain. De eerste persing van de dvd's kreeg de naam Limited Gold-Edition mee en komt met een goudkleurige metal sleave om het eigenlijke doosje. Snel zijn is dan ook de boodschap voor “verpakkings”-fetisjisten.

BEELD EN GELUID
Zowel op het vlak van beeld als van geluid lost deze release moeiteloos de verwachtingen in. We krijgen een piekfijne transfer met zowel een zwartniveau als een contrast en een scherpte die dik in orde zijn. Het aantal printbeschadigingen is verwaarloosbaar. Ook de deels Koreaanse, deels Cantoneese Dolby Digital 5.1-track wist indruk te maken. De track is erg dynamisch met een goeie spreiding.

EXTRA'S
We moeten het stellen met trailers voor andere films uit de Amazia-collectie.

CONCLUSIE
Vreemd genoeg heeft My Wife Is A Gangster 3 internationaal heel wat minder aandacht gekregen op het internet dan de eerste twee delen. Het is nochtans een film die van begin tot einde weet te boeien en liefhebbers van de betere Aziatische actiefilm zou moeten aanspreken. Mede door het puike beeld en geluid kunnen we deze dvd een dikke aanrader noemen.cover
Studio: Splendid

Regie: Cho-Jin Gyu
Met: Shu Qi, Lee Beom-Soo, Hyeon Yeong, Ti Lung

Film:
8/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Koraans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij