:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLACK HOUSE
BLACK HOUSE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-10
FILM
Jeong Jun-oh (Jeong-min Hwang) is een schuchtere verzekeringsagent die de pech heeft om af en toe geconfronteerd te worden met menselijke ellende. Zo ook wanneer hij het levenloze lichaam ontdekt van de zoon van Chung-bae (Shin-il Kang) in een vervallen en afgelegen huis. Alles wijst op zelfmoord, maar er was blijkbaar een levensverzekering voor de jongen afgesloten. Alsof dat nog niet genoeg is om het hele zaakje te wantrouwen,  komt Jun-oh tot de ontdekking dat Chung-bae al meerdere keren grote geldsommen heeft geïncasseerd. Hij besluit dieper te graven en ontdekt de gruwelijke en schokkende waarheid van het oude huis...

Terra Shins Black House (originele titel: Geomeun Jip) is in essentie een remake van de Japanse horrorprent Kuroi ie (1999), die op haar beurt gebaseerd was op het boek "The Black House" van Yûsuke Kishi. We hebben de Japanse versie nooit gezien, maar Terra Shin maakte in elk geval een meeslepende donkere thriller. Black House bevat ook behoorlijk wat scènes die de film meer in het horrorgenre situeren. De debuterende Koreaanse filmmaker werd qua stijl hier en daar duidelijk beïnvloed door onder andere Saw en zelfs David Finchers Se7en

Gelukkig speelt hij niet zomaar leentjebuur en doet hij tenminste zijn best om er iets origineels van te maken. Zo verlicht hij soms de zware, grimmige sfeer en de gewelddadige beelden met een macabere vorm van humor. Black House heeft een vlot tempo, mede dankzij het geloofwaardige acteerwerk van de prima cast. Black House is een mix tussen een donkere thriller, met overduidelijke horrorinvloeden en zal vooral de liefhebbers van J-horror en consoorten aanspreken!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld heeft een goede scherpte, met een positief contrast en een puik schaduwdetail. De zwarte tinten ogen strak en de overige kleuren zien er helder en natuurlijk uit. Het beeld oogt proper en digitale compressiefoutjes zijn niet aan de orde. De Koreaanse Dolby Digital 5.1-track klinkt goed, met een prima weergave van de filmmuziek en de aanwezige geluidseffecten. De dialogen klinken op hun beurt mooi helder en natuurlijk. De subwoofer onderlijnt de horror waar nodig en zorgt voor de nodige ambiance.

EXTRA'S
Zoals steeds moeten we het stellen met een verzameling promotionele trailers van de andere films uit de Amazia-collectie. Wel is deze gelimiteerde versie wederom verpakt in een fraai ogende gouden verpakking. Knap voor de verzamelaars onder ons!

CONCLUSIE
Black House is een degelijke Koreaanse remake van de Japanse horrorprent Kuroi ie uit '99. De dvd van Splendid stelt niet teleur en heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit. Voor de liefhebbers van Aziatische horror!


cover
Studio: Splendid

Regie: Terra Shin
Met: Jeong-min Hwang, In-gi Jung, Shin-il Kang, Seon Yu

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
4013549373081


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Koreaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers 

Andere recente releases van deze maatschappij