:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LIFE - SEIZOEN 1
LIFE - SEIZOEN 1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2010-01-27
SERIE
Charlie Crews (Damian Lewis) is een politieagent die, nadat hij twaalf jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten voor een moord die hij niet pleegde, opnieuw aan de slag gaat bij de LAPD. Het departement is hem echter liever kwijt dan rijk, zeker gezien Crews een morele schadevergoeding van zowat 50 miljoen dollar wist op te strijken. Ondanks zijn rijkdom stort Crews zich opnieuw op het politiewerk; het lijkt hem de ideale manier om de echte schuldigen te pakken te krijgen. De LAPD is er niet echt gerust in en zorgt ervoor dat Crews de jonge Dani Reese (Sarah Shahi) als partner krijgt. Zij zal een oogje in het zeil houden en desnoods ingrijpen...

Mooie liedjes duren niet lang. Het wordt maar al te vaak gezegd en geregeld blijkt het nog te kloppen ook. Neem nu Life, een serie die toch heel wat elementen bezat om uit te groeien tot een succes. "Bezat ?" horen we u denken... Jazeker, want inmiddels werd door een hoge pief besloten om de stekker eruit te trekken na slechts twee seizoenen. Geregeld horen we vrienden verklaren dat ze niet aan serie x of serie y willen beginnen omdat ze inmiddels toch stopgezet is. We hopen dat u er anders over denkt en Life toch een kans wil geven. Ook al worden we de laatste jaren overspoeld door kwaliteitsvolle politieseries, toch wist Life zich voor een stuk van de concurrentie te onderscheiden, voornamelijk dan door het behoorlijk extravagante hoofdpersonage Charlie Crews. Ondanks zijn soms behoorlijk bizarre gedrag (zijn spirituele kijk op het leven en de invloed daarvan op zijn politiewerk, zijn voorliefde voor fruit) weet Crews en derhalve ook de serie toch geloofwaardig te blijven. Wat het acteerwerk en de personages betreft, ligt Life in het verlengde van andere hedendaagse kwalitatieve politieseries. De verhaallijnen per aflevering zijn grotendeels goed uitgewerkt en spannend. De rode draad, de zoektocht naar de schuldigen voor de moord waarvoor Crews moet opdraaien, is goed uitgebalanceerd over het hele eerste seizoen. Ook het acteerwerk wist ons te bekoren. Damian Lewis is geen grote naam, maar nogal wat kijkers zullen hem ongetwijfeld herkennen omwille van zijn belangrijke rol in Band Of Brothers. Vrouwelijke hoofdrolspeelster Sarah Shahi was te zien in een pak afleveringen van The L Word. In bijrollen vinden we onder andere Adam Arkin (Chicago Hope, Sons Of Anarchy) Brent Sexton (Deadwood) en Brooke Langton (de tv-serie The Net, Melrose Place).
 
AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 11 afleveringen:

Disk 1
1.1. Merit Badge
Nadat hij 12 jaar in de cel zat voor een moord die hij niet pleegde, gaat rechercheur Charlie Crews opnieuw aan de slag bij zijn voormalig korps. Hij verbijstert zijn collega's met zijn onconventionele aanpak.
 
1.2. Tear Asunder
"Tot de dood ons scheidt" krijgt een onheilspellende bijklank wanneer Crews en Reese op zoek moeten naar de moordenaar van een kersverse bruid en Crews weer te maken krijgt met de misdaad waardoor hij in de gevangenis belandde.
 
1.3. Let Her Go
Crews en Reese remmen hun onderzoek af wanneer een slachtoffer weigert om de vermoedelijke moordenaar van een carjacking te identificeren.
 
1.4. What They Saw
Het begrip bemoeizieke buren krijgt een nieuwe dimensie wanneer Crews en Reese ze ondervragen over een gruwelijke moord in hun straat.
 
Disk 2
1.5. The Fallen Woman
Een vrouw met engelenvleugels stort te pletter uit een raam. De man die beweert haar echtgenoot te zijn, zet Crews op het spoor van de leider van een afzettersbende.
 
1.6. Powerless
Tijdens een AA-sessie vangt Reese iets op dat verdacht veel lijkt op de bekentenis van een verkrachter. Wanneer ze de zaak  uitdiept, komt ze in gevaarlijk vaarwater terecht.
 
1.7. A Civil War
Wanneer twee Amerikanen van Iraakse afkomst vermoord worden teruggevonden en een derde ontvoerd blijkt, geloven Crews en Reese stellig dat ze met een racistische moord te maken hebben. Dan neemt de zaak een duistere wending die hun bevattingsvermogen zwaar op de proef stelt.
 
Disk 3
1.8. Farthingale
Wanneer Crews en Reese een verdachte gasontploffing moeten onderzoeken, blijkt het rekensommetje niet helemaal te kloppen. Het half in rook opgegane slachtoffer leidde immers een vreemd dubbelleven.
 
1.9. Serious Control Issues
Crews en Reese onderzoeken de dood van een van huis weggelopen tiener. In haar handen houdt ze een gitaar geklemd. Het doet Crews denken aan een misdaad van 12 jaar geleden.
 
1.10. Dig A Hole
Terwijl Crews en Reese de dood onderzoeken van een zenmeester die levend begraven werd, stuit Crews op bewijzen dat de vader van zijn partner het één en ander te verbergen heeft.
 
1.11. Fill It Up
Als die vrouw haar man vermoordde, waar is dan het moordwapen? Crews laat Reese achter op de plaats delict en achtervolgt de man die volgens hem verantwoordelijk is voor zijn opsluiting.
 
BEELD EN GELUID
Zoals te verwachten bij een recente tv-serierelease van Universal zijn zowel de beeld-e   geluidskwaliteit van een goed niveau. Het beeld is scherp met een goed contrast. Grain en edge enhancement komen bijna niet voor. De Dolby 5.1-track heeft voldoende potentie voor een serie als Life, u hoort ons dan ook niet klagen.
 
EXTRA'S
Op de eerste dvd krijgen we een audiocommentaar bij 1.1. Merit Badge (met ondermeer de twee hoofdrolspelers) en twee deleted scenes bij 1.3. Let Her Go. Op de tweede dvd krijgen we 1 deleted scene voor aflevering 1.7. Civil War, 1 minuut bloopers, de featurette Life begins (8 minuten) met interviews van Lewis en Shahi, Fruits of life (een montage die nog geen minuut duurt met beelden van Crews en fruit), Still life (een aantal slides) en Life's Questions answered (5:20 minuten interviews) Op de derde dvd staan commentaartracks voor 4 afleveringen: "Farthingale" met Rand Ravich, Far Shariat en Dan Sackhelm, "Serious Control Issues" met Rand Ravich, Far Shariat en Adam Arkin, "Dig A Hole" met Rand Ravich, Far Shariat, Dan Sackhelm, Damian Lewis en Sarah Shahi en voor seizoensafsluiter "Fill It Up" met Dan Sackhelm, Damian Lewis en Sarah Shahi. We krijgen ook nog een vierde dvd met daarop de eerste aflevering van House M.D. , Heroes, 30 Rock en The Office (US). Wie geen liefhebber is van audiocommentaren en/of reeds de afleveringen heeft of zag die te vinden zijn op de bonusdisk, die zal ongetwijfeld ontgoocheld worden door de resterende, magere extra's.
 
CONCLUSIE
In vergelijking met echte toppolitieseries als The Shield en The Wire valt Life iets te licht uit, maar laat u dat zeker niet tegengehouden. Deze box staat (zeker indien u een genrefan bent) garant voor een aantal uren vermaak.cover
Studio: Universal

Regie: David Semel, Daniel Sackheim, Lawrence Trilling, David Straiton, Tony Wharmby, John Dahl, Peter Markle, Marcos Siega
Met: Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Brooke Langton

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
450 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582570328


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaar
• Bloopers
• Featurette
• Pilots van andere series


Andere recente releases van deze maatschappij