:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HEROES - SEIZOEN 4
HEROES - SEIZOEN 4
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-10-26
SERIE
Het zat er aan te komen. Na het door de fameuze schrijversstaking geplaagde seizoen 3 waar eigenlijk geen lijn in te bespeuren was, viel tijdens het uitzenden van het vierde seizoen van Heroes het verdict dat NBC de reeks niet zou oppikken voor een vijfde seizoen. De tanende kijkcijfers waren natuurlijk één aspect, maar in het goedbedoelde universum van Tim Kring waarin allerlei paranormale mutanten elkaar verdringen voor een plaatsje op het voorplan vindt een kat op de duur haar eigen jongen niet meer terug. Actrice Ali Larter liet overigens recent nog in een interview verstaan dat het avontuur wat haar betreft uit is, dat de meeste leden van de cast intussen hun eigen weg zijn ingeslagen, en dat er van een afrondende bioscoopfilm, waar hardnekkige geruchten over de ronde deden, niets in huis komt.

Nochtans kent het seizoen een veelbelovende start. De verhaallijnen rond de overheidsfirma rond Noah Bennet (Jack Coleman) die de paranormalen tracht op te ruimen zijn afgelopen, alhoewel deze later in het seizoen wel in een afgeslankte vorm opnieuw verschijnen., en ook de dreiging die uitgaat van de slechterik van dienst, Sylar (Zachary Quinto), is een vaatje waar niet meer uit getapt wordt - tegen het einde aan bevindt Sylar zich zelf in het kamp van de "goeden", wat verwonderlijk is gezien het aantal personages dat hij in de vorige seizoenen om zeep heeft geholpen. Enkele van de vaste personages uit de vorige seizoenen keren niet of slechts sporadisch terug, zoals Mohinder Suresh (Sendhil Ramamurthy), die een nieuw leven is begonnen in India, en noodgedwongen weer van de partij is wanneer Hiro (Masi Oka) weer eens door de tijd reist. Aan het begin van het seizoen wordt er bij Hiro een hersentumor geconstateerd, en hij wil wat hij nog over heeft aan tijd gebruiken om één en ander in zijn verleden op orde te zetten, vooral op amoureus gebied, waarbij hij van zijn relatie met serveerster Charlie Andrews (Jayma Mays) een zooitje heeft gemaakt. Politieagent Matt Parkman (Greg Grunberg) heeft ontslag genomen, en probeert voor zijn nieuw samengesteld gezin huisvadertje te spelen. Hij gebruikt zijn gave om in andermans gedachten te kunnen doordringen niet meer, en volgt zelfs een soort van therapie als was het een alcoholverslaving. Noahs dochter Claire (Hayden Panettiere) probeert een nieuw leven op te bouwen aan de universiteit, waar ze de (lesbische) liefde van haar leven, de ietwat freaky Gretchen Berg (Madeline Zima) tegen het lijf loopt. Peter Petrelli (Milo Ventimiglia) probeert terug een leven op te bouwen als ambulancier, en hij probeert op romantisch vlak aansluiting te vinden bij de leefwereld van Emma Coolidge (Deanne Bray), een gesjeesde dokter die haar beroep niet meer wil uitoefenen omdat ze gehoorgestoord is. Markant detail is dat de rol wordt gespeeld door een actrice die in het werkelijke leven ook auditief gehandicapt is.

Maar de rode draad die door de reeks loopt is van een compleet andere aard. We maken kennis met het lugubere, nieuwe personage Samuel Sullivan, vertolkt door Robert Knepper, die na zijn rol van de psychopaat T-Bag in Prison Break opnieuw aan een verziekte geest gestalte mag geven. Samuel is de "peetvader" van een troep rondreizende kermiskramers, die hij liefdevol als "zijn familie" bestempelt. Hij beweert dat zijn kermis een vrijplaats is voor mensen met een bovennatuurlijke gave die zich misbegrepen voelen, en hij doet alle moeite van de wereld om nieuwe "familieleden" te werven. Vooral krachtige begaafden, zoals Sylar, Claire, Emma of Nathan Petrelli (Adrian Pasdar) wekken zijn interesse. Een detail dat hij echter gemakshalve verzwijgt is dat de vorige eigenaar van de kermis, Joseph Sullivan (Andrew Connolly), in niet geheel opgehelderde omstandigheden om het leven is gekomen. Samuels redenen om mensen met gaven bij elkaar te verzamelen is echter niet zomaar altruïstisch: zijn eigen gave wordt namelijk door de aanwezigheid van andere begiftigden versterkt, en het is er één waarbij hij met sprekend gemak duizenden mensen kan doden met een knip van de vingers. Samuel voelt zich door het "normale" segment van de mensheid misbegrepen, en hij wil voor eens en altijd een dodelijke demonstratie geven van wie er feitelijk de baas is. Wanneer Noah beseft in wat voor handen zijn dochter is gevallen, roept hij enkele oude bekenden onder de wapens in een poging om Samuel te stoppen, maar die heeft enkele uiterst gevaarlijke handlangers onder zijn commando staan. Bovendien is de kermis slechts toegankelijk voor mensen die in het bezit zijn van een soort kompas.

De verhaallijn rond de onfrisse praktijkten rond de kermis van de Sullivan Bros. zorgen er in elk geval voor dat het verhaal minder gefragmenteerd overkomt dan het derde seizoen, wat de reeks de broodnodige ademruimte geeft waaraan het in het vorige seizoen ontbrak. Alhoewel in sommige van de nevenplots de logica ver te zoeken is, en er bijvoorbeeld een behoorlijke graad surrealisme zit in de plot waarin Hiro voor een rechtbank van overledenen, voorgezeten door zijn eigen vader, verantwoording moet afleggen voor zijn daden, of die waarin Parkman en Sylar een spelletje spelen door voortdurend in elkaars bewustzijn te kruipen, waarbij het niet duidelijk is welk personage de overhand heeft, is het makkelijker om zich in te leven in de complexe wetten van het Heroesverse.
AFLEVERINGEN
Disk 1:
1. Orientation / Jump-Push-Fall
Noah wordt door Tracy Strauss (Ali Larter) opgeroepen om de moord op Danko (Zjelko Ivanec) te onderzoeken, die Tracy niet gepleegd heeft, alhoewel ze er alle reden toe had. In zijn ingewanden vindt Noah een sleuteltje voor een bankkluis. Uit schrik dat de moordenaar, Edgar (Ray Park), een circusartiest met een bijzondere aanleg voor wapens, hem de pas afsnijdt, vraagt Noah aan Peter (Milo Ventimiglia) om hem te vergezellen. Peter heeft echter zijn oude baantje als ambulancier terug opgenomen, omdat dat voor hem een lotsbestemming is waarbij hij mensenlevens kan redden, en hij is niet happig op Noahs voorstel. Claire (Hayden Panettiere) gaat op de universiteit studeren, en komt al onmiddellijk in de problemen terecht wanneer haar kamergenote Annie (Rachel Melvin) zelfmoord pleegt. Hiro en Ando (James Kyson-Lee) hebben in Tokio een bedrijf opgericht waar mensen in nood naar kunnen bellen als ze een held nodig hebben; bij de eerste opdracht gaat het al grondig mis, en Hiro's gave is compleet in de war omdat Hiro zelf stervende is. Hij besluit dat hij zijn gave alleen nog maar voor het goede wil gebruiken, en hij reist veertien jaar terug in de tijd om het incident te voorkomen waardoor zijn vriend Ando nooit de vrouw van zijn leven, Kimiko (Saemi Nakamura) zou ontmoet hebben. Hiro wordt echter lichtjes in die richting gedwongen door kermisartiest Samuel Sullivan (Robert Knepper), die op zoek is naar een nieuwe tijdreiziger om zijn vuile zaakjes op te knappen. Sylar zit nog steeds gevangen in het lichaam van Nathan Petrelli (Adrian Pasdar), en tracht uit te breken. Met zijn geestverschijning plaagt hij voortdurend Matt Parkman, die gezworen heeft zijn gaven niet meer te gebruiken.

2. Ink
Matt heeft nog steeds gezworen om zijn gaven niet meer te gebruiken. Zijn doorzettingsvermogen wordt wel danig op de proef gesteld wanneer hij samen met zijn partner Mike (Rick Worthy) een drugdealer moet onderscheppen, en Sylar hem doet geloven dat de man een kind zou hebben ontvoerd en gedood. Claire heeft in een onvoorzichtige bui haar gave gebruikt in het bijzijn van haar studiegenote Gretchen. Ze besluit om haar leven over een andere boeg te gooien, en om te beginnen haar geheim aan Gretchen te vertellen, dit zeer tegen de zin van haar vader. Peter krijgt een proces aan zijn broek gesmeerd van iemand die beweert dat hij hem tijdens een reddingsactie op een bus de arm uit de kom heeft getrokken.

3. Acceptance
Hiro probeert herhaaldelijk een werknemer (Akihiro Kitamura) van het bedrijf te redden die zelfmoord wil plegen nadat hij zich publiek te schande heeft gemaakt door een fotokopie te nemen van zijn eigen bloot gat. Hij slaagt er echter met de beste wil van de wereld niet in om de lotsbestemming van de brave man te veranderen. Tracy biedt zich opnieuw aan om bij gouverneur Malden (Bruce Boxleitner) te gaan werken, maar ze heeft problemen met een stabiele vorm aan te houden, want ze verandert voortdurend in een waterwezen. Nathan heeft nare herinneringen aan Kelly Houston (Jamie Tisdale) een meisje dat hij ooit heeft gekend, die na een nachtje stoeien een dodelijk ongeluk heeft gehad. Angela (Cristine Rose) heeft de moord eerdijds helpen toedekken, maar de familie van Kelly wil wraak.
Disk 2:
4. Hysterical Blindness
Sylar is opgestaan uit zijn eigen graf, maar hij is zijn geheugen kwijt. De politie vindt hem langs de kant van de weg, en brengt hem binnen voor ondervraging. Uit zijn vingerafdrukken blijkt dat hij nog altijd gezocht wordt voor moord. Hij vindt een schuiloord in de kermis van Samuel Sullivan. Samuel probeert intussen met alle middelen Claire in zijn kamp te krijgen, en het lijkt er sterk op dat iemand het op haar leven gemunt heeft. Peters pad kruist dat van de dove archiefmedewerkster Emma Cooldige (Deanne Bray), die de gave heeft om geluid te vertalen naar kleuren. Haar gave is echter destructiever dan ze zelf denkt, en er zit nog flink wat opgekropte woede in haar onderbewustzijn te sluimeren.

5. Tabula Rasa
Sylar wordt op de kermis van de Sullivan-broeders opgenomen, maar hij heeft er nog altijd geen flauw idee van wie hij is. Afgaande op zijn handelingen lijkt het alsof het Nathan Petrelli-segment van zijn persoonlijkheid het uiteindelijk aan het winnen is. Samuel heeft echter een radicale shocktherapie achter de hand om het beest in hem terug wakker te maken. Hiro is in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis waar Peter wacht loopt. Peter neemt zijn gave over om op zoek te kunnen gaan naar een remedie tegen zijn kanker. Hij neemt contact op met Noah Bennet, die zich het verhaal herinnert van een jongetje dat platgeslagen insecten terug tot leven kon wekken. In zijn huis is er echter een vreselijke moordpartij geweest: zijn beide ouders zitten dood in de zetel.

6. Strange Attractors
Claire en Gretchen nemen deel aan een nogal lugubere ontgroeningsproef van de studentenclub, die hen bij nacht en ontij naar een slachthuis voert. Daar doet iemand verwoede pogingen om hen om zeep te helpen. Noah doet een poging om Jeremy Greer (Mark L. Young) uit de gevangenis te krijgen; omdat de jongen alleen maar met familie mag praten, overtuigt Noah Tracy om zich uit te geven voor zijn tante. Matt denkt dat hij een manier heeft gevonden om Sylar definitief uit zijn geest te bannen: hij zuipt zichzelf lazarus. Sylar maakt echter van de gelegenheid gebruik om het gevecht voor de primaire persoonlijkheid in Matts lichaam te winnen.

7. Once Upon A Time In Texas
Hiro reist drie jaar terug in de tijd om zijn vriendin Charlie (Jayma Mays) te redden van Sylar. Ze heeft echter een breinaneurysme waardoor ze hoe dan ook niet lang meer te leven heeft. Hiro wordt gedwongen om met Sylar een deal te sluiten, opdat die haar zou redden. De hele operatie is echter in scène gezet door Samuel, die Hiro voor zijn karretje wil spannen.
Disk 3:
8. Shadowboxing
Claires pappie komt naar de campus om de chaos op te ruimen die Rebecca er heeft aangericht. Samuel maakt van de gelegenheid gebruik om Claire te benaderen, terwijl Rebecca een oude rekening die ze bij Noah heeft openstaan, tracht te vereffenen. Een treinbotsing zorgt voor een spitsuur in de noodafdeling van Peters ziekenhuis; de nood is er zo hoog dat Emma besluit om haar doktersjas weer aan te trekken. Sylar is van plan al wie bij zijn verdwijning betrokken was, om zeep te helpen, en hij trekt naar New York. Matt doet al het mogelijke om hem te stoppen en moet daarbij een ultiem offer brengen. Nathan neemt de benen uit de kermis en zoekt Peter op, in de hoop dat die hem uit de nood kan helpen.

9. Brother's Keeper
Samuel heeft Hiro gedwongen om acht weken terug in de tijd te reizen, om daar te voorkomen dat doctor Suresh (Sendhil Ramamurthy) een film vernietigt waarop zijn vader de geboorte van Samuel heeft gedocumenteerd, alsook het interessante detail dat Samuels vermogens toenemen wanneer hij in het gezelschap van andere bezitters van gaven omringd is. Hiro zoekt naar een manier om Samuel zijn zin te geven, maar tegelijkertijd Sureshs leven te sparen. De geest van Sylar probeert om zich terug te verenigen met zijn lichaam, dat nu door Nathan bemand wordt. Tracy heeft haar gave niet meer onder controle, en ze bevriest zichzelf voortdurend. Ze raakt ervan overtuigd dat er iets met haar geestesgesteldheid mis is; de lokroep om Samuels kermis te vervoegen wordt alsmaar prangender.

10. Thanksgiving
Het is Thanksgiving. Bij de familie Bennet heeft zowat iedereen zijn nieuw lief uitgenodigd, en de conversatie komt niet echt goed op gang. Wanneer Claire ook nog eens aankondigt dat ze stopt met studeren, zit het er bovenarms op. Het is er ambras. Bij de Petrelli's breekt Sylar uit het lichaam van Nathan, en hij houdt er Angela (Cristina Rose) en Peter gegijzeld. Het is er ambras. En in Samuels zelf bij elkaar geschraapte "familie" in het circus Sullivan reizen Hiro en Lydia (Dawn Olivieri) terug in de tijd om te weten te komen wie Joseph Sullivan (Andrew Connolly) heeft vermoord. Met andere woorden, daar is het ook ambras.

11. The Fifth Stage
Peter is vastberaden om Nathans persoonlijkheid terug uit Sylar te krijgen, al moet hij die eruit kloppen. Nathan verschijnt terug, maar hij bekent tegenover Peter dat hij niet lang meer de overhand zal kunnen halen in de dubbele persoonlijkheid, en dat zijn rol in het grotere geheel ten einde aan het komen is. Claire heeft het kompas van Noah gestolen, en het leidt haar en Gretchen naar de Sullivan-kermis. Samuel heet hen welkom en stelt hen voor om een avondje - no strings attached - kennis te maken met het leven dat de kermislieden leiden. Claire geraakt wel gecharmeerd door hun levenswijze, en op het einde van de avond besluit ze toch nog een paar dagen te blijven...
Disk 4:
12. Upon This Rock
Hiro begint symptomen van geestelijke aftakeling te vertonen door zijn hersentumor: hij waant zich voortdurend het hoofdpersonage van bekende heldenstrips en -films. Samuel probeert Emma voor zijn zaak te winnen, omdat ze de gave heeft om met haar muziek nóg meer mensen met bijzondere talenten aan te trekken. Ook Claire tracht hij voor zijn wagentje te spannen, maar die gaat, nadat ze bijzonder onaangenaam geschaduwd wordt door de Eli (Todd Stashwick),  op onderzoek uit, en ze breekt in in zijn caravan. Daar vindt ze een stapel dossiers die Samuel bijhoudt over de verschillende Heroes.

13. Let It Bleed
Sylar pleegt een overval op de Sullivan-kermis, maar kan blijkbaar zijn gave om te doden niet meer gebruiken. Samuel stuurt Lydia op hem af om te zien wat hij van plan is. Claire en Peter wonen de begrafenis van een dierbare bij, en moeten hun verdriet een plaatsje zien te geven. Noah en Lauren (Elisabeth Rohm) hebben Edgar (Ray Park) te pakken gekregen, en ze proberen hem te ondervragen met sodiumpentothal. Lauren tracht Noah te overtuigen dat stroop beter is om vliegen te vangen dan azijn, en ze bieden Edgar samenwerking aan om de kermis van Samuel op te ruimen.

14. Close To You
Samen met Matt Parkman probeert Noah Bennet een val te spannen voor Samuel. Hij zoekt Samuels oude liefde, Vanessa Wheeler (Kate Vernon) op, in de hoop dat die meer weet over Samuels recentste gedragingen. Samuel is haar een paar keer komen opzoeken en dringt er nogal op aan dat ze zijn kermis zou vervoegen, maar ze wil niet. Peter ziet dankzij de gave van zijn moeder dat er iets mis is met de cello van Emma, en hij vernielt het ding vooraleer het kwaad kan geschieden. Hiro laat zich vrijwillig opnemen in hetzelfde gekkenhuis als waar doctor Suresh opgesloten zit. Samen met Ando probeert hij de dokter naar buiten te krijgen, maar het helpt de zaak niet vooruit dat Hiro nog niet volledig bij zijn zinnen is.

15. Pass/Fail
Hiro's tumor verergert, en hij zweeft ergens tussen leven en dood in een soort limbo, waar hij rekenschap moet afleggen voor het gebruik van zijn gaven. Claire krijgt onverwacht bezoek van Sylar. Wanneer Samuel voor de zoveelste keer wordt afgewezen door Vanessa, breekt het beest in hem los en vernietigt hij een klein dorp.
Disk 5:
16. The Art Of Deception
Noah en Lauren hebben de jacht geopend op Samuel, en proberen hem zo ver te krijgen dat hij zich overgeeft. Hij heeft zich echter verschanst op de kermis, en wanneer er een dolle schutter dood en vernieling zaait, is een vredevolle oplossing verder dan ooit. Sylar vraagt aan Matt om zijn gaven trachten weg te nemen; als Matt er niet in slaagt zal Sylar zijn woede koelen op zijn vrouw en kind.

17. The Wall
Peter is vastbesloten om Sylar van achter de mentale barrière te halen waarachter Matt hem verstopt heeft, omdat hij de enige is die Emma kan redden. De twee zitten echter in een parallel universum vast in een verlaten stad, waar een muur hun de uitgang blokkeert. Samuel heeft Noah gevangen, en laat aan Claire zien dat haar vader een dubbelleven heeft gehad vooraleer hij voor de Company ging werken. Hij is vastbesloten om samen met zijn familie een staaltje van hun kunnen te gaan geven in New York

18. Brave New World
Samuels kermis is neergestreken in Central Park, New York. Hij gebruikt Emma om zo veel mogelijk mensen te lokken, om dan toe te slaan en zijn kracht te gebruiken om duizenden doden te maken. Wie zal hem stoppen? Claire en Noah, die nog steeds gevangen zitten in een onder de grond begraven caravan? Hiro, die definitief afscheid moet nemen van de liefde van zijn leven? Of Peter en Sylar, die verlossing zoekt voor zijn wandaden?

BEELD EN GELUID
De 1.78:1 widescreen-transfers is best van een goede kwaliteit; het contrast is netjes, het kleurenpalet gediversifieerd en over het algemeen is dit een scherp beeld dat weinig zal kunnen verbeteren in standaarddefinitie. In donkere scènes zit er soms wat te veel ruis naar mijn smaak. Bij afleveringen die zich grotendeels 's nachts afspelen is dit mogelijk een punt van discussie. De 5.1-geluidstrack is mooi evenwichtig gespreid, brengt een mooi evenwicht tussen dialogen en muziek, en er is al eens ruimte voor een paar speciale effecten, alhoewel die weinig geraffineerd klinken. Een ongecomprimeerde geluidstrack zou echter de serie recht aandoen. De muziekscore van het bekende popduo Wendy & Lisa domineert een groot deel van het audiospectrum.

EXTRA'S
De geanimeerde menu's staan in het teken van de kermis van de Sullivan Brothers; het is af en toe een beetje zoeken naar het bonusmateriaal. Vier afleveringen zijn voorzien van een audiocommentaartrack. De tijd dat elke aflevering becommentarieerd werd, ligt ver achter ons. Op drie van de vier tracks figureert bedenker Tim Kring. Op het ogenblik van de opname was de beslissing over al dan niet een vijfde seizoen blijkbaar nog hangende. Toch weerklinkt in het commentaar af en toe het retrospectieve aspect, en het lijkt alsof de medewerkers, vooral de acteurs Greg Grunberg, Adrian Pasdar en Robert Knepper, al mentaal afscheid hebben genomen. Vooral over de productie van de show wordt uitvoerig uitgewijd; alhoewel het solide commentaren zijn verzandt de discussie toch af en toe ofwel in de technische details, ofwel in nietszeggende schouderklopjes. Over de verschillende disks verspreid staan er een 24-tal minuten aan verwijderde scènes, die onvermijdelijk horen bij een show die in een strak tijdschema behoort te passen. Er volgen een paar korte documentaires. Die met het meeste vlees aan is ongetwijfeld "Deconstructing Sylar" (20 min.) waarin Zachary Quinto samen met Tim Kring en producent Adam Armus het hoe en waarom van zijn personage verslaat. In "Milo speaks" (5 min.) krijgt acteur Milo Ventimiglia het woord, en mag hij zijn zegje doen over het Heroesverse, zijn samenwerking met Adrien Pasdar en zijn carrière in het algemeen. Een geanimeerde slideshow met artwork van de Sullivan-kermis volgt (2 min.), en we nemen er vooral uit mee dat de makers van de serie altijd veel moeite in het conceptuele hebben gestoken. "Heroes revolution" (10 min.) leert ons dan weer dat de show erg is uitgegroeid buiten de strikte krijtlijnen van de klassieke media, door onder meer de creatie van de stripverhalen en een grote interactie met de digitale media. In "Behind the big top" (9 min.) vertellen de acteurs van de nieuwe generatie als Robert Knepper, Ray Park en Dawn Oliviera meer over het concept van de impressionante kermis. Op de laatste disk vinden we dan nog 7 documentaires "Genetics of a scene", eerder technische ruw afgemonteerde shots van de diverse speciale effecten, samen goed voor een dikke 40 minuten. Een laatste stukje documentaire "Tim Kring for the fans" (4 min.) is een stukje interview met de bedenker van de reeks, die blijkbaar kort daarvoor te horen heeft gekregen dat NBC de hakbijl heeft bovengehaald.

CONCLUSIE
Voor het laatste seizoen van Heroes wordt er in een hogere versnelling geschakeld dan het onder vele plagen gebukte derde seizoen het geval was. Niet gering is daarin de verdienste van acteur Robert Knepper. Als ik eens door de besprekingen van buitenlandse releases blader, lijkt het alsof er van de extra's één en ander is afgestript. De reden waarom Heroes niet met Nederlandse ondertitels op Blu-ray is uitgekomen, en in ander wereldzones wel in high definition is verschenen, zal ergens in een attractie van de Sullivan Bros. zijn weggegoocheld.cover
Studio: Universal

Regie: David Straiton, Ed Bianchi, Roxann Dawson, Chris Misiano, S.J. Clarkson, James Chory, Tucker Gates, Nathaniel Goodman, Bryan Spicer, Seith Mann, Kevin Dowling, Ron Underwood, Jeannot Szwarc, Michael Nankin, Allan Arkush, Adam Kane
Met: Jack Coleman, Greg Grunberg, Ali Larter, James Kyson-Lee, Masi Oka, Hayden Panettiere, Adrian Pasdar, Zachary Quinto, Milo Ventimiglia, Robert Knepper, Cristine Rose, Madeline Zima, Deanne Bray, Ray Park, Deanne Brey, Sendhil Ramamurthy, Elisabeth Röhm

Film:
7,5/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009-2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
780 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582767896


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• 4 audiocommentaartracks
• Verwijderde scenes
• Documentaire "Deconstructing Sylar"
• Documentaire "Milo speaks"
• Sullivan Brothers design gallery
• Documentaire "Heroes revolution"
• Documentaire "Behind the big top"
• 7 documentaires "Genetics of a scene":
- H.R.G. Stuck in car
- Samuel Draws, Doyle Drops In, Sylar Too
- Boys Bust Out, Suresh Sends Orderly Flying
- Wall Explodes
- Samuel Buries The Trailer/Last Day Of The Production
- Mayhem At The Carnival/Squib School
- Claire Climbs And Jumps
• Documentaire "Tim Kring for the fans"

Andere recente releases van deze maatschappij