:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LETTERS TO JULIET
LETTERS TO JULIET (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-04-03
FILM
De jonge Amerikaanse Sophie werkt als fact checker voor een tijdschrift. Haar verloofde Victor is bezig zijn grote droom te realiseren, namelijk een Italiaans restaurantje openen in New York. Voor de grote opening beslist het koppel er nog even tussenuit te knijpen. En wat is er romantischer dan een vakantie in Verona, de thuisbasis van Romeo en Juliet. Eenmaal aangekomen onder de Italiaanse zon wordt het echter snel duidelijk dat de verwachtingen van Sophie en Victor nogal ver uit elkaar liggen. Victor ziet de reis als de perfecte gelegenheid om contacten te leggen met leveranciers voor zijn restaurant. Sophies plannen zijn van meer romantische aard. Ze beslissen dan maar om een paar dagen hun eigen reisprogramma te volgen. Tijdens een toeristische sightseeingtoer komt Sophie bij het huis van Juliet terecht. Talloze vrouwen laten er briefjes achter waarin ze om liefdesadvies vragen. En ze krijgen nog antwoord ook! Een groep vrouwen die zich Juliet's secretaresses noemt, beantwoordt de brieven. Sophie herkent een mooi verhaal voor haar tijdschrift en omdat ze toch niets beters te doen heeft, sluit ze zich bij de briefschrijfsters aan. Op haar eerste dag al vindt ze de 50 jaar oude brief van het jonge meisje Claire die vertelt hoe ze haar grote liefde Lorenzo achterliet omdat ze vreesde dat haar ouders de relatie zouden afkeuren. Sophie voelt zich meteen geroepen om ondanks de vertraging de brief toch te beantwoorden. En met succes. Enkele dagen later staat Claire, ondertussen een kranige vijfenzestigjarige dame, samen met haar kleinzoon Charlie in Verona.Ze heeft ondertussen haar man verloren en ze is vastberaden haar verloren liefde Lorenzo terug te vinden. Claire, Charlie en Sophie doorkruisen samen het prachtige Toscaanse landschap op zoek naar de ware liefde.

De zopas overleden regisseur Gary Winick (1961-2011), die eerder al Bride Wars en 13 Going On 30 regisseerde, was thuis in het romantische genre. Daarvan is ook zijn laatste film Letters to Juliet het perfecte bewijs. In de romantische setting van Verona vertelt Winick het verhaal van oude en verloren liefdes, maar ook van nieuw ontluikend geluk.  Amanda Seyfried, die we al kennen uit Mamma Mia! en Dear John, neemt de rol van de Amerikaanse Sophie voor haar rekening. Vanessa Redgrave (Atonement) speelt de Britse Claire die terugkeert naar Italië op zoek naar liefde en geluk. Van hoogstaande acteerprestaties is niet meteen sprake, maar het kan er allemaal wel mee door.

BEELD EN GELUID
Op het vlak van beeld en geluid scoort Letters to Juliet wel goed. De beeldkwaliteit is foutloos en scherp. De kleuren komen perfect tot hun recht en dragen bij tot de zomerse en zuiderse Italiaanse sfeer. Ook de geluidskwaliteit is meer dan in orde. Het DTS HA Master Audio 5.1-geluid is misschien niet echt nodige voor een film als Letters to Juliet, maar toch zijn er een aantal scènes waarin het geluid toch wel tot zijn recht komt.

EXTRA'S
Voor de start van de film kunnen er een aantal trailers bekeken worden, maar voorts bevat deze Blu-ray geen extra’s.

CONCLUSIE
Letters to Juliet is een typische op-en-top romantische film. De liefhebbers van dit genre zullen zich ongetwijfeld zalig ondergedompeld voelen in de zeemzoete, zachte wereld van deze productie.


coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Gary Winick
Met: Amanda Seyfried, Vanessa Redgrave, Christopher Egan en Gael Garcia Bernal

Film:
7,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
AL

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045223373


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels DTS HD MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers voor de film

Andere recente releases van deze maatschappij