:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COVERT AFFAIRS - SEIZOEN 2
COVERT AFFAIRS - SEIZOEN 2
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-10-23
SERIE
Herinnert er zich iemand nog Piper Perabo? De meeste filmfans zullen haar inderdaad nog wel kennen als Violet Sanford uit Coyote Ugly, zeg maar de Disney-versie van Showgirls. Na heel wat  rommel, een rol in zowel The Prestige als in de nieuwe Bruce Willis-hit Looper is deze Texaanse actrice ook het uithangbord van Covert Affairs. Het eerste seizoen van deze reeks die uit de Universal-stal komt, bleek meteen een schot in de roos te zijn. Piper hield er zelfs een Golden Globe-nominatie aan over. Wie het eerste luik van deze hitserie zag, zal zich beslist nog herinneren hoe deze CIA-agente na een grondige opleiding meteen voor de leeuwen werd gegooid. Annie Walker (Piper Perabo) reisde de hele wereld af om de meest gevaarlijke klussen te klaren.

Zoals dat hoort te zijn, weet niemand wat er zich binnenin de gebouwen van de CIA afspeelt. Meer zelfs, de meeste werknemers leiden een waar dubbelleven, want de getrainde CIA-agenten kiezen er resoluut voor om hun beroep geheim te houden. Zo ook Annie die zelfs de waarheid niet aan haar geliefde zus vertelt. Soms levert dit leugentje om bestwil heel wat problemen op. Als één van haar nichtjes voor een banale hersenschudding naar de spoedafdeling moet worden gebracht, valt de agente vrij vlug voor de glimlach van Dr. Weiss (Ben Lawson). Maar hoe kan een relatie slagen als je je geliefde vertelt dat je in een museum werkt terwijl je midden in de nacht voor een dringende opdracht wordt opgepiept?
 
Een organisatie als de CIA kan alleen goed draaien indien die wordt geleid door een strenge baas en met een onwrikbare tante als Joan Campbell (Kari Matchett) heeft men de ideale persoon voor deze ondankbare job gevonden. Deze dame laat nooit haar hart spreken, wel de logica van de meedogenloze CIA-regels. Zo geeft ze één van haar ondergeschikten meteen lik op stuk met een antwoord als : "Ik duld geen inspraak, mijn woord is wet". Een van de gulden regeltjes is dat collega's geen liefdesaffaires met elkaar hebben. Blijkbaar geldt deze regel niet voor de werkgevers, Annies bazin is immers getrouwd met Arthur Campbell (Peter Gallagher), één van de topmannen van de CIA.

Bij iedere opdracht wordt Annie bijgestaan door Auggie (Christopher Gorham), een blinde jongeman die ondanks zijn handicap als de beste met een computer kan omgaan. Een gave waarover zijn chef zeer te spreken is en hij krijgt dan ook vrij vlug een betere job aangeboden, maar toch twijfelt de gedienstige werknemer over dit mooie aanbod. Ook zijn collega Jai blijft niet bij de pakken zitten en solliciteert meer dan eens naar een andere job, met of zonder de hulp van zijn invloedrijke vader. Uiteindelijk wordt deze strooplikker het hoofd van de afdeling Speciale Projecten, waardoor hij meer dan eens in Joans vaarwater terechtkomt. Meer zelfs, op het einde van het derde seizoen laat hij Arthur verstaan dat hij wel eens de grote baas van de CIA-afdeling zou kunnen worden. Dat belooft dus voor het derde seizoen!


Sommige kwatongen durven wel eens beweren dat Covert Affairs de betere versie van Alias is. Of dat nu waar is of niet, laten we in het midden, maar toch is het duidelijk dat de makers zich door de hitserie van J.J. Abrams lieten inspireren. Meer zelfs, soms lijkt het erop alsof men Piper Perabo speciaal gekozen heeft voor haar gelijkenis met Jennifer Garner, ofschoon de ster uit Coyote Ugly zonder twijfel haar eigen stempel drukt op deze reeks. Peter Gallagher is ondertussen een oude rot in de televisiewereld, want na Californication en The O.C. is Covert Affairs de zoveelste serie waarin deze karakterkop een rolletje speelt. Soms zijn enkele scènes echt spectaculair, zo zou de achtervolging op de daken van de Franse hoofdstad niet misstaan in een Luc Besson-productie. En toch zijn de verhaaltjes uit Covert Affairs net iets te complex. En jawel hoor, soms heb je ook het gevoel dat de makers van deze serie in dezelfde val zijn getrapt als de Alias-scenaristen. Wie veel te vertellen heeft in veertig minuten, doet dat beter gestroomlijnd en soms is dat niet het geval bij Chris Ord en Matt Corman waardoor de scenario's bij momenten een warboeltje zijn.

Korte inhoud van de afleveringen

2.1 Begin The Begin

Morozov is een gevaarlijke terrorist die op zoek is naar promethium voor zijn nucleair programma. De CIA moet deze man opsporen, maar omdat een rechtstreeks contact veel te veel risico's inhoudt, moet Annie hem via zijn liefje Nadia benaderen. 

2.2 Good Advices
Annie wordt naar Parijs gestuurd. Veel tijd om naar de nieuwste modesnufjes te kijken, heeft de brunette echter niet. Ze moet de informante Salma Devrient inlijven, een vrouw die heel wat informatie heeft over Syrië.


2.3 Bang And Blame
Agente Annie wordt halsoverkop naar de militaire basis van Logar gestuurd alwaar zij undercover als militaire rekruut een opleiding moet volgen, één van de lesgevers wordt er namelijk van verdacht om onder één hoedje met de Iraniërs te spelen.

2.4 All The Right Friends
Carlo is een Italiaanse spion die moet worden uitgeleverd aan de autoriteiten van Argentinië. Meteen na aankomst merkt Annie dat er iets niet pluis is, want niet alleen beweert de spion dat hij een journalist is, ook ligt het vliegveld er net iets te verlaten bij.

2.5 Around The Sun
In deze aflevering moet Annie de activiteiten van enkele NASA-medewerkers natrekken, een medewerker wordt er immers van verdacht banden te hebben met Colombiaanse rebellen.

2.6 The Outsiders
Tijdens een boswandeling in Polen bemerken Annie en Riva aan de Wit-Russische grens een mysterieus gebouw. Hun vermoedens dat men daar kernwapens produceert zijn juist, want ogenblikkelijk worden zij door een paramilitaire groepering ontvoerd.

2.7 Half A World Away
Auggie trekt richting Istanbul om er een jazzfestival bij te wonen. Wanneer hij echter een geluidsopname van zijn favoriete zangeres maakt, hoort hij op de achtergrond een bekende Arabische stem die hem reeds jarenlang achtervolgt. Het is immers die van de man die verantwoordelijk is voor zowel zijn blindheid als de dood van zijn broer. Is Auggies professionalisme sterker dan zijn wraakgevoelens?


2.8 Welcome To The Occupations

Een belangrijke vergadering van een gasmaatschappij wordt brutaal onderbroken door een inval van een terroristenbende die ijvert voor een meer milieuvriendelijke wereld. Het toeval wil (nou ja) dat in deze vergadering ook Megan zit, een CIA-medewerkster die undercover werkt. Meteen wordt het volledige team van Joan opgetrommeld om hun collega te bevrijden.

2.9 Sad Professor

Niet alle opdrachten zijn even gemakkelijk. Deze keer moet Annie de moord op een professor onderzoeken. Deze man was niet alleen jarenlang een CIA-medewerker, ook was hij de persoon die haar persoonlijk heeft ingelijfd.

2.10 World Leader Pretrend

Een Chinese wetenschapper komt Washington bezoeken en omdat Annie reeds drie maanden in contact is met de bolleboos, krijgt zij (en dit tot groot ongenoegen van Jai) de opdracht toegespeeld. Of zij daarmee echter blij is, is een andere zaak, want Shen is het slachtoffer geworden van vergiftiging. In zijn soep zaten radioactieve deeltjes en het lot wil dat ook Annie van de soep heeft gegeten.

2.11 The Wake-Up Bomb
Iedereen maakt fouten, ook Annie, maar de agente vergeeft het zichzelf niet wanneer een terrorist een belangrijk pakje uit haar handen steelt. Joan beslist om Annie een nieuwe opdracht te geven: het schaduwen van een ETA-sympathisant, ofschoon de brunette blijft geloven dat de man zijn leven heeft gebeterd.

2.12 Uberlin
Arthur Campbell moet voor een opdracht naar Berlijn en dat baart zijn vrouw heel wat zorgen. De te schaduwen vrouw Elsa Von Hagen is niet alleen door haar Stasi-verleden niet te vertrouwen, ook was Elsa het eerste liefje van Arthur. Vrouwlief Joan heeft Annie de opdracht om op alle vlakken een oogje in het zeil te houden.

2.13 A Girl Like You
Een zoon van een rijke emir is betrokken bij allerlei illegale activiteiten, hij zou zelfs banden hebben met de Mossad. De FBI vraagt meteen hulp aan de CIA en natuurlijk is het opnieuw topagente Annie die deze levensgevaarlijke klus moet klaren.


2.14 Horse To Water

In Sint-Petersburg wordt een kernfysicus die militaire geheimen aan de Amerikanen doorgeeft vermoord. Arthur denkt dat Max Langford het brein is achter deze laffe moord, vooral omdat hij één van de weinigen is die afwist van de activiteiten van de wetenschapper. Annie wordt op pad gestuurd om bij zijn dochter het één en ander te weten te komen.

2.15 What's The Frequency, Kenneth?
Een ex-spion van de Britse MI6 reist af naar Washington omdat hij een terrorist op het spoor is. Voor de buitenwereld is Bichri wel een gerenommeerde restaurateur die zelfs de beroemde beeldhouwwerken van Rodin mag opknappen, maar volgens de Brit is dat slechts een dekmantel. Bichri zou wel eens een gevaarlijke terrorist kunnen zijn die een bom aan het maken is. Al gauw komt de agent in contact met Annie.

2.16 Letter Never Sent
Annie mag eindelijk op vakantie. De bestemming is Stockholm en de agente vraagt haar zus mee, al was het maar om de plooien wat glad te strijken. Zoals verwacht mondt dit plezierreisje alweer uit op een gevaarlijke opdracht. Annie moet een enveloppe afhalen. Als blijkt dat haar contactpersoon op bloederige wijze wordt neergestoken, moet ook zij op de vlucht slaan en met een ongetraind zusje aan haar zij is dat niet meteen één van haar makkelijkste opdrachten.

BEELD EN GELUID
Zowel het beeld als het geluid zijn uitmuntend en meer moet daar niet worden over gezegd.

EXTRA'S
De extra's van televisieseries zijn vaak weinig interessant en dat is bij Covert Affairs niet anders. Naast de gebruikelijke verwijderde scènes en de bloopers is er ook een kort interview met Piper Perabo (aan de leugendetector!). Covert Affairs On Location toont de kijker in vijftien minuten hoe men in Berlijn, Stockholm, Venetië en Istanbul op locatie filmt. Het levert wel mooie plaatjes op, maar echt interessant is het niet.


CONCLUSIE
Covert Affairs is een leuk tussendoortje voor kijkers die verzot zijn op actiereeksen zoals Alias. De verhalen zijn niet altijd memorabel, maar wie zin heeft in elf uur flitsende beelden (met een knappe dame dan nog!) zal beslist blij zijn met de aankoop van dit tweede seizoen.


cover




Studio: Universal

Regie: Verschillende regisseurs
Met: Piper Perabo, Christopher Gorham, Kari Matchett, Peter Gallagher, Anne Dudek

Film:
6,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
660 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
505082900545


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Nederlands, Frans
Extra's:
• Deleted Scenes
• Gag Reel
• Piper Perabo Comic-Con Intro
• Covert Affairs On Location

Andere recente releases van deze maatschappij