:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STUART LITTLE 2
STUART LITTLE 2
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-12-13
FILM
De schattige muis Stuart Little (Michael J. Fox) stort zich weer in een avontuur als hij het gewond vogeltje Margalo (Melanie Griffith) uit de klauwen van een valk redt. Ze kunnen ontsnappen in Stuart’s kleine sportwagen en hij verzorgt haar daarna in het huis van zijn adoptie-ouders (Geena Davis en Hugh Laurie). Stuart is namelijk een weesmuis die de warmte van een gezin heeft gevonden bij grote mensen, namelijk de Little’s. In zijn vorig avontuur (Stuart Little) werd hij in hun gezin opgenomen, maar kwam in het begin niet overeen met hun enige zoon George (Jonathan Lipnicki) die er graag een broertje bij had maar er niks aan vond dat het een muis was. Maar die problemen zijn nu van de baan en het gezin heeft zelfs uitbreiding genomen met de komst van een dochter. Margalo blijft een tijdje bij het gezin en Stuart begint wat voor haar te voelen. Op een morgen is ze plots verdwenen en Stuart is er zeker van dat Falcon (James Woods) er voor iets tussen zit. Samen met de huiskat Snowbell (Nathan Lane) trekt hij erop uit om Margalo te redden.


Stuart Little 2 is het logische vervolg op Stuart Little uit 1999. De lieftallige muis stal de harten van veel bioscoopbezoekers en een sequel kon niet uitblijven. In veel gevallen hou ik mijn hart vast als ik ergens in een titel een 2 zie staan, maar dat is in dit geval niet gegrond. Het personage van Stuart Little is gebaseerd op het gelijknamige boek van E.B. White. Het verhaal in de film is misschien wel standaard met een slechterik en een held die iemand uit diens klauwen (letterlijk dan) moet gaan redden, maar het hoge knuffelgehalte van Stuart, de grappige laffe Snowbell, schitterend camerawerk en het oog voor detail bij de CG personages brengen een speciale sfeer naar boven waarbij jong en oud zich goed voelt. De stemmen en vooral die van Michael J. Fox geven Stuart Little nog die extra menselijke trekken. Soms zijn er wat kleine foutjes te bespeuren. Wanneer Stuart op een bepaald moment in een afvoerpijp afdaalt, komen zijn poten onder de smurrie te zitten. Als hij er terug uitkruipt, ogen zijn kledij en zijn poten er pas gewassen uit en is er dus geen spoortje vuil meer te bekennen. En dan zeggen dat muizen vuile diertjes zijn, die stoten dat gewoon af. Stuart Little 2 is zoals zijn voorganger een zeer leuke ontspannende film.


BEELD EN GELUID
Net als bij zijn voorganger kan deze dvd-release pronken met een uitstekende technische kwaliteit. Zowel beeld als geluid lossen de verwachtingen volkomen in. Het anamorfische 1.85:1 beeldformaat is zeer zuiver, scherp, gedetailleerd en bevat een prima geregeld contrastniveau. De kleuren spatten van het scherm. De Dolby Digital 5.1 geluidstrack klinkt warm en vol en weet de beschikbare kanalen perfect te benutten. Het geluid is daarbij zeer goed gepositioneerd.


EXTRA’S
• Film Commentaar
• Show and Tell: tijdens de film verschijnen logo’s en dan kan je overschakelen naar informatie die daarop betrekking heeft.

• Tien featurettes
- A Touch of Evil (7 min. 18): een documentaire die gaat over het Falcon personage. De ontwikkeling, de stem en de manier van in beeld brengen worden hier besproken.
- Life in the Fast Lane (2 min.). Een zeer snel sprekende voice-over met snel wisselende beelden erbij vertelt over alle aspecten van het filmen: animatie, rollen, stemmen, trainen katten, sets bouwen, opname, montage, enz.
- Soaring (24 min. 20): het fenomeen Stuart Little met zijn evolutie, gebruikte CG technieken, stemmen.
- Making Of (23 min. 35): de acteurs komen aan het woord, scènes uit de film met hun voorbereiding, we zien indrukwekkende cameratechnieken voor de shots in Central Park en de documentaire wordt afgesloten met de clip van Celine Dion.
- Videoclip van Celine Dion met de song “I’m Alive”.
- Read Along: een verhaaltje over Stuart Little met foto’s en voice-over. - Circle Of Friends Game: simpel spelletje waarbij je feiten moet linken aan de personages.
- Playstation Game: in-game beelden van het spel voor de Playstation-console.
- Filmografie: filmografieën van cast en acteurs.
- Hear FM drawing winners: tekeningen van een wedstrijd over Stuart Little.

• Vier trailers: Stuart Little, Stuart Little 2, Kermit’s swamp years, Bear in the big blue house
• DVD-ROM: Stuart’s roof skate game (spelletje waar je onderdelen van het vliegtuig moet zoeken), Revoice studio (hier kan je bepaalde scènes zelf van stem voorzien) en Read Along (Stuart’s soccer season).


CONCLUSIE
Een zeer geslaagd vervolg op de eerste film. Als je daarvan genoten hebt, zal deze je zeker ook bevallen. Voor diegenen die de muis niet kennen, en ik bedoel niet die met haar zwarte oren, is het zeker de moeite waard om beide films eens te bekijken.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Rob Minkoff
Met: Geena Davis, Hugh Laurie, Jonathan Lipnicki, Michael J. Fox, Nathan Lane, Melanie Griffith, James Woods

Film:
8,5/10

Extra's:
8/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
74 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609033557


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Vlaams Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Hindoestaans
Extra's:
• Film Commentaar
• Show and Tell
• 10 Featurettes
• 4 Trailers
• DVD-ROM

Andere recente releases van deze maatschappij