:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MEN IN BLACK
MEN IN BLACK
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-12-20
FILM
Men In Black (MIB) is een ultra-geheime overheidsdienst die instaat voor de controle van geïmmigreerde buitenaardse wezens op aarde. De meeste aliens zijn politieke vluchtelingen die op onze aardbol in de huid kruipen van een mens en zo een normaal leven trachten te leiden. Regelmatig moeten de MIB erop uit om illegalen te onderscheppen en terug te sturen. Maar ook bij de MIB wegen de jaartjes door en daarom gaat agent 'K' (Tommy Lee Jones) op zoek naar nieuw bloed. Hij biedt NYPD-agent Edwards (Will Smith) een kans om aan de selectieproeven deel te nemen en deze slaagt met brio. Hij aanvaardt zijn nieuw bestaan (zijn oude identiteit wordt volledig gewist) en gaat nu door het leven als agent 'J'. Samen moeten ze een illegale indringer opsporen die de vernietiging van de aarde tot doel heeft. De speciale effecten zijn bijzonder geslaagd en vliegen ons niet rond de oren maar passen netjes in het verhaal, en zo hoort het ook. MIB is geen diepgaande film, maar zal des te meer voor een leuke en ontspannende filmavond zorgen.


BEELD EN GELUID
Een vergelijking met de “oude” Limited Edition leert ons dat de kwaliteit er op vooruitgegaan is. Kon de eerste release al bogen op een puike technische presentatie, gaat deze Superbit een beetje verder. De beeldkwaliteit gaat er minimaal op vooruit, met iets diepere en solidere zwarttinten en een ietsje scherper beeld. Kleuren ogen net zoals bij de vorige versie natuurlijk en warm. Minpuntjes zijn er ook: een lichte grain blijft heel af en toe zichtbaar en gedurende een handvol scènes merken we kleine witte stipjes die bij de eerste release ook al zichtbaar waren. Compressiefoutjes zijn ons niet opgevallen, de bitrate is trouwens van 6.15 Mbit/s naar 8.37 Mbit/s verhoogd.

Ook op vlak van het geluid zit het snor. De Dolby Digital 5.1-track klonk indertijd al mooi met een optimaal gebruik van de beschikbare kanalen, zij het gering bij de achterste kanalen. De DTS 5.1-track (754 kbps) klinkt toch wel beter dankzij een betere spreiding, een betere detaillering in de geluidseffecten en een volwaardiger gebruik van de surrounds.


EXTRA’S
Een Superbit dvd bevat geen extra's, vandaar dat we ook geen score toekennen.

CONCLUSIE
Men In Black is prima en ontspannend vermaak met het nodige vleugje humor. Verstand op nul en genieten maar. Deze Superbit release lost de verwachtingen ruimschoots in al is een topscore voor het beeld net niet van toepassing.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Barry Sonnenfeld
Met: Tommy Lee Jones, Will Smith, Linda Fiorentino, Vincent D'Onofrio, Rip Torn

Film:
7/10

Extra's:
-/10

Geluid:
10/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
12

Speelduur:
94 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609698190


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Hindoestaans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij