:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GRIMM - SEIZOEN 3
GRIMM - SEIZOEN 3
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-11-19
SERIE
Op het einde van vorig seizoen zagen we hoe Portland door horden zombies overspoeld werd. Nick en zijn vrienden doen hun best om de nieuwe plaag onder controle te krijgen maar als Nick zelf geïnfecteerd wordt lijken de zaken van kwaad naar erger te gaan. Gelukkig wordt ook deze uitdaging overwonnen en al snel keren we terug naar het bekende concept waarbij Nick en zijn partner Hank allerlei zaken onderzoeken die gerelateerd zijn aan verscheidene criminele Wesen. Ondertussen zien we hoe Adalind via haar zwangerschap probeert om haar Hexenbiest-krachten terug te krijgen maar wat ze niet lijkt te beseffen is dat het feit dat haar kind van koninklijke bloede is nogal de interesse wekt bij partijen die haar niet allemaal even goedgezind zijn. Nicks baas Sean Renard, overtuigd dat hij de vader is van het kind, sluit zich ondertussen aan bij het verzet tegen de Verrat en met hun hulp probeert hij de baby uit de handen te houden van zijn familie.

Dit en nog veel meer krijgen we te zien in het derde seizoen van Grimm dat wederom niet echt slecht is maar toch ook wel serieus wat missers bevat. Terwijl Nick en Hank de zaak van de dag oplossen, wordt de rode lijn omtrent Adalind en haar baby nogal hakkelig doorheen de verscheidene episodes verteld,wat het tempo serieus naar beneden haalt en je het gevoel geeft dat men van de hak op de tak springt zonder echt een goede “flow” te creëren. En dan hebben we de perikelen omtrent de liefdesrelatie tussen Monroe en Rosalee nog niet aan bod laten koment, eveneens een schitterend voorbeeld van hoe men verhalen langer rekt dan nodig. Het gedoe omtrent zombie-Nick wordt in de eerste afleveringen regelmatig te berde gebracht, maar blijkt plots totaal niet meer ter zake te doen zonder dat we een redelijke uitleg krijgen. Misschien dat dat in het volgende seizoen weer opgerakeld wordt? We zullen zien... Vooorts is Hank het ondertussen al gewoon dat er zoiets bestaat als Wesen, maar in dit seizoen wordt Sgt. Wu dan weer geserveerd als de persoon die denkt dat hij gek wordt. Het begint te lijken alsof we in elk seizoen wel iemand te zien krijgen die geïntroduceerd moet worden in de wereld van de Wesen, maar als dat effectief het geval is dan zal binnenkort de cast toch wel serieus uitgebreid moeten worden.Bovenstaande zijn maar enkele van de “probleempjes” die zich voordoen met de scripts en het komt bij tijd en wijl echt wel amateuristisch over. Gelukkig bevat de serie voldoende charme en zijn de individuele afleveringen leuk genoeg om toch te blijven kijken. Zoals het er nu voor staat zal Grimm echter nooit een echte topper worden.

BEELD EN GELUID
Waar vorige seizoenen braaf gezegd een ramp waren op het vlak van beeld en geluid, kunnen we deze keer met plezier melden dat Universal toch wel wat moeite gedaan heeft. Het beeld ziet er goed uit zonder compressiefouten, met een goed niveau van detail en zwartwaarden die voor een keer niet blauw uitslaan. De CGI is nog steeds niet super, maar dat zijn we ondertussen gewend waardoor we hier niet al teveel problemen over maken. Het geluid komt net als in het tweede seizoen via een 5.1-track die zijn werk op zich degelijk doet en ook de achterste luidsprekers én de subwoofer goed tot hun recht laat komen. Het is nog steeds absoluut geen referentiemateriaal, maar toch een verbetering ten opzicht van het vorige seizoen.

EXTRA'S
Na wat verwijderde scènes en een gag reel kan je kijken naar Something Wesen This Way Comes: Inside Season 3 of ‘Grimm', een 12 minuten durende feature die wat dieper ingaat op het maken van de serie waarbij cast & crew discussiëren over de centrale thema’s en de personages van dit derde seizoen en over de speciale effecten. Double Take: Fighting a Hund Jager duurt een viertal minuten en gaat wat dieper in op een van de actiescènes waarin Nick een monster bevecht. Voorts zijn er nog 2 digital series, zijnde Meltdown, waarin een kleine zaak in 8 minuten opgelost wordt, en Love is in the Air: Elegant Endeavors waarin we te zien krijgen hoe de hoofdpersonages bij elkaar komen voor een feestje.

CONCLUSIE
Grimm is in de VS reeds aan zijn vierde seizoen bezig en het mag duidelijk zijn dat dit is vanwege een trouwe schare fans en het overduidelijke feit dat de serie niet al te duur is om te maken, we hebben immers series gezien met meer potentieel die sneller van de buis verdwenen.  Seizoen 3 bevat interessante verhaallijnen, maar die worden slechter gepresenteerd dan voorheen waardoor het gevoel van amateurisme en een te klein budget regelmatig de bovenhand haalt. Zo krijgen we wederom de idee dat telkens er iets verbeterd wordt ten opzichte van het vorige seizoen, men dat ten koste van iets anders doet. Al bij al blijft Grimm echter wel zijn charme behouden en met 22 afleveringen ben je wel weer even bezig.


cover
Studio: Universal

Regie: Verscheidene
Met: Bitsie Tulloch, David Giuntoli, Reggie Lee, Russell Hornsby, Sasha Roiz, Silas Weir Mitchell

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
900 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5053083005368


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Engels, Fins, Frans,Noors, Spaans, Zweeds
Extra's:
• Double Take: Fighting a Hundjager
• Gag Reel
• Love is in the Air: Elegant Endeavours Digital Series
• Meltdown Digital Series
• Something Wesen This Way Comes: Inside Season 3 of Grimm
• Verwijderde Scènes

Andere recente releases van deze maatschappij