:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LAST SUPPER, THE
LAST SUPPER, THE
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2003-03-31
FILM
Vijf afgestudeerde jongeren (Jude, Pete, Paulie, Mark en Luke) hebben een wekelijks terugkerende traditie: een diner met een gast. Op een bepaalde zondag komt hun gast echter niet opdagen en Zack (Bill Paxton), die Pete een lift gegeven nadat deze in panne is gevallen met zijn wagen, wordt door het vijftal uitgenodigd als tafelgenoot. Als snel blijkt echter dat Zack een gestoorde racist is en wanneer de gemoederen verhit raken en hij iemands arm wil breken wordt hij in het tumult gedood. Het vijftal besluit hem te begraven in de tuin onder hun tomatenplanten. Na enig beraadslagen komt het vijftal tot de conclusie dat het misschien nog zo slecht niet is dat iemand als Zack niet meer leeft en ze besluiten dan ook om vanaf dan elke week een gast uit te nodigen die volgens hen teveel foute denkbeelden heeft. Wanneer deze tijdens het etentje teveel foute uitspraken doet of aan zijn foute denkbeelden blijft vasthouden dan moet hij sterven.

The Last Supper is een erg leuke zwarte komedie die jammer genoeg niet de verdiende aandacht en erkenning heeft gekregen. Het verhaal is onderhoudend uitgewerkt, de cast is overtuigend, de muziek is meeslepend en passend… Ondanks de aanwezigheid van acteurs en actrices als Bill Paxton, Cameron Diaz en Ron Eldard zullen nog niet veel lezers deze film gezien hebben. Cameron Diaz brak kort na deze release helemaal door en het is eigenlijk best jammer dat deze film daar niet heeft van kunnen profiteren. Regisseur Stacy Title maakte met The Last Supper haar langspeelfilmdebuut en ondanks het feit dat deze film goed werd ontvangen door de critici is haar carrière jammer genoeg nooit echt van de grond geraakt. In 1999 maakte ze nog Let The Devil Wear Black om daarna in de vergetelheid te geraken.

BEELD EN GELUID
Rekening houdend met het bronmateriaal kunnen we zeker tevreden zijn over de beeldtransfer op deze dvd. Hier een daar is het beeld wat soft en kunnen we wat grain bespeuren. Gezien het soort film zou dit zeker geen belemmering mogen vormen. De Dolby Digital 2.0 track is niet bepaald indrukwekkend te noemen maar dit zal wellicht niemand verbazen. De film moet het dan ook hebben van de dialogen en de muziek, geen wilde actiescènes of shoot-outs hier. Ook de regio 1 dvd versie heeft enkel deze track.

EXTRA’S
Jammer genoeg geen extra’s. Enkel promotrailers voor As Good As It Gets en Charlie’s Angels.

CONCLUSIE
Een dikke aanrader voor de liefhebbers van zwarte komedie. Zelf zijn we grote liefhebbers van dit genre dat spijtig genoeg een beetje op de achtergrond is geraakt in de jaren ’90. Wie houdt van films als Shallow Grave, C’Est Arrivé Près De Chez Vous, Curdled en The Young Poisoner’s Handbook zal zeker ook kunnen genieten van The Last Supper. Deze film verdient zeker een tweede kans en deze dvd release is hiervoor de ideale gelegenheid.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Stacy Title
Met: Cameron Diaz, Ron Eldard, Bill Paxton, Ron Perlman, Jonathan Penner

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
12

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609035612


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Pools, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij