:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUITS - SEIZOEN 2
SUITS - SEIZOEN 2 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2020-03-02
SERIE
Trevor (Tom Lipinski) heeft uit rancune omdat hij met zijn vriendin Jenny (Vanessa Ray) aan de haal is gegaan, Mike Ross (Patrick J. Adams) aangegeven bij Jessica Pearson (Gina Torres) omdat hij rechten praktiseert zonder het nodige diploma. Jessica geeft daarom Harvey Specter (Gabriel Macht) de opdracht om Mike op staande voet te ontslaan. Er zijn echter op dat moment ergere katten te geselen: Angela Hardman, de echtgenote van Daniel Hardman (David Costabile), de andere eigenaar van Pearson Hardman, is overleden. Na malversaties hebben Harvey en Jessica eertijds Daniel aan de deur gezet door te dreigen zijn buitenechtelijke affaires bekend te maken aan Angela. Nu die dood is, zijn Harvey en Jessica hun pressiemiddel kwijt. Harvey kan van Jessica gedaan krijgen dat Mike mag blijven áls hij Daniel buiten de deur kan houden. Daniel vindt de intimidatiepogingen van Harvey echter net wél een reden om zijn oude positie bij Pearson Hardman weer op te nemen. Het komt tot een ware paleisrevolutie, waarbij Hardman als een gier op de uitvoerende post van Jessica zit te azen. Iedereen zet daarom zijn beste beentje voor om Hardman weer de deur uit te werken. Zelfs Louis Litt (Rick Hoffman), die nochtans zijn plaats als senior partner aan Hardman te danken heeft, valt zijn mentor af, zeker nadat die een vuile streek heeft uitgehaald die Donna (Sarah Rafferty) haar baan kost. De relatie tussen Mike en Rachel Zane (Meghan Markle) kent zijn ups en zijn downs, maar meer downs dan ups. Rachel wil zich graag opwerken tot advocate, liefst op Harvard, zodat ze voor Pearson Hardman kan blijven werken, maar Mike moet voortdurend een stuk van zijn tong bijten om zijn Grote Geheim niet prijs te geven.
In het tweede seizoen van Suits wordt minder dan in het eerste gefocust op Mikes bijzondere gave én zijn grote achillespees. Door Jessica in de eerste aflevering op de hoogte te brengen van het feit dat Mike geen diploma heeft, verandert de dynamiek echter niet noemenswaardig. Al snel wordt de strijd tegen de heroveringspogingen van Daniel Hardman de nieuwe spil waarrond alles plotgewijs draait, en dat pakt niet altijd even gunstig uit. De afleveringen met de zaak-van-de-week waarin Mike zijn talent aanwendt om het dossier op zijn typisch onorthodoxe manier op te lossen, zijn schaars, en het beste bewijs dat Daniel Hardman onkruid is, is dat hij niet vergaat, want elke week opnieuw slagen de scenaristen erin om hem naar binnen te wurmen, langs de hoofdingang, langs de zijingang en occasioneel ook een keer door de stortkoker. De cover van dit seizoen draagt de ondertitel Nothing's ever black and white, en dat is zeker juist wanneer we het personage van Harvey Specter onder de loep nemen. Heeft hij nu het beste voor met het bedrijf of laat hij zijn ambitie op de eerste plaats komen omdat hij een zelfingenomen klootzak is? Ik ben eerder geneigd om het tweede aan te nemen. Het gros van de acteurs echter is zeer getalenteerd, de reeks glijdt van de éne snedige dialoog in de andere, en liefhebbers die willen weten of er nu eindelijk nog iets komt van de relatie tussen Mike en Rachel, moeten geduld oefenen tot de laatste aflevering, maar worden dan voor het wachten beloond.

Suits
verdient inhoudelijk een 8/10, maar we halveren de score omdat we van de openingsaflevering, She Knows, en de finaleaflevering, War, de ingekorte versie krijgen. Er is dus een reden waarom het scenario van die aflevering zo'n bokkensprongen maakt... 
AFLEVERINGEN
Disk 1:
13. She Knows
Terwijl Mikes lot aan een zijden draadje hangt, moet hij bemiddelen bij de fusie tussen twee uitgeverijen. Eén van de uitgeverijen hangt een proces boven het hoofd omdat schrijfster Myra Harrison (Joanna Douglas) haar voormalige uitgever Lesley Beckman (Tammy Isbell) ervan beschuldigt een idee voor een beststeller van haar gestolen te hebben. Omdat het proces de fusie bemoeilijkt, stelt Mike voor dat Beckman Myra's proces afkoopt met en royale cheque van 30.000 dollar. Wanneer Myra echter verneemt dat het uitstel van de fusie door het oponthoud een veelvoud daarvan kost, wil ze het onderste uit de kan. Jenny breekt intussen met Mike, en die heeft het bericht van Rachel nog niet op zijn antwoordapparaat gehoord...

14. The Choice
Jessica probeert zo veel mogelijk steun te verwerven nu Hardman terug is en er vroeg of laat zeker een confrontatie komt. Als zoenoffer vraagt ze Harvey om het hoofd van de dienst faillissementen, Paul Porter (Michael Cristofer), te assisteren bij het nakende faillissement van Madison 25, het troetelproject van klant Tom Klapperich (Ian Kahn). In de plaats daarvan weet Harvey daarentegen op de bank in te praten om nog wat uitstel te geven, want hij is te weten gekomen dat ze van plan zijn Klapperich failliet te láten gaan om zijn gegeerde locatie in te pikken als nieuw hoofdkwartier. Mike vraagt Rachel uit op een eerste date, maar hij wil met haar eerlijk zijn over zijn Grote Geheim. Harvey raadt hem dat af, en als gevolg daarvan breekt hij met Rachel.

15. Meet The New Boss
Harvey krijgt de opdracht om te onderhandelen tussen een ziekenhuis en het verpleegkundig personeel, dat meer geld wil. Alleen is de marge zeer krap en dreigt bij de minste loonsopslag het ziekenhuis overkop te gaan. Wat nog erger is, is dat Hardman zich met de zaak begint te bemoeien en diametraal de tegengestelde beslissingen neemt dan Harvey. Harvard wil intussen geen stageplaatsen meer aanbieden aan Pearson Hardman, omdat volgens een enquete blijkt dat de stagairs een belabberd beeld ophangen van Louis. Daarom stuurt Harvard een revisor, Sheila Sazs (Rachael Harris), om de zaak door te lichten. Rachel beproeft intussen haar geluk op een datingsite.
16. Discovery
Vier jaar geleden heeft Harvey autoconstructeur Coastal Motors verdedigd tegen de familie van een man, Randall, die een miljoenenclaim indiende nadat die in een auto-ongeval door een motorblok gespietst werd. Harveys nemesis Travis Tanner (Eric Close) is namelijk in het bezit van een interne memo waaruit blijkt dat CM van de constructiefout afwist. Niet alleen wil hij miljoenen schadevergoeding, hij wil ook Harvey zelf aanklagen omdat hij die fout verzwegen zou hebben. Harvey beweert echter ten stelligste dat hij het document in kwestie nooit heeft gezien, en hij en Jessica doen er alles aan om te voorkomen dat Daniel Hardman te weten komt dat zijn bedrijf wordt aangeklaagd. Mike moet intussen samenwerken met Louis in een zaak waarbij Durham Foods Liquid Water aanklaagt omdat hun slogan "we put the IQ in Liquid" misleidend zou zijn. In werkelijkheid wil Durham Foods zijn concurrent zo hard mogelijk beschadigen. Het klikt wonderwel goed tussen Mike en Louis... voor een tijdje toch.

Disk 2:
17. Break Point
Mike verdedigt de 16-jarige tennisster Marco Mendoza (Julian Alcatraz), die vervroegd meerderjarig wil worden verklaard omdat zijn vader Oscar (Conrad Dunn) niet wil dat hij tot het profcircuit toetreedt. Maar blijkbaar wil Marco daar álle mogelijke middelen voor gebruiken. In de zaak Randall vs. CM wil de tegenpartij het wel op een akkoordje gooien, maar ze eist naast schadevergoeding ook de terugzetting in rang van Harvey. Donna (Sarah Rafferty) blijkt de verantwoordelijke te zijn voor het feit dat Harvey de memo nooit gezien heeft, en wanneer een externe advocate, Allison Holt (Diane Neal), die er door Daniel werd bijgehaald, Donna onder druk zet, laat ze de memo alsnog verdwijnen... met desastreuze gevolgen.

18. All In
Een klant van Harvey, Keith Hoyt (Peter Outerbridge), verliest zijn bedrijf bij een potje poker terwijl hij ladderzat was. Aangezien Harvey blijkbaar bij hem nog een ereschuld heeft, besluit hij hem te helpen om zijn bedrijf terug te krijgen van Thomas Walsh (Scott Grimes), een nietsnut met nul kennis over zaken. Jessica komt intussen te weten dat de rechter die over de zaak Pearson Hardman moet oordelen, Ella Fullman (Rachael Crawford), uitgerekend iemand is met wie ze in haar studententijd een nogal ranzige grap heeft uitgehaald, en ze doet haar best opdat ze opzij zou geschoven worden voor belangenvermenging. Louis en Rachel ontdekken een gemeenschappelijke liefde voor ballet, en onbesuisd als hij is biedt Louis aan de grote sterdanser Sergei Baskov (Michael Des Barres) aan om gratis en voor niets te procederen over de erbarmelijke staat waarin het ballettheater zich bevindt. Wanneer echter blijkt dat Sergei de fondsen voor renovatie in zijn eigen zak heeft gestoken, heeft Louis een tegenklacht aan zijn broek.
19. Sucker Punch
In elk schikkingsvoorstel dat Tanner voorhoudt, is een conditio sine qua non dat Harvey wordt geroyeerd. Bij Pearson Hardman wordt daarom als generale repetitie een nep-proces gehouden om te zien hoe Harvey het zou uithouden in de rechtbank. Hardman speelt de rol van rechter, Louis Litt vervult de rol van Tanner. Cruciaal is echter de getuigenis van Donna, maar die beroept zich op haar zwijgrecht. Mike probeert intussen iets te vinden om Tanner mee te chanteren, en hij krijgt daarbij de hulp van Hardman. Maar diens gedrag is niet helemaal altruïstisch...

20. Rewind
In deze aflevering zien we hoe vijf jaar geleden Harvey Hardman te pakken kreeg wegens financieel gesjoemel, terwijl Mike en Trevor Jenny en Nikki (Laura Miyata) leerden kennen, Nikki de vrouw zijnde in wiens plaats Mike examen ging afleggen. Daniel Hardman had toen niet alleen geld verduisterd, hij had ook een buitenechtelijke affaire met personeelslid Monica Eton (Gina Holden), wat uiteindelijk resulteerde in het ontslag van beiden.

Disk 3:
21. Asterisk
Harvey verdedigt Tony Solinsky (Jeff B. Davis), een sportjournalist die in zijn talkshow baseballspeler Roberto Solis (LaMonica Garrett) heeft beschuldigd van dopinggebruik. Solinsky is een eersteklas klootzak, maar hij wil de bron waaruit moet blijken dat hij weet van het dopinggebruik niet vrijgeven. Met de cruciale stemming die eraan komt die moet bepalen of Hardman dan wel Jessica Pearson Hardman moet leiden, maakt Hardman Louis senior partner, in de hoop dat hij daarmee zijn stem in zijn zak heeft. Harvey wijst er Louis echter op dat Hardman hém vijf jaar geleden de schuld wilde geven voor de verdwenen fondsen. Met zijn bonus wil Mike een appartement kopen voor zijn grootmoeder. En Donna keert terug - langs de grote poort nog wel - omdat Harvey eist dat zij voor hem werkt.
22. High Noon
Dankzij de beslissende stem van Louis wordt Jessica afgezet als hoofd van Pearson Hardman ten voordele van Daniel. Die laatste begint onmiddellijk met zijn wraakactie en verhuist Harvey naar een lagergelegen verdieping. Harvey en Mike zoeken koortsachtig naar een manier om Daniel terug te pakken, en Mike vindt mogelijk iets... maar er komt een behoorlijke portie bluf bij te kijken. Op de begrafenis van zijn grootmoeder ontmoet Mike Tess (Elisabeth Hower), zijn eerste lief. Alhoewel Tess intussen getrouwd is, begint ze een stormachtige romance met Mike... wat zijn plannen met Rachel doorkruist.

23. Blind-Sided
Liam Colson (Reiley McClendon) heeft iemand overreden en vervolgens vluchtsmisdrijf gepleegd. Harvey raadt hem aan om zichzelf aan te geven en een werkstraf te aanvaarden, maar de zaak wordt ingewikkelder wanneer blijkt dat het slachtoffer overleden is. Mike, die erg bij de zaak betrokken is omdat zijn ouders eertijds ook zijn omgekomen door toedoen van een doodrijder, kan het met Katrina Bennett (Amanda Schull), de advocate op een akkoordje gooien, want per slot van rekening had Liam niet gedronken en was het slachtoffer donker gekleed én op de vlucht na een act van vandalisme. Nadat de deal echter rond is, vindt Mike alsnog elementen die Liam belasten, en komt hij in gewetensnood. Louis mag intussen als senior partner een stagaire aannemen, maar de kandidate in kwestie, Maria Monroe (Aarti Mann), was secretaresse van de studentenvereniging en daardoor op de hoogte dat Mike nooit op Harvard heeft gestudeerd. De beginnende romance tussen Harvey en Zoe Lawford (Jacinda Barrett) wordt in de kiem gesmoord nadat Zoe slecht persoonlijk nieuws te verwerken krijgt.

24. Blood In The Water
Trent Devon (Jon Foster), een gewaardeerde klant van Pearson Hardman, overweegt om niet langer klant te blijven bij Pearson Hardman. Hij voert als reden aan dat de paleisrevolutie binnen het kantoor de reputatie ervan heeft geschaad, maar hij is blijkbaar geen alleenstaand geval. Er zijn nog klanten en zelfs stagairs die het bij Pearson Hardman voor bekeken houden, en ze hebben gemeen dat ze allemaal richting Bratton Gould vertrekken, het kantoor waar Allison Holt werkt. Harvey verdenkt Louis ervan dat hij de exodus op poten heeft gezet, en het komt tussen een gemene aanvaring tussen de twee. Die is zelfs zo erg dat Louis werkelijk zijn vertrek bij Pearson Hardman overweegt. Mike wordt intussen op straat in elkaar geslagen door de man van Tess (Brett Donahue), die een duidelijke boodschap heeft: blijf met je poten van mijn vrouw!
Disk 4:
25. Zane Vs. Zane
Sloan Moseley (Lorry Ayers) doet haar werkgever, Folsom Foods, een proces aan, omdat ze keer op keer wordt gepasseerd voor een promotie, en ze is van oordeel dat het bedrijf er expliciet vrouwonvriendelijke criteria op nahoudt wanneer het op bevorderingen aankomt. De advocaat van Folsom Foods is bereid om de zaak in der minne te regelen voor tien miljoen, maar hij legt het loodje en wordt vervangen door Robert Zane (Wendell Pierce), de vader van Rachel. Die vermindert de schikking prompt tot twee miljoen, en elke keer dat Harvey zijn bek opentrekt, gaat er nog eens de helft af. Rachel vraagt aan Mike om expliciet te mogen helpen bij de zaak, al is het alleen al om tegenover haar vader te kunnen staan. Louis gaat intussen de confrontatie aan met Katrina Bennett, een confrontatie die in een ongezien tempo escaleert.

26. He's Back
Zane heeft de zaak van Folsom Foods doorgegeven aan Daniel Hardman. Die wil de geloofwaardigheid van Pearson Hardman ondermijnen, en hij doet het bedrijf een proces aan omdat Jessica eertijds Monica Eton heeft ontslagen. Jessica kan in haar getuigenis niet refereren naar de fraude die Hardman pleegde, omdat ze een geheimhoudingsclausule heeft getekend die, als die gebroken zou worden, Hardman 15 miljoen dollar oplevert. Mike probeert op Monica's geweten in te spelen, maar Monica beschuldigt in het bijzonder Louis Litt ervan dat hij ongewenste seksuele avances naar haar heeft gemaakt. Rachel probeert intussen een aanvraag in te dienen om op Harvard te mogen gaan studeren.

27. Normandy
Daniel Hardman kiest voor de frontale aanval en leidt 45 zaken in in verschillende steden voor Folsom Foods, met de bedoeling Pearson (tegenwoordig zonder Hardman) financieel tot aan de grond te drijven. Jessica laat Harvey daarom samenwerken met Dana Scott (Abigail Spencer), die tegenwoordig in Londen voor het advocatenkantoor van Edward Darby (Conleth Hill) werkt. Darby en Jessica hebben één ding gemeen, en dat is een virulente haat tegen Hardman. Alle personeelsleden moeten proberen om zo veel mogelijk vuiligheid op te graven tegen Hanley Folsom (Jonathan Whittaker), en Mike en Katrina komen daardoor in aanvaring. Aan Darby's hulp hangt evenwel een prijskaartje... Rachel krijgt het bericht dat ze niet toegelaten is tot Harvard, en Louis probeert daarom zijn invloed aan te wenden bij Sheila Sazs.
28. War
Er hangt een fusie in de lucht tussen Pearson en Darby. Harvey ziet dit niet zitten, en hij gaat met Darby een weddenschap aan: er loopt een proces tussen klanten van Pearson en klanten van Darby. Als Harvey het proces wint, is de fusie van de baan; wint Darby, dan geeft Harvey zijn verzet op. Punt is ook dat het proces gevoerd moet worden door de nummers twee, zijnde Mike en Dana. Al vlug bedienen beide partijen zich van ongeoorloofde trucs. Harvey moet bovendien ook opboksen tegen Jessica, die de fusie wél genegen is. Rachel wil haar niet-acceptatie bij Harvard aanvechten met behulp van Mike, maar die wordt daardoor gedwongen te bekennen dat hij nooit op Harvard heeft gestudeerd.

BEELD EN GELUID
Opnieuw is de beeldkwaliteit van Suits meer dan bevredigend, met scherpe beelden, heldere kleuren, maar helaas ook nog af en toe eens een compressieartefact. Bovendien zijn sommige van de shots van New York duidelijk slechts in standaarddefinitie. We mogen echter niet klagen, en evenzeer is de Engelse DTS-HD MA 5.1-track meer dan voldoende voor een reeks waarin nauwelijk surroundactiviteit te beleven valt. Weliswaar zijn de schaarse scènes die zich niet op kantoor afspelen wat dat betreft uitstekend; er is een scène die zich afspeelt op een receptie, waarbij het gekeuvel van de gasten de surrounds vult, en als Harvey weer eens in een slechte bui is, legt hij een vinylplaatje op dat door de extreem dure geluidsinstallatie in zijn kantoor weerklinkt.
EXTRA'S
Al het bonusmateriaal zit op de laatste schijf, wat onder meer betekent dat we de commentaartracks niet krijgen. De 42 verwijderde scènes (22:05) staan niet bij de afleveringen, maar allemaal achter elkaar. The Style of Suits (7:22) gaat in de eerste plaats over de kostuums van de serie, maar ook over onder meer het feit dat de serie helemaal niet in New York gefilmd is maar in Canada. We krijgen ook een rondleiding door de diverse bureau's. In Suits Sophomore Success (8:25) komen cast en crew vooral voor de lens om te zeggen hoe fantastisch ze de show toch wel niet vinden. De Punch reel (2:22) is een raar filmpje waarin de acteurs tonen hoe ze met behulp van geluidseffecten en op muziek van de Overture 1812 elkaar eens lekker op elkaars bakkes slaan. Beter zijn de webisodes "Suits Recruits" (15:24), minifilmpjes met dagelijkse perikelen van de cast op kantoor; best leuk, eigenlijk. Dan is er nog een compleet overbodige gag reel (8:19) en die is minder leuk.

CONCLUSIE
In het tweede seizoen van Suits wordt er iets te hard uitgeweken naar de rode draad doorheen de aflevering en is er iets te weinig aandacht voor de individuele dossiers. De Blu-ray is langs alle kanten afgeschaafd: een deel van het bonusmateriaal is verdwenen en twee afleveringen zijn ingekort. Een voorwaardelijke straf zal dit keer niet volstaan.
 coverStudio: Universal

Regie: Michael Smith, Kevin Bray, Chistopher Misiano, John Scott, Adam Davidson, Felix Alcala, Jennifer Getzinger, David Platt, Roger Kumble, Nicole Kassell, Terry McDonough
Met: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres, David Costabile

Film:
4/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012-2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
689 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5053083008734


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1
Duits DTS-HD MA 5.1
Spaans DTS 5.1
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels CC
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• Verwijderde scènes
• Documentaire "The Style of Suits"
• Documentaire "Suits Sophomore Success"
• Punch reel
• Gag reel
• Webisodes "Suits Recruits"

Andere recente releases van deze maatschappij